Vysvětlení k článku o Internet Bance na serveru Peníze.cz

Petr Vykoukal | 15. 11. 2001
V článku „GE Capital Bank: Učíme se za pochodu“ na serveru Peníze.cz, který vyšel v úterý 13. listopadu 2001 jsou některé pasáže, které bychom rádi ozřejmili.

Text kritizoval, že klientům není automaticky vydáván vytištěný manuál. Je fakt, že bychom byli rádi, aby si klienti zvykli na manuál v elektronické podobě. Výhoda on-line aplikací je hlavně v tom, že můžou prezentovat vždy aktuální informace, které si uživatel, dává-li přednost papírové podobě, může navíc jednoduše vytisknout.

Tlusté tištěné manuály mívají obecně shodný osud - v lepším případě skončí v nejspodnějším šuplíku pracovního stolu, v horším pak v odpadkovém koši. Bohužel, byl navíc manuál k Internet Bance na některých obchodních místech v prvních dnech díky zvýšenému zájmu rychle rozebrán.

Chtěli bychom reagovat i na informaci o problémech, které údajně Internet Banka má, což je dáváno do souvislosti s nedostupností webu. Podle našeho monitoringu provoz Internet Banky žádné problémy neprovází. Na vině nedostupnosti může být přetížené nebo přerušené datové spojení, které není v České republice žádnou výjimkou.

V některých případech by mohla dostupnost Internet Banky narušit údržba systémů, která se provádí v nočních hodinách. Jde o velmi krátkodobé odstávky v řádech jednotek, maximálně desítek sekund, v případě delších prodlev jsou uživatelé dlouho dopředu upozorněni. Naší snahou však je, aby přímé distribuční kanály byly klientům přístupné nepřetržitě.

V článku je kritizována rovněž rychlost aplikace Internet Banky. Při jejím návrhu jsme vycházeli z požadavku, aby objem přenášených dat byl minimální.

Podle našich měření nevybočuje Internet Banka v těchto parametrech z průměru, dalo by se dokonce říci, že patří spíše k těm lepším. Pro větší objektivitu je nutné vzít v úvahu rovněž kvalitu internetového připojení uživatelů.

Závěrečná část článku je věnována přístupovému heslu. Jelikož jde o peníze klientů, nové heslo musí splňovat určité náležitosti na "sílu hesla". Nikoho asi nebaví vymýšlet složité řetězce, ale tady je bezpečnost na prvním místě. Uvedený požadavek na alespoň jedno malé, jedno velké písmeno a číslo je minimální požadavek na hesla platný v celé General Electric pro tyto typy aplikací.

Požadavky na heslo se nachází na stránce, kde se dá heslo změnit. Zde je odkaz na detailní nápovědu, kde jsou pravidla popsána včetně kompletní znakové sady. V současné době však skutečně zvažujeme, že bychom pravidla umístili již na vlastní stránku pro změnu hesla.

Jsme vděční za názory všech uživatelů a tedy i za názory a připomínky, které prezentoval i zmíněný článek. Jsou pro nás cenným podkladem pro další zlepšování našich služeb.

David Lorenc,
manažer internetového bankovnictví GE Capital Bank, a. s.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Bitcoin koupíte i u Tipsportu. Musk ale věří dogecoinu. Týden v kryptu

16. 3. 2024 | Tomáš Krause | 2 komentáře

Bitcoin koupíte i u Tipsportu. Musk ale věří dogecoinu. Týden v kryptu

Bitcoin má větší kapitalizaci než stříbro, Craig Wright není Satoshi, bitcoin koupíte nově i v sázkovce, ethereum má za sebou další upgrade a novou Teslu prý můžete zaplatit dogecoiny.... celý článek

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

11. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

Společnost Kofola ČeskoSlovensko dokončila nákup většinového podílu ve společnosti Pivovary CZ Group, pod kterou spadají značky Holba, Zubr a Litovel. Stalo se to krátce po té, co akvizici... celý článek

Petr Stuchlík o korporátních dluhopisech: Abyste se poučili, musíte se spálit

11. 3. 2024 | Martin Vlnas | 1 komentář

Petr Stuchlík o korporátních dluhopisech: Abyste se poučili, musíte se spálit

Postavil finanční portál. Spoluzaložil, řídil a víc než za miliardu prodal finančněporadenskou společnost Fincentrum. Rozjel Corrency, systém pro oživení lokálních ekonomik. A taky... celý článek

Nejasnosti u DIPu. Pozor na daňové potvrzení a přesuny peněz

11. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Nejasnosti u DIPu. Pozor na daňové potvrzení a přesuny peněz

Poskytovatelé dlouhodobého investičního produktu nemají povinnost oddělovat příspěvky zaměstnance a zaměstnavatele. To může přinést komplikace při ročním potvrzení pro daňové účely.... celý článek

Bitcoin je nejdražší v historii. Kupuje ho zase i Tesla? Týden v kryptu

9. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin je nejdražší v historii. Kupuje ho zase i Tesla? Týden v kryptu

Bitcoin překonal vrchol z roku 2021, Arizona ho chce do penzijních fondů, Tesla ho prý znovu nakupuje, zákazníkům ho nejspíš nabídnou maďarské banky. Rekordy ale překonával i stablecoin... celý článek

Partners Financial Services