Kolik stojí rande

Kolik stojí rande
"Ty ještě nikoho nemáš!?" Přátelé se asi nespokojí s odpovědí, že tři roky od posledního rozchodu uběhly příliš rychle. A ani vás už vlastně nebaví trčet na firemních večírcích bez partnerky a vítat nový rok jen s lahví alkoholu jako filmová Bridget Jonesová.

Ženatý muž hledá přítelkyni. Zn: jen vážný vztah

Mí rodiče vždycky zdůrazňovali, že žena musí být krásná a muž chytrý. Na ostatním prý tolik nesejde. Jedním dechem ale dodávali, že partner musí být Ú.B.K. (rozuměj Urozený, Bohatý a Krásný).

Pokud jsou všechna "úbékáčka" ve vašem okolí už zadaná a vy nemáte čas rozhlížet se jinde, nestyďte se požádat o pomoc. Raději seznamovací agenturu než přátel. Firmě sice budete muset zaplatit, většinou kolem sta korun za "výpis typů", máte však jistotu, že si ty nejlepší objevy nenechá pro sebe. Do počítače jen zadáte své požadavky (kolonku Ú.B.K nikde nezavedli, že by si je také nechávali?) a pak vybíráte a vybíráte.

Odpovědět na inzerát vypadá snadně. Zájemce o dlouhodobý vztah však často zapláče. Zadaní muži hledají vážnou známost, dvacetiletí mladíci zkušenou padesátnici a ostřílené padesátnice poddajného otroka. Najít partnera podle našich představ nás tedy bude stát nejen hodně odeslaných dopisů a protelefonovaných impulzů, ale hlavně trpělivost a notnou dávku optimismu.

Velké oblibě se svého času těšily seznamovací pobyty. Málokdo má ale dneska čas trávit týden dovolené s naprosto cizími lidmi. Asi proto se z týdenních pobytů staly jen víkendové. Nejpohodlnější ze všech různých způsobů je seznámení přes internet. Nemusíte sundávat nohy ze stolu, když zrovna komunikujete s dámou, ani trávit dvě hodiny v koupelně před domluvenou schůzkou. Partner nepozná, že jste si k snídani dali topinky s česnekem a vaše nová trvalá se nepovedla.

 seznámení orientační ceny (Kč)  poznámka
 podávání inzerátů    0 až 3000 cena záleží na délce textu  
 seznamovací agentura  1 až 30  cena za jeden tip, registrace většinou zdarma
 seznamovací pobyty  1000 až 2000  víkend od pátku do neděle
 internet  cena připojení  
 odpověď na inzeráty  cena odeslaných dopisů  

Nikdo se nakonec nevyhne setkání s partnerem tváří v tvář. Co naplat, že jste si v inzerátu vypomohli citátem z básničky "hlava Havla, tělo Ramba”. V žádném případě ještě není nic ztraceno (nebo snad věříte, že jste si opravdu dopisoval s Naomi Campbell?). Raději se na první rande pořádně připravte.

Každý správný muž...

Pánové si se svým vzhledem většinou hlavu nelámou, v tomto případě by však měli oblíbené montérky vyměnit za slušivější úbor (na svůj maturitní oblek okamžitě zapomeňte!). Také kravatu nechte doma, nechcete přeci, aby si vaše partnerka připadala jako na příjímacím pohovoru. Heslo "správný muž voní potem a hnojem" vám možná zvyšuje sebevědomí a utvrzuje vás v tom, že jste ten nejsprávnější. Alespoň pro tentokrát si však pořiďte značkový parfém. Budete se divit, kolik žen se za vámi na ulici otočí. Nemějte strach, že cítí jen vůni peněz. Přitažlivý jste pro ně vy, ne flakonek za tři stovky.

 muži  orientační ceny (Kč)*
 květina pro ženu  30 až 100
 vstupenky na koncert  400 až 1500
 lístky do divadla / kina  150 až 800
 večeře v restauraci  150 až 1000
 návštěva kavárny  50 až 150

Pozn: *pro dvě osoby
Správný gentleman by také neměl zapomenout na vybrané chování. Přineste slečně květinu (stačí růže za padesát korun) a máte ji v hrsti. Zároveň si tak můžete být jistý, že se neotočí hned, jakmile vás spatří. O květinu se jistě přihlásí. Od mužů se zároveň očekává, že vyberou vhodné místo pro konání schůzky. Pokud chcete partnerku "nadchnout", sežeňte nesehnatelné vstupenky na koncert nebo do divadla. Zaplatíte třeba přes tisíc korun, ale navzájem se o sobě nic nedozvíte. Stejně dopadnete i s návštěvou kina. Ta vás alespoň vyjde levněji. Prakticky tedy budete muset první rande absolvovat ještě jednou na nějakém méně formálním místě. Očividně vhodnější je proto návštěva restaurace nebo kavárny. Náklady, které opět nesete vy, tak nemusí překročit ani sto korun, a přesto si můžete nad šálkem kávy příjemně popovídat.

Vypadat k světu dá práci

 ženy  orientační ceny (Kč) 
 kadeřník  200 až 1000
 kosmetička  200 až 600
 nákup kosmetiky  100 až 500
Na první pohled mají ženy přípravu na schůzku jednodušší. Nemusejí shánět vstupenky ani platit květiny a drahé restaurace. Tím ale veškeré výhody něžného pohlaví končí. Už dlouho před plánovanou schůzkou totiž musíme do salónů krásy, běhat po obchodech a nakupovat voděvzdorné řasenky, neslíbatelné rtěnky a rychleschnoucí laky, sukně, halenky, boty... (Nakonec stejně zjistíme, že nemáme co na sebe. A nezáleží na tom, jestli jsme za novou garderobu utratili jeden nebo čtyři tisíce.) Dále musíme zaplatit osm stovek za kadeřníka, pět za kosmetičku a další tři za nový parfém. Pořád si myslíte, že jsou na tom ženy lépe?

Štítíte se ho?

 celkem  orientační cena (Kč)
 kontakt  500
 žena  1000
 muž  500
V každém případě je důležité si uvědomit, že kvalita potenciálního vztahu nezáleží na tom, jak moc jste ochotni provětrat vaši peněženku. Také bychom se měli vyvarovat ukvapených závěrů o partnerovi a být si vědomi toho, že cílem první schůzky je pouze zajištění dalších schůzek. Slovy známého psychiatra doktora Plzáka: K další schůzce by nemělo dojít pouze tehdy, pokud bychom se štítili toho druhého dotknout.

 

Jaký máte zkušenosti s prvním rande vy? Bylo finančně náročné? vyplatilo se to? Napiště svou zkušenost či názor!

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-24
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 46 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

15. 11. 2001 12:28, urubkova

Pokud máte pět palců, jste taky z jiné planety. :-)

Zobrazit celé vlákno

+4
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

15. 11. 2001 12:19, Katerinka

A nejlepší je

květina pro 2 osoby za 30-100 Kč!
Pokud je někdo tak praštěný, že si jde nakoupit kosmetiku teprve když se chystá na rande, měl by na ni raději zapomenout (nebo na to rande).

-2
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (46 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

19. 4. 2024 | Martin Pleštil | 1 komentář

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

Obliba investování v Česku roste. I s takovými výdělky je ale spojena nepříjemná povinnost – daně. Poradíme, co si jako běžný investor musíte ohlídat a kdy přiznání řešit nemusíte.

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

15. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

Přestože byl víkendový útok Íránu na Izrael podle řady expertů bezprecedentním krokem, světové trhy ho podle všeho zatím ustály.

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

13. 4. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

Na burzách vysychají bitcoiny. Ripple chce svůj stablecoin a americká Komise pro cenné papíry má další oběť. V Salvadoru mají problém, v Zimbabwe novou měnu a vy právě tady nový Týden... celý článek

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

9. 4. 2024 | Martin Mašát

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

Vývoj podílových fondů pravidelně hodnotí Martin Mašát, investiční stratég skupiny Partners. Jak si vedly v březnu, jak za posledních dvanáct měsíců a jaká je jejich dlouhodobá výkonnost? celý článek

Partners Financial Services