MOJE DÍTĚ MÁ PROBLÉMY. PROMIŇTE.

Alena Urubková | 13. 8. 2001
”DÚM tolerance” - kampaň na podporu Diagnostických ústavů pro mládež.

9. srpna 2001, Praha. S příchodem srpna se v pražských ulicích, prostředcích městské hromadné dopravy, některých tištěných médiích a na vybraných internetových serverech objevily inzeráty s jednoduchým textem: “Moje dítě má problémy. Promiňte.” Cílem upoutávek je upozornit širokou veřejnost na důležitost role Diagnostických ústavů pro mládež a získat finanční prostředky, které pomohou rozšířit vzdělávací a výchovné programy o nové oblasti. Kampaň, do jejíž přípravy a realizace se zapojila téměř dvacítka soukromých subjektů vyvrcholí 6. září benefičním rockovým koncertem v pláci Akropolis.

“Zdá se nám, že obecné povědomí o smyslu a společenské funkci diagnostických ústavů pro mládež je skutečně velmi chabé,” říká koordinátor kampaně Roman Rejda ze společnosti EngineRoom a pokračuje: “Snažíme se apelovat především na dospělou, rodičovskou populaci, protože v první řadě jde o její zodpovědnost. Většina dárců doposud věnovala svou pozornost tělesně, smyslově či mentálně postiženým, sociálně-patologické "defekty" zatím zůstávají spíše stranou zájmu.

“Často se zamýšlím nad osudy našich chlapců,” říká Jaroslav Dvořák, ředitel DÚM v Lublaňské ulici na Praze 2. “Většina rodičů přeje svým dětem jen to nejlepší. Ne vždy jsou však jejich přání vyslyšena. Ať již je to jejich pochybením či pouhou shodou okolností, dítě se může ocitnout na životní křižovatce. Je naší povinností pomoci mu nalézt správnou cestu a vytvořit co nejlepší podmínky pro jeho nápravu. Veřejnost by měla pochopit, že úspěch našeho působení je v také v jejím zájmu. Své pochopení může projevit například zasláním finančního příspěvku na naše konto,” uzavírá Jaroslav Dvořák.

Diagnostické ústavy pro mládež jsou školská zařízení pro výkon ústavní a ochranné výchovy, do nichž bývají na základě rozhodnutí soudu umisťováni chlapci a dívky mezi patnáctým a osmnáctým rokem věku. Odborný personál DÚM usiluje o změnu hodnotové orientace svěřenců, přispívá k urovnání vztahů v rodině, napomáhá při odstraňování případných závislostí a snaží se o zpřístupnění maximálního vzdělání.

č.ú.: 128637799/0300

  • Fotografie billboardů si můžete prohlédnout zde
  • Prezentace (obsahující mimo jiné i výtvarná a literární díla svěřenců) je umístěna na adrese: www.dupraha2.cz

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+8
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

28. 3. 2024 | Petr Kučera

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

Air Bank od 12. dubna sníží úročení na svém spořicím účtu. Další pokles pak avizuje na 2. května, kdy ukončí dosavadní marketingovou akci.

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

28. 3. 2024 | PR text

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

Nejlevnějšího prodejce zlata najdete na adrese Zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v Obecním domě. Ale pozor, ve druhém patře, ne v přízemí. Použijte služební vchod z ulice U Obecního... celý článek

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

24. 3. 2024 | Jiří Šafařík | 5 komentářů

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

Prodejci finančních produktů se často snaží co nejvíce snížit význam státních důchodů a naopak silně přeceňují význam soukromého spoření či investování na stáří. Důležitou roli však... celý článek

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

23. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

Na BitMEXu se někdo ukliknul nebo se zbláznil robot a stálo to miliony. Dolarů. Japonský penzijní fond zkoumá bitcoin, Greenpeace do něj kope. V Americe možná budou z etheru akcie.... celý článek

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

22. 3. 2024 | Radim Zelený

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

Společnost Ronda Invest financuje developerské projekty a následně umožňuje investorům na úvěrech participovat. „Každého klienta posuzujeme individuálně a snažíme se pochopit jeho byznys,“... celý článek

Partners Financial Services