Začněte s námi studovat!

Tomáš Skřivánek | 4. 9. 2002
Začněte s námi studovat!
Vraťte se do školy a naučte se abecedu osobních financí pěkně od začátku, látku k opakování určitě naleznou i absolventi ekonomických fakult. Univerzita Peníze.CZ je jednou z dnes spuštěných novinek.

Máte znalosti na to, abyste se dobře starali o svůj majetek? Pokud si prostudujete jednotlivé kurzy univerzity a uspějete také v závěrečných testech, máte všechny předpoklady odpovědět ano. Žádný podomní prodejce zázračně se zhodnocujících účtů nebo pojistek si již na vás nepřijde. Univerzita Peníze.CZ zatím obsahuje kurzy základů investování, spoření, kapitálového trhu a akcií. Již nyní Tomáš Mergl, který univerzitu celé léto pilně připravoval, pracuje na dalších kurzech. Zanedlouho se tak dozvíte více například o netradičních investicích nebo nejznámějších investorech. Až si univerzitu vyzkoušíte, určitě nám napište své náměty jak ji vylepšit a rozšířit, rádi se z vašich názorů poučíme.

Když už jsem u výkladu pojmů, nesmím zapomenout ani na nový slovník investičních pojmů. Například blue chips, ve slovníku najdete tento pojem srozumitelně vysvětlen, stejně jako další tisícovku pojmů. Věřím, že vám v budoucnu usnadní orientaci v příspěvcích našich redaktorů a analytiků. Slovník budeme samozřejmě neustále rozšiřovat.

Ale ani tím výčet novinek nekončí! Peníze.CZ jsou od dnešního dne bohatší také o sekci brokerů a asset managementu. Nově jsme připravili také stránky pro živnostníky, podnikatele a vůbec zaměstnavatele. Nesmím zapomenout ani na letní práci Tomáše Hampla – ten pro vás ze sbírek platebních karet Pavla Juříka a Karla Tejkala, kterým tímto za jejich zapůjčení ještě jednou moc děkuji, vybral ty nejzajímavější a shromáždil je v Galerii platebních karet. Podívejte se do naší nové, v pořadí již druhé galerie. A nezapomeňte nám elektronicky posílat obrázky zajímavých platebních karet. Rádi je do naší elektronické sbírky zařadíme!

Vážení čtenáři, věřím, že jsem vás přesvědčil, že jsme léto nestrávili u vody, ale prací tak, aby jste na Peníze.CZ nacházeli stále nové a zajímavé informace z finančního světa, a abyste se k nám rádi vraceli.

Děkuji vám předem za každou zpětnou vazbu, ať již zaslanou emailem, vloženou jako názor pod článek nebo do Lampárny, při naší práci nám velmi pomáhá.

Tomáš Skřivánek
šéfredaktor Peníze.CZ

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

Investice, kariéra, studium, znalosti

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Druhá svíčka na dortu

4. 9. 2002 | Tomáš Prouza

Druhá svíčka na dortu

Máte rádi oslavy? Ostatně kdo by neměl? Pokud nemáte právě dnes pro oslavu zvláštní důvod, můžete se přidat k nám. Peníze právě dnes v sedm hodin ráno vstoupily do třetího roku své... celý článek

Dárek nám všem

4. 9. 2001 | Tomáš Prouza

Dárek nám všem

Co se to děje? Nová grafika, nové služby - co to Peníze dělají? Že by měnová reforma? Ale ne, něco mnohem jednoduššího - Peníze slaví, protože dnes jim je právě rok!

Nastavte si své peníze

13. 11. 2000 | Tomáš Skřivánek | 1 komentář

Nastavte si své peníze

Někdo má rád holky, jiný zase vdolky a aby se holky s vdolkama nemíchaly, připravili jsme pro vás možnost osobního nastavení stránek. Na své stránce přístupné po zaregistrování najdete... celý článek

Víte, kam jdete?

4. 9. 2000 | Tomáš Prouza

Víte, kam jdete?

Tak, jako se nikdo nevydá na cestu neznámou krajinou bez kvalitní mapy, tak by se neměl vydávat do světa financí bez map, které každý den vydávají Peníze.CZ.

Partners Financial Services