Příležitost pro 10 miliónů investorů

Alena Urubková | rubrika: Analýza | 7. 10. 2002
<P><div align=right><img src=/img/sponsor/cp_invest_barva.gif border=0></div> <P>Společnost ČP INVEST neprovází přehnaná reklama, o to zajímavější má výsledky. Nemusel si tedy každý povšimnout, že zde dozrál hráč s významnou podporou kapitálu, jakou představuje příslušnost k silné finanční skupině České pojišťovny. ČP INVEST sbírá zkušenosti na českém trhu od r.1991 a patří k zakládajícím členům UNIS (Unie investičních společností). Společnost loni prošla zásadní restrukturalizací, jejímž výsledkem je nejen nový název, ale především široká nabídka produktů a moderních služeb, jichž může využívat náročný znalec i začínající investor, soukromník i organizace (firma). Důvodů pro investici do fondů ČP INVEST, včetně daňových, se najde vždycky dost.

V České republice široká obec investorů spíš teprve vzniká, lidé potřebují novou příležitost lépe poznat, proto jsou v oblibě spíše konzervativní produkty a právě v této oblasti poskytuje ČP INVEST atraktivní nabídku:

Fond korporátních dluhopisů zaujal začátkem července 7x první pozici za tříměsíční výkonnost mezi nejlepšími dluhopisovými fondy denominovanými v CZK (v rámci UNIS), zhodnocení podílů zde přesahuje 5 % za 3 měsíce.
Ještě konzervativnější Fond státních dluhopisů využívá přiměřeně konzervativních instrumentů, nicméně současná tříměsíční výkonnost, která vystoupala na úroveň, oscilující kolem 3 %, jej udržuje od začátku prázdnin mezi 2. a 5. pozicí na scéně českých fondů.

ČP INVEST ovšem nabízí také zcela originální produkty - specializované akciové fondy, zaměřené na určité zajímavé sektory:

Fond farmacie a biotechnologie (např. minulý týden dosáhl nejvyššího týdenního zhodnocení mezi fondy denominovanými v CZK, v rámci UNIS)
Fond ropného a energetického průmyslu
Fond nové technologie

Jejich předností je přesné zacílení, patrné již na první pohled, jinými slovy: na rozdíl od obvyklého mlhavého označení „fond investuje do severoamerických akcií“, v tomto případě ví investor zcela přesně, do jakého sektoru budou jeho peníze investovány - kdo se o věc zajímá hlouběji, může si lépe představit, jak je vybraný sektor výnosný. Jde o praktické využití globalizace světové ekonomiky, kdy region a státní hranice přestávají hrát pro kapitál důležitou roli. V sektorovém zaměření můžeme spatřovat i další výhody, např. manažer portfolia sleduje určitou vymezenou oblast, intenzívně prohlubuje své specifické znalosti a vyšší míra znalostí mu dovoluje investovat s větší mírou jistoty.

Pokud se investor ztotožní s investiční strategií, může některé z těchto příležitostí využít. V současné době se velmi diskutuje o vývoji akciového trhu a všichni už by rádi viděli kurz šplhat vzhůru, jako to už udělal mnohokrát v minulosti. Napadla vás také otázka, jestli není výhodné nakoupit podíly v akciových fondech, dokud je kurz nízký?

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Bitcoin koupíte i u Tipsportu. Musk ale věří dogecoinu. Týden v kryptu

16. 3. 2024 | Tomáš Krause | 2 komentáře

Bitcoin koupíte i u Tipsportu. Musk ale věří dogecoinu. Týden v kryptu

Bitcoin má větší kapitalizaci než stříbro, Craig Wright není Satoshi, bitcoin koupíte nově i v sázkovce, ethereum má za sebou další upgrade a novou Teslu prý můžete zaplatit dogecoiny.... celý článek

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

11. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

Společnost Kofola ČeskoSlovensko dokončila nákup většinového podílu ve společnosti Pivovary CZ Group, pod kterou spadají značky Holba, Zubr a Litovel. Stalo se to krátce po té, co akvizici... celý článek

Petr Stuchlík o korporátních dluhopisech: Abyste se poučili, musíte se spálit

11. 3. 2024 | Martin Vlnas | 1 komentář

Petr Stuchlík o korporátních dluhopisech: Abyste se poučili, musíte se spálit

Postavil finanční portál. Spoluzaložil, řídil a víc než za miliardu prodal finančněporadenskou společnost Fincentrum. Rozjel Corrency, systém pro oživení lokálních ekonomik. A taky... celý článek

Nejasnosti u DIPu. Pozor na daňové potvrzení a přesuny peněz

11. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Nejasnosti u DIPu. Pozor na daňové potvrzení a přesuny peněz

Poskytovatelé dlouhodobého investičního produktu nemají povinnost oddělovat příspěvky zaměstnance a zaměstnavatele. To může přinést komplikace při ročním potvrzení pro daňové účely.... celý článek

Bitcoin je nejdražší v historii. Kupuje ho zase i Tesla? Týden v kryptu

9. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin je nejdražší v historii. Kupuje ho zase i Tesla? Týden v kryptu

Bitcoin překonal vrchol z roku 2021, Arizona ho chce do penzijních fondů, Tesla ho prý znovu nakupuje, zákazníkům ho nejspíš nabídnou maďarské banky. Rekordy ale překonával i stablecoin... celý článek

Partners Financial Services