Kolik stojí nová prsa?

Kolik stojí nová prsa?
Léto je v plném proudu a každý nedostatek na naší kráse se v plavkách ještě umocní. Závistivě pak pohlížíme na "modely" a "modelky" na koupalištích, aniž bychom tušili, že některým z nich možná někdo k jejich kráse trochu dopomohl. Za kolik se dá poopravit to, čím nás příroda (ne)vybavila? A které operace jsou vlastně nejžádanější?

Jak zřejmě každý z nás odhadne, drtivou většinu zákazníků klinik plastické chirurgie tvoří ženy. Do ordinací se však občas zatoulají i muži, kterých je dle odhadů pracovníků plastických chirurgií pět až deset procent. Ti si nejčastěji nechávají "odstraňovat chrápání", spravovat nos a ušní boltce, ale i oční víčka. Někteří z nich dokonce podstupují i liposukci.
U žen se největší oblibě těší operace prsů, přičemž zvětšování je častější než zmenšování, a liposukce různých částí těla, nejčastěji pak boků a stehen. Velice oblíbená, zejména u starších žen, je také operace horních a dolních víček.
Spektrum požadovaných zákroků je mírně ovlivněno i ročním obdobím – na jaře lidé chtějí prsa, v zimě, kdy sluníčko nemá takovou sílu, si zase nechávají spravovat obličej.

Kdo pozdě chodí…

Zvláštní úvěr na plastické operace nabízí společnost Home Credit. Ta má smlouvu s několika klinikami, a tak si klient může domluvit splácení operace na splátky. Maximální výše úvěru je ovšem pouze 30 tisíc Kč, doba splácení od 6 do 36 měsíců a podmínkou 10% akontace. Pokud byste se tedy rozhodli vzít si u Home Creditu půjčku například na 30 tisíc korun se splatností 18 měsíců, získáte úrok 7,43 %, vaše měsíční splátka bude 2 006 Kč a celkem zaplatíte 36 108 Kč. Jestliže byste chtěli splácet 6 měsíců, váš úrok by byl 18,97 %, při maximální lhůtě 36 měsíců pak 4,41 %. Společnost by po vás vyžadovala občanský průkaz a čestné prohlášení o výši příjmu.
Martin Zika

Zájem o zákroky plastické chirurgie je obrovský. Na některých vyhlášených klinikách se vám může stát, že na svou operaci budete čekat i celý rok. Obrátili jsme se na pět míst, kde se plastikou zabývají. Většinou se shodují na tom, že poptávka po plastických operacích značně převyšuje časové možnosti plastických chirurgů, přičemž někteří z nich vykonávají dvě velké operace denně.
Velkou měrou se na plastických zákrocích prováděných na českých klinikách podílí zahraniční klientela. Nejčastěji to jsou občané Rakouska, Německa, Švýcarska, Velké Británie a Ruska, ale koupit si letenku do Evropy se vyplatí i Australanovi nebo Kanaďanovi. Důvodem je jak cena, tak kvalita "českých" chirurgických zákroků. Mnozí z nich se ke "svému" chirurgovi i několikrát vracejí.

Prsa na úvěr

Ceny za plastické operace jsou různé. K částce uvedené v tabulce je ještě nutno připočíst anestezii, jejíž cena se pohybuje mezi 1 200 a 5 000 korunami za celkovou a zhruba 700 korun za místní. Dále si připlatíte ještě vstupní vyšetření (okolo 1 000 Kč) a hospitalizaci, která se dá pořídit od 500 do 1 900 korun za den.
Pokud na plastickou operaci nemáte, nic není ztraceno, na některých klinikách je možnost operace na splátky. Sami plastičtí chirurgové tvrdí, že se setkali i s pacienty, kteří si na svou operaci vzali půjčku od banky (nejčastěji bezúčelový osobní úvěr). A pokud nejste dostatečně bonitním klientem a banka vám nepůjčí, nezoufejte a vezměte si k srdci radu psycholožky. "Každá plastická operace je zásahem do tělesného schématu člověka, které je součásti jeho identity již od narození," říká Kristýna Klápová. I když jde o evidentní změnu k lepšímu, může se stát, že ji pacient nepřijme a dokonce si může přát i návrat k původnímu stavu. "Psychologicky zdravější je naučit se přijmout sám sebe takový, jaký jsem, zejména pokud jde jen o záležitost estetickou, která člověka nediskvalifikuje ve společnosti," dodává psycholožka. Přiznává však, že existují případy, kdy je člověk natolik psychicky deprimován svým problémem, že chirurgický zásah je na místě. Ani zde však není jistota, že najde ztracené sebevědomí, jelikož se může upnout na úplně jiný, nový problém.

Ceny vybraných zákroků v Praze a okolí
operace horních víček
5 000 - 9 500 Kč
operace dolních víček
5 000 - 11 000 Kč
operace tvrdých částí nosu
16 000 - 26 000 Kč
zvětšení rtu
9 000 - 12 000 Kč
odstáté ušní boltce
7 500 - 12 000 Kč
zvednutí čela
14 000 - 22 000 Kč
odstranění podbradku
8 000 - 10 000 Kč
liposukce větší oblasti
(břicho, stehna)
8 000 - 20 000 Kč
velká plastika břicha
19 000 - 34 000 Kč
operace vnitřních valů stehen
18 000 - 28 000 Kč
modelace prsů - zmenšení
22 000 - 35 000 Kč
modelace prsů - zvětšení
19 000 - 24 000 Kč
prsní implantáty
25 000 - 45 000* Kč
* záleží na typu a výrobci


Co si myslíte o umělém vylepšování tělesné schránky, kterou nám přidělila "Matka příroda"? Zvažovali jste někdy plastickou operaci? Co říkáte cenám za tyto zákroky? Připojte svůj názor či zkušenost!

Pokud o plastice uvažujete, mohou se vám hodit informace, které najdete v sekci Spotřebitelské úvěry

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+10
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Jak si vzít úvěr a nezbláznit se

4. 8. 2003 | Petr Vykoukal | 1 komentář

Jak si vzít úvěr a nezbláznit se

Při zjišťování za jaké sazby banky skutečně poskytují spotřebitelské úvěry jsme navštívili pobočky sedmi ústavů a vše vyzkoušeli na vlastní kůži.

Sliby chyby českých bank

31. 7. 2003 | Petr Vykoukal

Sliby chyby českých bank

Přesně podle rčení "když ptáčka lapají, hezky mu zpívají" se chovají české banky při prodeji spotřebitelských úvěrů. V reklamě nabízejí úrokovou sazbu "od". To, že ta skutečná se bude... celý článek

Partners Financial Services