Co o webu Pioneer Investments soudí porotci Peníze.cz

Dušan Hradil | 12. 7. 2002
Eda Hekšová, Marketing  manager, CREDIT SUISSE ASSET MANAGEMENT Eda Hekšová, Marketing manager, CREDIT SUISSE ASSET MANAGEMENT

Přestože má prezentace pouze českou verzi a videoalbum funguje pouze občas, a to ještě ve špatné kvalitě, je to asi jediné, co lze stránkám vytknout. Grafika je jednotná (i když možná až příliš strohá?) a stránky jsou velmi přehledné, přestože důsledně využívají celou plochu obrazovky. Na nejdůležitější informace se dostanete přímo z hlavní stránky. Pohrát si můžete také s Investiční kalkulačkou nebo si můžete v Plánování úspor zkusit uspořit první milión. Rozsah informací i úroveň jejich zpracování je nadprůměrná a prezentace rozhodně stojí za shlédnutí.

Gabriela Hrušková, Advertising Sales Manager, Tiscali Czech Republic Gabriela Hrušková, Advertising Sales Manager, Tiscali Czech Republic

Stránky fondu Pioneer jsou po informační stránce velmi obsáhlé. Myslím si, že díky dobré navigaci lze vše snadno nalézt a web tak velmi dobře plní svou funkci. Důvodem, proč za obsah není jednička, je absence anglické verze. :) Stránky jsou vzhledově příjemné a i vybrané ilustrační obrázky působí dobrým dojmem.

Gabriela Hrušková hodnotila spolu s Naveedem Gillem, generálním ředitelem Tiscali Czech Republic.

Vladimír Iliev, zástupce šéfredaktora, iStrategie.cz Vladimír Iliev, zástupce šéfredaktora, iStrategie.cz

Fondy Pioneer mají web jednoduchý, stručný, ale na můj vkus příliš strohý a chladný. Grafický návrh, zejména fotografie (například zakladatel fondů - Philip L. Carret - jakoby vylezl na sluníčko z nějakého tajemného hradu v Karpatech ) jsou poněkud "za opicemi". Zajímavý text investiční čítanka je "tvrdě" pouze ve formátu PDF, jakoby byla taková práce přelomit ho do HTML. Flashovou animaci by zde člověk taky těžko hledal...Inu neveselé, truchlivé jsou ty modrozelené rámečky, kde si sem tam pixelík s pixelíkem hraje. A ty hodinky na hlavní stránce... to je taky pěkný hnus. Křivdil bych tvůrcům, kdybych tvrdil, že zde všechny podstatné a důležité informace nejsou. Jsou, ale poskládány bez ladu a skladu. Takové trosky impéria, které si musíte prolézt bez turistického průvodce.

Radovan Jelen, marketing manager, internet full-service agentura Forrest Gump, a. s. Radovan Jelen, marketing manager, internet full-service agentura Forrest Gump, a. s.

Poměrně obsáhlá prezentace, která poskytuje všechny potřebné informace, které oslovují nové a potenciální klienty, a rovněž nabízí plnohodnotné informace klientům stávajícím. Texty jsou čtivé a vysvětlují nejen podstatu investování. Celkový obsah jednoznačně zdůrazňuje všechny přidané hodnoty a konkurenční výhody. Uvidíme, jakým směrem se bude Pioneer ubírat v dalším roce, možná se dočkáme i personalizovaného přístupu s možností správy investic přes internet.

Tento web mě zkrátka přesvědčil o tom, že je ze všech hodnocených nejlepší.

Pavla Paseková, tisková mluvčí Českomoravské stavební spořitelny Pavla Paseková, tisková mluvčí Českomoravské stavební spořitelny

Po grafické stránce mi web připadá velice moderní, navíc se svým přípstupem poměrně dost odlišuje od ostatních webů. Škoda jen, že slibná grafika homepage už v nižších úrovních žádné příjemné překvapení nenabízí. Obsahově nenacházím nic, co by mi jakožto potenciálnímu investorovi chybělo, tedy celkové hodnocení tohoto webu je z mé strany kladné.

Mezi porotce patří také také Ivona Koucká ze společnosti SPIR, Michal Drtina z Vltava-Labe-Press, Pavel Janeček z Pioneer Investments a Petr Nešpůrek z ARBOmedia. Jejich hodnocení zde chybí pro přílišnou časovou zaneprázdněnost.

Už jste někdy surfovali stránkami fondu Pioneer? Nezabloudili jste tam? Pomohly vám stránky v něčem? Svěřte se nám se svými zážitky.

Partneři soutěže
Tiscali
Strategie

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Pionýři, pionýři, malované děti…

12. 7. 2002 | Leoš Bárta

Pionýři, pionýři, malované děti…

Poslední hodnocenou prezentací investiční společnosti Pioneer se dostáváme do závěru 3. kola soutěže Best Web 2002. Tímto kolem se rozloučíme s investičními fondy a jejich weby, tímto... celý článek

Partners Financial Services