ING “Fond měsíce” pokračuje

Tomáš Mergl | 11. 12. 2002
ING “Fond měsíce” pokračuje
Ve snaze podpořit zájem o investování do podílových fondů pokračuje finanční skupina ING s akcí zvanou "Fond měsíce". V rámci ní je možné každý měsíc nakoupit podílové listy vybraného podílového fondu bez vstupního poplatku. V prosinci tak lze "zdarma" investovat do akciového fondu ING (L) Invest IT.

"Fond měsíce" je název akce, kterou v říjnu zahájila ING Česká republika. Slibuje si od ní nárůst zájmu o podílové fondy, zejména ty spravované v cizích měnách. V listopadu mohli investoři výhodně vstoupit do fondu ING (L) Invest EMU Equity, v říjnu zase do fondu ING (L) Invest North America. Závěrečný měsíc roku je vyhrazen sektorovému fondu ING (L) Invest IT. Akce, jejíž jedinou nevýhodou je, že se vztahuje pouze na distribuční síť ING Bank, N.V., se zdá být prozatím úspěšná: v listopadu se stal "fond měsíce" nejprodávanějším cizoměnovým fondem v síti ING Bank.

Cílem samotného fondu ING (L) Invest IT je dosahování dlouhodobého kapitálového výnosu prostřednictvím růstu tržní ceny akcií firem z odvětví informačních technologií. Svým charakterem se tak liší například od fondu ING (L) Invest Global High Dividend, který spoléhá především na vysoký dividendový výnos akcií. Portfolio "technologického" fondu tvoří převážně akcie dodavatelů softwaru a služeb v IT, s nimiž se obchoduje na regulovaných trzích zejména v USA. Mezi tituly zahrnutými v portfoliu fondu lze nalézt například akcie Microsoft, Cisco, Dell, Intel nebo Micron. Jelikož je portfolio fondu zaměřeno na jeden konkrétní sektor, je s investicí do fondu, kromě vysokého výnosového potenciálu, spojeno také vysoké specifické riziko. Fond je denominován v amerických dolarech, takže investice do něj podléhá i měnovému riziku. Srovnávacím indexem pro hodnocení výkonnosti fondu, tzv. "benchmarkem", je index MSCI IT.

Minimální investiční horizont, tedy doba, po kterou by měl investor nechat ve fondu své peníze, aby neskončil se ztrátou, je u fondu ING (L) Invest IT 5 let, roční poplatek za správu činí 1,20 %. Fond je registrován v Lucembursku a je možné do něj vložit jakoukoliv částku v ekvivalentu od 300 USD výše. "Bezpoplatkový" vstup do fondu je možné uskutečnit v distribuční síti ING Bank, N.V., která zahrnuje finanční poradce životní pojišťovny Nationale Nederlanden, vybrané makléřské firmy a kontaktní místa Oranžový dům.

Jak atraktivní se vám jeví možnost investovat každý měsíc do některého z fondů ING bez vstupního poplatku? Je samotný fond ING IT podle vás v současnosti atraktivní investicí? Podělte se o své názory.

Investovat do fondů ING můžete také prostřednictvím našeho serveru, a to zde.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Fondy: jak vyzrát na Komisi

2. 12. 2002 | Tomáš Prouza

Fondy: jak vyzrát na Komisi

České investiční společnosti se nebojí ani padajících trhů, ani poklesu zájmu investorů. Jediné, z čeho mají strach, je Komise pro cenné papíry a její moc komplikovat všem život. Dva... celý článek

Znovuvzkříšení polovodičového sektoru?

2. 12. 2002 | David Petráček

Znovuvzkříšení polovodičového sektoru?

Po konferencích snažících se vyřešit problematiku polovodičového sektoru se zdá, že obrat je na obzoru. Firmy oznamují očekávané změny v poptávce a Asociace polovodičového průmyslu... celý článek

Nepřátelé investic - daně a inflace

28. 11. 2002 | Daniel Gladiš

Nepřátelé investic - daně a inflace

Daně a inflace jsou dvě překážky na cestě k výnosům z investic, které musíte buď překonat nebo se jim vyhnout.

Nový přírůstek zajištěných fondů

27. 11. 2002 | Tomáš Mergl

Nový přírůstek zajištěných fondů

Finanční skupina ČSOB/KBC v pondělí představila již devátý ze série zajištěných fondů v českých korunách. Kromě vrácení plné hodnoty vložené investice nabízí nový fond také šestiprocentní... celý článek

Oranžová pojišťovna

22. 11. 2002 | Jan Žáček

Oranžová pojišťovna

Pomeranče, cesta životem, oranžové konto a pojištění jsou pojmy které se vám mohou vybavit, když se řekne ING. Utečme od obvyklé pojišťovací modré k veselé a hravé oranžové barvě stránek... celý článek

Partners Financial Services