Skyline: nejúspěšnější letadlo české historie

Skyline: nejúspěšnější letadlo české historie
Sál je plný lidí a hraje hudba. Někteří tančí, jiní sedí. Ovšem pouze do chvíle, než se sálem rozezní hudba skupiny Europe, to se postaví všichni a začnou tleskat do rytmu. Většina již stojí na židličkách a projevuje radost.

Když píseň končí, dav lidí, které normálně potkáváte na ulici, učí vaše děti, prodává v samoobsluze nebo opravuje auta, již tančí naplno. A naučeně bouřlivým potleskem vítají dámu, která týden co týden v sobotu a neděli hystericky opakuje naučený scénář.

1. část

Dobrý den dámy a pánové,

vítám vás na místě, kde vám již za několik minut bude umožněno vydělávat statisíce korun měsíčně. A já se ptám, kdo z vás vydělává sto tisíc za jeden měsíc? Nikdo? Já ano, já vydělávám víc než sto tisíc měsíčně. Já a lidé, kteří vás sem dnes přivedli, pro vás máme dárek. Dárek, který vám ještě nikdo nedal a asi ani nikdo nedá, dar se jménem NEZÁVISLOST. Máte opravdu velké štěstí, že si váš hostitel vybral právě vás a dá vám šanci důstojně žít. Protože jak jistě víte, jen člověk, který má dost peněz a může si vše koupit, je opravdu nezávislý.

Ano, můžete namítnout, že peníze jsou kořenem všeho zla, ale sem s ním. Protože zlo, dámy a pánové, zlo je, když je vaše dítě nebo někdo hodně blízký nemocný a vy mu nemůžete zaplatit léčbu. Zlo je, když má vaše dítě hlad a vy mu nemůžete dát najíst, zlé je, když lidé umírají v bídě, když si nemohou naplnit své SNY, PŘÁNÍ, NADĚJE A CÍLE! Dokonce někteří z vás slyšeli i ten názor, že peníze kazí charakter člověka. My ve Skyline International tvrdíme, že peníze teprve ukáží charakter člověka.

Sny, přání, naděje a cíle mají všichni, děti i dospělí, jen s jedním rozdílem. Co pro malého chlapce byla koloběžka, dnes je velké auto. Co pro holčičku domeček, dnes je velká vila. A my vás naučíme, jak si naplnit své SNY, PŘÁNÍ, NADĚJE A CÍLE!

Takto vypadá začátek prezentace firmy Skyline International. Jedná se o klasické letadlo, ve kterém musíte zaplatit za jakési podivné brožurky (vydávající se za skripta) 1900 USD (nebo ekvivalent v eurech). Zeptáte-li se svého managera, jestli to není letadlo, vezme do roku tužku a papír, nakreslí normální letadlo a vysvětlí vám, že toto je letadlo a zbytek se dovíte za chvíli.

Jak jste se zde vlastně ocitli? Oslovil vás kolega z práce nebo rodinný přítel. Nabídl vám úžasnou práci, ale bohužel nesmí říci, o co jde, to se dozvíte až od managera. K milionům stačí krůček, pouze jeden den z víkendu. Ještě to má malý háček. Vstup na tuto akci, kde dostanete občerstvení, přijde na 400 Kč.

Sraz je na nějakém místě, dorazíte včas a již tam čeká několik aut. Aha, přítel vám zapomněl říci, že pojedete pryč z vašeho města… Většinou tak 150 km do vesničky, která není ani na mapě, ale nemusíte mít strach, hned po prezentaci vás zase odvezou domů. Vstoupíte do sálu vesnické putyky, vytahujete 400 Kč, a již dostáváte první slevu! Že jste to vy, tak to dneska uděláme za 350… Právě si připadáte jako totální blb, že jste naletěli nějakým dealerům, ale…

Začíná druhá část, apropo, nezapomeňte, že jste při vstupu do sálu podepsali jakýsi papír, ve kterém se zavazujete, že nikdy a nikde nebudete mluvit o tom, co se zde dozvíte. Ovšem jste v klidu, protože zatím vůbec netušíte, o co těm lidem jde, a nevěřícně zíráte, co je možné prožít v jednom malém sále. Prý je to jen papír, který chrání firmu a její patent. Sice podepisujete, že zaplatíte deset tisíc euro, když promluvíte, ale nemusíte mít strach, je to jen formalita. Sál se začíná naplňovat a lidé opět tančí.

2. část

Všichni jste ve zdraví přežili přestávku? A co kuřáci, zkrátili si život a pročistili plíce? Tak je vše v pořádku a já vám nyní mohu představit naši firmu. Naše firma nese název Skyline International, distribuci našeho produktu vykonává firma FITFOR.

Dámy a pánové, úvod máme za sebou a my si nyní řekneme, co říká naše vedení. Naše vedení firmy tvrdí, že pouze prodej přináší peníze. ÚDIV. A nyní si většina z vás myslí, bože, zase budu prodávat, už teď mi vstávají vlasy hrůzou na hlavě. To přece není možné, aby zase patřili k těm dealerům, co běhají po schodech nahoru a dolů a živí je obchod se třemi P: P jako placatý nos od dveří, které vám neustále zabouchávají před nosem. P jako placaté boty do toho, abyste zabránili zabouchnutí a rychle mezi dveře strčíte nohu, P jako placaté palce do neustálého zvonění, protože mnoho zvonků najednou nefunguje. Ne, dámy a pánové, kdepak, my k žádným dealerům nepatříme.

Víte, dámy a pánové, my máme tak geniální produkt, takový super produkt, produkt vytoužený každého prodavače! Ale kdybych vám o něm měla vyprávět, potřebovala bych 20 hodin, takže vám neřeknu nic! Naučené skandování… Tak dobře, když jinak nedáte… Za prvé, my máme produkt, který chce každý člověk mít, absolutně každý, neexistuje žádná skupina lidí, která by ho nechtěla. Za druhé – my máme produkt, který hledají miliony lidí po celém světe a dlouhá léta. Za třetí – my máme produkt, který nás dělá závislými. Ne, nejedná se o drogy. Ale co je náš produkt se dozvíte až v dalším jednání.

V tomto jednání se vlastně vůbec nic nedovíte, nevíte cenu ani co je tím vychvalovaným produktem, ale to není důvod, abyste nevěděli, kolik budete vydělávat. Tak tedy: jednání firmy jsou vždy v sobotu a neděli. Na každé jednání si můžete vzít 2, slovy dva partnery, to jsou čtyři partneři za víkend. Krát čtyři víkendy to je rovných 16 partnerů za měsíc. A Skyline je natolik hodná, že ví o vašich nákladech na telefon a benzín za dopravu zájemců, proto vám dá za každého partnera, který řekne ANO, 450 USD. Dnes jste v pozici AA (asistent aspirant), ale až přivedete dva partnery, kteří řeknou ANO, dostanete se do pozice A (asistent) a dostanete přidáno 300 USD za každého AA, kterého jste přivedli a oni přivedli partnera.

Znáte hlavní pravidla a nezbývá než nakreslit očekávané letadlo. Již za chvíli se před vámi začne rýsovat krásná pyramida plná výdělků, ale ještě stále netušíte za kolik! Vy jako asistent nemusíte nikomu nic vysvětlovat, stačí přivést oběť a zbytek udělá firma. Úspěšnost firmy je 70-80 procent!!!

Na chodbě stojí manager, kterého se můžete ptát na vše, co vás zajímá. Nic vám ale neřekne, jen se s vámi vsadí, že jejich produkt budete chtít. Napadlo vás, že chcete domů, ale máte velkou smůlu, protože jednak vůbec netušíte kde jste, snad jen, že jste vyrazili z Liberce a naposledy jste jeli kolem Příbrami, ale navíc jste tady autem kolegy a ten s vámi jistě před koncem programu nepojede. Nebojte, už jen dvě části. Sál se zase začíná naplňovat a lidé opět tančí.

A jak to je dál? Rozuzlení najdete zde.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 67 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

27. 4. 2002 7:03, Fredy

Moje úvaha byla rozdělena na dvě části. Jedna se opírá o vhodnost či nevhodnost KŽP. Druhá o formě prodeje tohoto finančního produktu. Jde mi hlavně o tu druhou část. Ne všechny finanční makléřské společnosti pracují na bázi MLM. Totéž platí i o pojišťovnách. Mám výhrady k těm, kteří jako hlavní způsob prodeje používají MLM a k tomu směrují veškeré aktivity. Zajímá je pouze kvantita a ne kvalita. Z pohledu klienta je to nepříjemné zjištění. Některé MLM společnosti nezajímá kvalita produktu, ani profesionální a vědomostní úroveň svých poradců, ale množství smluv, které uzavře. Neboli který poradce sežene nejvíce neautentických jedinců. Jak říkají u společnosti, kolik nahonil oveček. Co když k Vám přijde "finanční poradce" ve slušivém obleku se zlatou sponou na kravatě a předepsaných černých polobotkách a nabízí jeden produkt KŽP a uvádí to jako nejlepší investice století? Na připravených propagačních materiálech Vám ukazuje jak budete za několik let milionářem. To, že jste při tom také pojištěn je až ve druhé fázi a jako doplněk. Potom Vás začne přesvědčovat ke spolupráci. Pokud bych se stal poradcem, tak budu mít vlastně pojistku zdarma a ještě na to vydělám. Určitě mám nějaké příbuzné a známé a to prý stačí. Hned se začal kreslit základní MLM strukturu. Ukázal, kde je on a kde bych byl já. A hlavně, kde bych mohl být za půl roku, po usilovném nahánění oveček. Tento postup mě šokoval. Že ten poradce o financích nevěděl skoro vůbec nic jsem poznal hned na začátku. To také vlastně nepotřeboval, jeho hlavním úkolem bylo sehnat další ovečku. Když jsem se ho nenápadně optal, kde bere to sebevědomí, prodávat složitý finanční produkt a přitom o tom nic moc nevědět? Jeho odpověď byla rychlá a upřímná. Před půl rokem prodával nějaké hrnce a před tím také nějaké předražené mixery. Tam prý bylo hodně reklamací a tak se těžko naháněli noví klienti. U KŽP je to jednoduché, tady prý není co zkoušet a tak také není co reklamovat. A lidé těm číslu stejně nerozumí a dali na to, co řekne on. A co bude za pár let nikdo stejně neví. On vlastně obchoduje se sliby. Lže lidem o tom, že jim prodává nejlepší investiční produkt a že budou za pár let milionáři. A to je ten moment, kde neshledávám velký rozdíl mezi KŽP a Skyline.

Zobrazit celé vlákno

+19
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

25. 4. 2002 20:48, Acer

To jistě, dobrá diskuze může probíhat dlouho, to je v pořádku. Jen mě překvapilo těch 23 kousků za 23 minut.

Zobrazit celé vlákno

-5
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (67 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

28. 3. 2024 | Petr Kučera

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

Air Bank od 12. dubna sníží úročení na svém spořicím účtu. Další pokles pak avizuje na 2. května, kdy ukončí dosavadní marketingovou akci.

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

28. 3. 2024 | PR text

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

Nejlevnějšího prodejce zlata najdete na adrese Zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v Obecním domě. Ale pozor, ve druhém patře, ne v přízemí. Použijte služební vchod z ulice U Obecního... celý článek

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

24. 3. 2024 | Jiří Šafařík | 5 komentářů

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

Prodejci finančních produktů se často snaží co nejvíce snížit význam státních důchodů a naopak silně přeceňují význam soukromého spoření či investování na stáří. Důležitou roli však... celý článek

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

23. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

Na BitMEXu se někdo ukliknul nebo se zbláznil robot a stálo to miliony. Dolarů. Japonský penzijní fond zkoumá bitcoin, Greenpeace do něj kope. V Americe možná budou z etheru akcie.... celý článek

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

22. 3. 2024 | Radim Zelený

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

Společnost Ronda Invest financuje developerské projekty a následně umožňuje investorům na úvěrech participovat. „Každého klienta posuzujeme individuálně a snažíme se pochopit jeho byznys,“... celý článek

Partners Financial Services