Chci být bohatý!

Martin Zika | rubrika: Analýza | 2. 10. 2003
<div align="center"><a href="/info/zpravy/zprava.asp?NewsID=2360"><img src="/img/zpravy/zaostreno_chci_byt_bohaty.jpg" border=0 width=380 height=80 hspace="5"></a></div>

Jak se zdá, tento rok přinese po delším čase významnou změnu na finančních trzích. Pokles úrokových sazeb se již nejspíše zastavil, dluhopisové fondy a fondy peněžního trhu ztrácejí na oblibě a naopak se zdá, že se konečně blýská na časy akciovým investorům. Finančních instrumentů, pomocí nichž se dají vydělat peníze, však existuje mnohem víc. Co se tedy v poslední době změnilo?

Hrajeme si s akciemi po internetu… Máte už svého makléře?
Kdybyste v nejvhodnější chvíli koupili akcie Yahoo! v hodnotě tisíce dolarů a v nejvhodnější chvíli je zase prodali, získali byste téměř devět set tisíc dolarů.
více »
Přímé investice do akcií jsou dnes většinou mimo zorné pole drobných investorů. Ač v paměti mnohých zůstává splasknutí internetové bubliny a následný hrozivý propad akciových trhů, poslední měsíce vyvolávají naděje na zlepšení. Víte, jak do rozjíždějícího se vlaku nastoupit?
více »
Výhled pro akciový trh: nejistá sezona Tutová investice
S jistou dávkou opatrností je možné říct, že poprvé po třech letech letos akcioví investoři nespláčou nad výdělkem. Je ovšem třeba dát si pozor na určitá rizika, která mohou tento optimismus ohrozit.
více »
Kdo ví, že bohaté žně dluhopisových fondů končí, ale akcie jsou pro něj příliš rizikové, může pro své peníze najít klidný přístav v zajištěných fondech.
více »
Co s milionem korun Investice pod kontrolou
Každý měsíc vám na našich stránkách některý z finančních odborníků navrhne, jak a kam právě teď investovat jeden milion korun. Za několik měsíců se k navrženému portfoliu vrátíme, zhodnotíme jeho vývoj a doporučíme případnou změnu jeho struktury.
více »
Máte peníze uloženy v několika fondech, vlastníte akcie a doma máte několik set dolarů? A chtěli byste vědět, jak si vaše investice stojí? Máte k dispozici unikátní nástroj - portfolio na Peníze.CZ!
více »
Penzijní fondy: výnosná investice, o které se neví Penzijní fond pro mladé
Mnoho lidí si myslí, že investice do penzijních fondů je nudná a nevýnosná. Jenže stačí pořádně počítat a zjistíme, že výnos penzijního připojištění může být velmi zajímavý i pro mladé.
více »
Máte ve skupině dva penzijní fondy a nevíte, co s nimi? Normální by bylo je sloučit, ale ČSOB přichází s velmi netradičním řešením. Jeden z fondů změní na penzijní fond pro mladé. Zdá se vám to jako protimluv?
více »
Spoříme stavebně, spoříme výhodně. Ale co bude dál? Žít a zemřít se životní pojistkou
Novelu zákona o stavebním spoření sněmovna poslala do závěrečného kola, které by mělo rozhodnout o finální podobě tohoto produktu na příští léta. Vládní změny ovšem obsahují řadu otazníků.
více »
Každá pojistná událost je nahodilá. U pojištění majetkového nemusí nastat nikdy, zatímco u životního nastane vždy. Umřít prostě musíme. Nikdo z nás ale neví, kdy a ani čím vším si ještě do té doby bude muset projít. Právě z takového předpokladu vychází životní pojištění. Víte o něm skutečně dost?
více »
Spořit s jistotou se (ne)vyplatí Nemovitosti v nerovnováze
Trh s životním pojištěním kyne a kyne. Pojišťovny již nelíčí jen na pravidelné "přispěvatele", ale i na ty, kteří mají větší objem volných finančních prostředků. Takovým klientům poskytují možnost kombinovat úročený vklad a životní pojistku. Má tento produkt smysl?
více »
Jedním z indikátorů přehřátí trhu bývá narušení vztahu tržních nájmů a ceny příslušné nemovitosti. Nejen ve vyspělých zemích, ale i u nás se v posledních letech objevuje tento paradox - ceny nemovitostí rostou, tržní nájmy však stagnují či klesají.
více »
Proč nechci byt na hypotéku Co čeká český realitní trh?
Denodenně se dočítáme o nízkých úrokových sazbách a závratně nárůstajícím počtu poskytnutých hypoték. Zvažujeme ovšem při výběru bydlení důkladně všechna pro a proti? Není bydlení v nájmu výhodnější?
více »
Byla raketově rostoucí poptávka po bytech v posledním období vyvolána skutečnou potřebou, či nerealistickým očekáváním zvýšení cen po vstupu ČR do EU? Vtrhnou k nám 1. května 2004 cizinci a začnou houfně skupovat nemovitosti? Má naše země dostatek pozemků pro nové bydlení či domů k rekonstrukci?
více »
Související produktové sekce
Podílové fondy Penzijní fondy
Chcete si porovnat korunové podílové fondy?
Pokud vás zajímají detailní profily jednotlivých fondů, podívejte se sem.

Chcete si porovnat zahraniční fondy?
Podrobné profily jednotlivých zahraničních podílových fondů najdete zde.
A nezapomeňte na naše pravidelné pondělní komentáře!

Penzijní fondy nejsou pouze prostředkem k zajištění vašeho stáří.

Při důkladnějším prozkoumání zjistíte, že mohou generovat i zajímavé výnosy.

Přečtěte si, podle jakých kritérií vybírat penzijní fond, jaké existují typy penzí, jaké daňové výhody můžete využít a mnoho dalších informací.
Termínované vklady Spořící vklady

I termínovaný vklad může být investičním produktem. Vyberte si ten, který vám bude nejlépe vyhovovat.

Také jednotlivé termínované vklady si můžete důkladně prostudovat jeden po druhém.

Porovnejte si spořící vklady, které existují na českém trhu.

Určitě vás zajímají detailní informace o každém z nich. Pochopitelně vám je nabízíme, v klidu si je můžete projít na tomto místě.


Koupit on-line si u nás můžete:
Podílové fondy, Penzijní připojištění, Životní pojištění, Stavební spoření

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Život na prodej

17. 9. 2003 | Tomáš Prouza

Život na prodej

Máte životní pojistku, které byste se rádi zbavili, ale nechcete přijít o velkou část peněz, které jste již do pojistky investovali? Máte jedinou šanci - prodejte ji.

Čeští investoři nejsou příliš odvážní

15. 8. 2003 | Petr Fejtek

Čeští investoři nejsou příliš odvážní

Před několika dny byly představeny výsledky investování v České republice za první pololetí tohoto roku. A přinesly několik překvapení.

PortFio – praktická škola investora

8. 7. 2003 | Petr Fejtek

PortFio – praktická škola investora

Chcete si vyzkoušet, kolik se dá získat investicemi do akcií? Chtěli byste nakouknout pod prsty těch, kteří se obchodováním na burze živí? Vlastní portfolio můžete sledovat přímo u... celý článek

Fondová inventura po půl roce

7. 7. 2003 | Tomáš Prouza

Fondová inventura po půl roce

V anketě na počátku roku všichni šéfové investičních společností předpovídali poměrně výrazný růst. V půlce roku se ale zdá, že se již poměrně jasně vytvořila skupina vítězů a poražených.... celý článek

Jak hrát s akciemi?

18. 2. 2003 | Patrick Zandl | 2 komentáře

Jak hrát s akciemi?

Hra s akciemi nemá konce. Můžete nakupovat a prodávat, dokud máte co a za co. Schválně – kdy si myslíte, že vyděláte první tisícikorunu čistého? A jakého zhodnocení své investice dosáhnete?... celý článek

Partners Financial Services