Můj dům, můj hrad...

redakce Peníze.CZ | rubrika: Analýza | 4. 3. 2003
<a href="http://www.penize.cz/info/zpravy/zprava.asp?NewsID=1619"><img src="/img/zpravy/zaostreno_muj_dum.gif" border=0 width=145 height=110></a>

Problematika bydlení je důležitá pro každého, zároveň je ovšem velice obsáhlá a komplikovaná. Proto jsme pro vaši lepší orientaci připravili komplexní soubor materiálů o tématu.

Hypotéka na celý dům
Hypotéky nabízejí všechny významné tuzemské banky a nejen ony. Hypoteční licenci v letošním roce získaly také Wüstenrot stavební spořitelna a eBanka. více »
Zájem o úvěry poroste, tvrdí šéfové stavebních spořitelen
Stavební spoření bude v roce 2003 poznamenáno zejména debatou o změně zákona o stavebním spoření. Také výrazně poroste počet poskytnutých úvěrů, shodují se lídři tuzemských stavebních spořitelen. Co dalšího podle nich přinese nový rok? více »
Tajemné hodnotící číslo
Co je cílová částka nebo minimální doba spoření pro poskytnutí úvěru z rukávu vysype asi každý účastník stavebního spoření. Při dotazu na hodnotící číslo však již odpovědi s největší pravděpodobností tak jednoznačné nebudou. více »
Filip vybírá překlenovací úvěr
Situaci, kdy je třeba rychle řešit bytovou situaci si asi dovede představit každý z nás. Není to nic výjimečného a když nemáte peníze "na prkně", ani splněné podmínky pro poskytnutí řádného úvěru ze stavebního spoření, může být překlenovací úvěr vhodným řešením.  více »
Hypotéka nebo překlenovací úvěr?
Před několika dny jsme vás seznámili s novým překlenovacím úvěrem Stavební spořitelny České spořitelny. Nese název Maxi, a protože má parametry hypotéky, slíbili jsme vám jeho porovnání s tímto produktem. Tady je. více »
Hypotéka nebo překlenovací úvěr? - díl II.
Přinášíme vám další ze série porovnání překlenovacích a hypotečních úvěrů, tentokrát jsme srovnali produkty Českomoravské hypoteční banky a Českomoravské stavební spořitelny. Obě společnosti jsou z finanční skupiny ČSOB a patří ve svém oboru na vrchol. více »
Nové trendy ve stavebním spoření?
Stavební spořitelna České spořitelny před několika dny představila nový překlenovací úvěr s názvem Maxi. Kromě toho, že jeho parametry jsou velmi zajímavé, s největší pravděpodobností zároveň přináší nový prvek do segmentu stavebního spoření. více »
Kolik stojí stoprocentní hypotéka
Hypoteční úvěr na celou hodnotu nemovitosti již není pouhou teorií. Vyplatí se však v porovnání s jinými variantami financování bydlení nebo jde jen o marketingový trik, který se pěkně prodraží? více »
Stoprocentní hypotéka podruhé
Aneb další změny na hypotéčním trhu. S novými produkty přišla tentokrát Česká spořitelna a měly by být určeny především pro mladé a cizí státní příslušníky. Rozpoutá se nové kolo boje o klienty? více »
Wüstenrot: Nechceme být poslední
Před pár dny začala v České republice působit Wüstenrot hypoteční banka (profil, názory) coby osmý subjekt na hypotečním trhu. Má její nabídka šanci na prosazení na již rozděleném a vysoce konkurenčním trhu? více »
Stavební spořitelny zdražují
Snížení úrokových sazeb většinou stavební spořitelny oznamují s velkou pompou široké veřejnosti. Když ale dojde ke zdražení jejich služeb, klienti se to dozví spíše náhodou. Od Nového roku zaplatí stavebně spořící lidé na poplatcích mnohem více, než doposud. více »
Co chystá stát v oblasti bytové politiky?
Ministr pro místní rozvoj Pavel Němec představil své priority v oblasti bydlení. Náměstek ministra financí Jaroslav Šulc na téže akci nastínil vizi diametrálně odlišnou. Kam se bude podpora bytové výstavby ubírat? více »
Mýty dneška o bydlení
S bydlením je v našich myslích spojena řada mýtů, které jsou považovány za nevyvratitelné fakty. Mnoho z nás je například přesvědčeno o tom, že platit nájem je vyhazování peněz z okna, že lepší je koupit si bydlení na hypotéku... Je tomu však skutečně tak? více »
Český trh nemovitostí je bublina
Růst cen bytů a domů v očekávání vstupu naší země do EU již vykazuje znaky hysterie. Například ceny pražských nemovitostí rostou přímo před očima. Přitom však existuje řada varujících ukazatelů, že může jít o bublinu, která po vstupu do EU hrozí splasknutím. více »
Kupte si dům na firmu
Podobně jako byt určený k bydlení můžete vlastnit přímo osobně nebo prostřednictvím družstva, také komerční nemovitosti nabízí několik možností vlastnictví, z nichž každá má opět svá pro i proti. více »
Jak se zajistit proti dluhům
Tři různé pojistky - kapitálová životní, riziková a schopnosti splácet – představují tři odlišné cesty, vedoucí ke stejnému cíli: ochraně rodiny před chudobou a horou dluhů v případě nenadálého životního karambolu. Kterou z nich si vybrat? více »

Analýzy nabídek stavebních spořitelen
Českomoravská stavební spořitelna, Stavební spořitelna České spořitelny, Všeobecná stavební spořitelna Komerční banky, Raiffeisen stavební spořitelna, Wüstenrot stavební spořitelna, Hypo stavební spořitelna
Stavební spoření
Dobře použitelné jak pro výhodné spoření se státním příspěvkem, tak pro řešení bytové situace. Naleznete zde také adresy, telefony a emailové adresy stavebních spořitelen.
Hypotéky
Co lze od hypotéky čekat, co je k jejímu uzavření potřeba a kolik vás bude stát. A také adresy, telefony a emailové adresy hypotečních bank.
Pojištění domácnosti
Aktuální přehled nabídek, podrobný popis jednotlivých pojistek a další potřebné informace s praktickým příkladem.
Hypotéky pro firmy
Úvěr na nákup nemovitosti nemusí být jen na byt či rodinný domek, můžete si za něj koupit i provozovnu, ordinaci či byt jako investici.
Využijte Online prodej
Stavební spoření
Rádi byste bydleli ve svém? Nebo chcete jistě a výhodně investovat své peníze? Uzavřete smlouvu o stavebním spoření přes Peníze.CZ! více »
Pojištění domácnosti
Nemáte svou domácnost pojištěnou? Informace i možnost sjednání naleznete zde!

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

ALLIANZ, analýza, analýze, banky, boj, bonus, Bonusy, bublina, bydlení, byt, Cílová částka, ČESKÁ POJIŠŤOVNA, Česká spořitelna, Českomoravská stavební spořitelna, činnost, ČMHB, ČSOB, dluh, dluhy, domácnost, dotaz, družstva, družstvo, eBanka, e-banka, EU, finance, financování, GE, GE Capital Bank, Generali, hodnotící číslo, HVB, HVB bank, hypo, Hypoteční banka, Hypoteční banky, hypoteční trh, hypoteční úvěr, Hypotéka, Hypotéky, chudoba, Ifo, Investice, IPB, klienti, KOMERČNÍ BANKA, Kooperativa, licence, Majordomus, materiál, Maxi, minimální, Moje banka, náhoda, nájem, nemovitost, nemovitosti, očekávání, ochrana, OK, on-line, orientace, podpora, pojistka, pojistky, pojištění, Pojištění domácnosti, pojišťovna, Pojišťovna České spořitelny, Pojišťovny, popis, poplatek, poplatky, porovnání, pravděpodobnost, priorita, problematika, pronájem, překlenovací úvěr, překlenovací úvěry, Raiffeisen, Raiffeisenbank, rodina, rodiny, růst, růst cen, řádný úvěr, sazba, sazby, SIPO, spoření, státní příspěvek, státní příspěvky, Stavební spoření, Stavební spořitelna, Stavební spořitelny, stoprocentní, telefon, téma, trh nemovitostí, Účastník stavebního spoření, Union pojišťovna, UNIQA pojišťovna, úroková sazba, úrokové sazby, Úvěr, úvěr ze stavebního spoření, Úvěry, Úvěry ze stavebního spoření, veřejnost, vlastnictví, Všeobecná stavební spořitelna, výdělečná činnost, výstavba, Wüstenrot, zdražení, Živnostenská banka

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Stavební spořitelny: chceme poskytovat více úvěrů

4. 11. 2002 | Martin Zika

Stavební spořitelny: chceme poskytovat více úvěrů

Pod tlakem klesajících úrokových sazeb začínají stavební spořitelny vycházet svým klientům vstříc stále víc. Změny, které od listopadu přinášejí první tři ústavy, jsou především ve... celý článek

Partners Financial Services