V lednu do ING (L) Invest World zdarma

V lednu do ING (L) Invest World zdarma
Od října minulého roku běží u finanční skupiny ING prodejní akce s názvem "Fond měsíce". V rámci ní je možné každý měsíc vstoupit do vybraného podílového fondu bez vstupního poplatku. V lednu 2003 lze zdarma investovat do fondu ING (L) Invest World.

Holandská finanční skupina ING zahájila v říjnu minulého roku akci zvanou „Fond měsíce“. Ta umožňuje klientům každý měsíc vstoupit do vybraného podílového fondu zdarma, tj. bez vstupního (prodejního) poplatku. V listopadu mohli investoři výhodně vstoupit do akciového fondu ING (L) Invest North America, v prosinci zase do sektorového akciového fondu ING (L) Invest IT. Leden je vyhrazen globálnímu akciovému fondu ING (L) Invest World. Akce, která se vztahuje pouze na distribuční síť ING Bank, N.V., přináší skupině zjevné úspěchy: v prosinci se odbyt „fondu měsíce“ díky probíhající akci více než ztrojnásobil.

Cílem fondu ING (L) Invest World je dosahování dlouhodobého kapitálového výnosu investováním do diverzifikovaného portfolia akcií globálních firem s vysokou tržní kapitalizací. Fond spoléhá především na růst tržní ceny akcií, na rozdíl například od fondu ING (L) Invest Global High Dividend, kde podstatnou část výnosu fondu tvoří dividendový výnos akcií. Portfolio fondu World je aktivně řízeno, tedy dochází k aktivnímu výběru akcií. V portfoliu lze nalézt akcie farmaceutických, finančních, ropných, maloobchodních i technologických společností, přičemž největší váhu mají akcie Microsoft, Pfizer, Citigroup, Royal Dutch, General Electric a Merck & Co. Fond je denominován v euru, takže investice do něj podléhá současně i měnovému riziku. Výkonnost fondu je srovnávána s akciovým indexem MSCI World Index, který sleduje vývoj 1 500 titulů ve 23 zemích světa.

Minimální investiční horizont, tedy doba, po kterou by měl investor ve fondu nechat své peníze zhodnocovat, aby neskončil se ztrátou (dáno rizikovostí akcií), je u fondu ING (L) Invest World 5 let. Roční poplatek za správu činí 1,20 %. Fond je registrován v Lucembursku a je možné do něj vložit jakoukoliv částku v ekvivalentu od 300 EUR výše. "Bezpoplatkový" vstup do fondu je možné uskutečnit v distribuční síti ING Bank, N.V., která zahrnuje poradce životní pojišťovny Nationale Nederlanden, vybrané makléřské firmy a kontaktní místa Oranžový dům.

Do podílových fondů ING můžete investovat také prostřednictvím tohoto serveru.

Investujete rádi do podílových fondů zdarma? Neváhejte se podělit o své názory s ostatními.

 

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-55
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Opravdu důstojné vykročení

13. 1. 2003 | Tomáš Skřivánek

Opravdu důstojné vykročení

Pokud platí "jak na Nový rok, tak po celý rok", bude rok 2003 pro fondy velmi úspěšný. Jen za první lednový týden pod jejich správu připlynulo neuvěřitelných 4,3 miliardy korun nových... celý článek

ING “Fond měsíce” pokračuje

11. 12. 2002 | Tomáš Mergl

ING “Fond měsíce” pokračuje

Ve snaze podpořit zájem o investování do podílových fondů pokračuje finanční skupina ING s akcí zvanou "Fond měsíce". V rámci ní je možné každý měsíc nakoupit podílové listy vybraného... celý článek

Partners Financial Services