Co takhle Evropské akcie?

Tomáš Mergl | 13. 3. 2003
Co takhle Evropské akcie?
Již šestým měsícem pokračuje u finanční skupiny ING prodejní akce umožňující investorům vstoupit každý měsíc do vybraného podílového fondu bez vstupního poplatku. V březnu lze zdarma investovat do fondu European Equity.

Od října minulého roku nabízí holandská finanční skupina ING každý měsíc možnost investovat zdarma do vybraného podílového fondu v rámci akce zvané Fond měsíce. Většinou jde o akciové fondy denominované v cizích měnách a zatím měli investoři možnost takto vstoupit do fondů North America, EMU Equity, IT, World a Emerging Markets. Březen je vyhrazen panevropskému akciovému fondu ING European Equity.

Cílem fondu ING European Equity je dosáhnout dlouhodobého kapitálového růstu v EUR investováním do diverzifikovaného portfolia akcií obchodovaných na oficiálních evropských burzách. Portfolio fondu sestává z defenzivních titulů energetického, farmaceutického a potravinářského sektoru jako jsou akcie BP, ROYAL DUTCH, TOTAL FINA ELF, GLAXOSMITHKLINE, NOVARTIS či NESTLE, ale i z finančních a technologických titulů, například ROYAL BANK OF SCOTLAND, HSBC HOLDINGS, VODAFONE či NOKIA. Fond je denominován v EUR, takže kromě rizika změn tržních kurzů akcií podléhá i riziku zhodnocení koruny vůči euru. Srovnávacím indexem pro hodnocení výkonnosti fondu je index Financial Times Actuaries World Index Europe.

ING European Equity je fond akciový, takže při investici do něj je nutné počítat s minimálním investičním horizontem 5 let. Minimální vstupní investice jsou 3 000 EUR, roční poplatek za správu obnáší 1,20 %. Investovat do fondu European Equity bez vstupního poplatku (běžně 3,5 %) je možné během března v prodejní síti ING Bank, N.V., která zahrnuje poradce životní pojišťovny Nationale-Nederlanden, vybrané makléřské firmy a kontaktní centra Oranžový dům.

Vyplatí se podle vás investovat nyní do akcií či akciových fondů? Bude česká koruna posilovat v příštích pěti letech vůči euru natolik, aby vymazala případné zisky evropských akciových fondů? Podělte se s námi o své názory.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Akcie: S vámi nebo bez vás

10. 3. 2003 | David Petráček

Akcie: S vámi nebo bez vás

Takto stručně bychom mohli zjednodušeně popsat postoj Spojených států k souhlasu OSN s válkou v Iráku. Jistotu na akciových trzích ovšem ani tento jednoznačný postoj nepřináší.

UNIS přibírá zahraniční fondy

7. 3. 2003 | Tomáš Mergl

UNIS přibírá zahraniční fondy

Nové zaměření též na zahraniční fondy, změna loga i adresy a obsazení postu generálního manažera. To jsou některé body mimořádné valné hromady Unie investičních společností.

Hrátky s P/E

4. 3. 2003 | Petr Fejtek

Hrátky s P/E

V nekončící pouti akciovým slzavým údolím již "zmizela" ze světových burz polovina majetku – jejich tržní kapitalizace klesla o neuvěřitelných 13 bilionů dolarů. Tutéž hodnotu tedy... celý článek

Partners Financial Services