Eurotel dohnal Paegase až po dvou letech

Eurotel dohnal Paegase až po dvou letech
Po mnoha planých slibech Eurotelu, začne být GSM banking nabízen jeho klientům. Aby náš největší operátor z tohoto zpoždění vytvořil vítězství, je jeho produkt přece jen v něčem lepší.

Zatímco ještě nedávno museli být zájemci o GSM Banking klienty správné banky i správného operátora, nyní je jejich situace jednoduší. Po dlouhých přípravách s ním totiž konečně přijde i Eurotel. Jeho první bankovní partneři budou GE Capital (BAGECB) a eBanka (BAEB).

Co nabízí Mobilbanka
  • zadávat platební příkazy ze všech běžných korunových účtů,
  • zjišťovat aktuální zůstatky na všech účtech (běžném, spořícím, termínovaném, úvěrovém),
  • zjišťovat pohyby na účtech (tři poslední příjmy či výdaje),
  • vyhledávat transakce podle zadaných kritérií (podle období, částky, variabilního symbolu),
  • získávat bankovní informace:
    • aktuální devizové a valutové kurzy GE Capital Bank,
    • aktuální úrokové sazby termínovaných vkladů GE Capital Bank podle zvolené částky a období,
  • dobíjet předplacené Go kupony na jakékoliv telefonní číslo z účtu.

Služba, která bude nabízena ve spolupráci s GE Capital, umožňuje všechny běžné operace, které zákazník od GSM bankingu očekává (platební příkazy, zjištění aktuálního zůstatku, informace o pohybech na účtech či obecné bankovní informace). Navíc však Eurotel ve spolupráci s GE Capital Bank uvede 19. září v život službu "DobijGo". To je však možné pouze částkami, které odpovídají hodnotě papírových Go kupónů (tedy 300, 500, 1 000 a 2 000 korun). Celkový počet telefonních čísel, které mohou být dobity z jednoho účtu v průběhu jednoho kalendářního měsíce, je omezen na deset. Eurotel tuto službu prezentuje jako naprostou bombu, zajímavé však je, že podobná služba, jenom pro Twist, je součástí menu GE Capital v GSM Bankingu Paegasu. Ani po deseti měsících od uvedení na trh však nefunguje. Zástupci GE Capital k tomu nepřímo uvedli, že za to nemohou a chyba je na straně partnera. Představitelé Paegasu na náš dotaz nereagovali.

Něco je však přece jenom jinak. GSM bankingová karta Eurotelu se od obdobné karty svého konkurenta liší v možnosti přístupu k účtům až u deseti různých bank. Aktivace aplikace konkrétní banky se provede pomocí zabezpečené aktivační SMS zprávy odeslané bankovním domem. 

Všichni noví zákazníci Eurotelu (včetně zákazníků využívajících předplacených služeb Go) získají bankovní SIM kartu automaticky. Stávající zákazníci o ni mohou požádat ve značkových prodejnách, u vybraných autorizovaných prodejců. V tomto případě však za novou kartu zaplatí 400 korun (číslo jim samozřejmě zůstane).

Všechno už tu jednou bylo

V rámci speciální nabídky mohou klienti GE Capital Bank opět získat při aktivaci Mobil Banky (GSM bankovnictví GE Capital) mobilní telefon zdarma. Při otevření běžného účtu u GE Capital, k němuž je aktivována Mobil Banka, a uzavření smlouvy o využívání Mobil Banky na dva roky získává nárok na mobilní telefon za zvýhodněnou cenu nebo dokonce zadarmo (viz tabulka). Banka mu také přidá mezinárodní platební kartu a službu Flexikredit, umožňující čerpat účet do minusu. Podmínky jsou podobné jako v loňské akci, která probíhala s Paegasem. Naše články z té doby si můžete přečíst tady a tady. Jedinou podstatnou změnou je požadavek na minimální příjem (obrat peněz na účtu). Zatímco loni to bylo sedm tisíc korun, letos je to jen pět tisíc. Důvodem je pravděpodobně snaha zasáhnout cílovou skupinu, která ještě mobil nemá (lidé s nízkými příjmy) a možná nemá ani bankovní účet.

Podmínky pro získání telefonů za zvýhodněnou cenu
Typ nabídky Typ telefonu Kolik zaplatíte Eurotelu Na jak dlouho se musíte upsat GE Na jak dlouho se musíte upsat Eurotelu
Go SIM karta Siemens C35i 0 24 měsíců 0
Paušální tarif Eurotelu Siemens C35i 1 Kč 24 měsíců 0
Paušální tarif Eurotelu Nokia 3330 1999 Kč 24 měsíců 24 měsíců
Za aktivaci Mobil Banky v rámci speciální nabídky GE Capital Bank zaplatí klient 999 korun, měsíční poplatek za GSM Banku je 60 korun.

Stávající zákazníci Eurotelu také nepřijdou zkrátka. Pokud jejich SIM karta GSM bankovnictví nepodporuje, mohou požádat Eurotel o výměnu staré karty. Výměna sice stojí 400 korun, ale GE Capital Bank svým klientům zato připíše na účet 500 korun.

Levněji není vždy levněji

Kromě výše uvedených nákladů vzniklých při založení služby vám GE Capital Bank bude účtovat měsíční poplatek za vedení služby ve výši 30 korun. Zaúčtování jedné transakce tak přijde na pouhé dvě koruny, stejně jako SMS zpráva, kterou vám pošle banka (k tomu je však potřeba připočítat cenu za textovou zprávu, kterou si naúčtuje Eurotel). Za příkaz k úhradě, který pošlete ze své Go karty s tarifem Original Go, tedy celkem zaplatíte 7,30 korun (2+2+3,3) . Stejný příkaz zadaný na pobočce by vás stál sedm korun (cena za účetní položku). Pokud vás bude zajímat zůstatek na vašem účtu, zaplatíte cenu textové zprávy a dvě koruny za SMS zprávu se zůstatkem.

A co eBanka?

Eurotel nabídne klientům eBanky podobné služeb, jaké jim již nyní nabízí Paegas. Zajímavou informací však bezesporu je, že představitelé eBanky již v únoru tvrdili, že s Eurotelem aplikaci testují a její spuštění je otázkou krátké doby. Jak vidno, doba se protáhla na půl roku. Navíc to vypadá, že v Eurotelu čekali, až budou moci tuto službu nabídnout se silným partnerem. Tím GE Capital v této oblasti bezesporu je. Její GSM banku, kterou nabízí s Paegasem, si již pořídilo sto tisíc klientů.

Ostatní banky by měly nabídnout GSM banking Eurotelu v blízké době. Hodně se spekuluje o České spořitelně a Komerční bance. Pozadu však určitě nebudou chtít zůstat ani ti, kteří už tuto službu již nabízejí s Paegasem.

Na článku spolupracoval Petr Vykoukal.

Už se těšíte, jak z účtu mobilem pošlete svému darebnému dítku kapesné ve formě dobití Go kupónu? Zdá se vám speciální nabídka telefonů u GE výhodná? Napište nám svůj názor.

Svoji Go, Twist či Oskartu si můžete dobít i na Penězích.CZ platbou z eBanky či pomocí systému I Like Q.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 26 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

1. 10. 2001 11:33, konkurent

Jako konkuret skutečně respektuji a beru vážne Multiservis (přebírá obchod řadě českých bank v oblasti retailových klientů), přičemž GE matka v segmentu ostatních bankovních reatilových služeb konkurencí naopak zatím vůbec není a asi hned tak nebude.

Zobrazit celé vlákno

+14
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

1. 10. 2001 11:05, jura.li

Nevim co je 80% trhu ale rozhodne cela akce mobil zadarmo (podporovana paegasem) prilakala podle udaju banky pre 60 000 klientu retailu. Ted je jiz jen na bance do jake miry sve kleinty oslovi , aby u u ni zustali i po te smluvni dobe a neutekli jen s mobilem (zdarma)-:(( ja osobne jsem do toho sel z hlediska relativne kvalitniho,levneho a proste jineho telefonu neco ineho nez nokia) Sice to vyuzivam, a jsem velmi spokojen(snad krome dobijeni twistu ajednanim v bance) ,ale vzhledem k tomu ze jsem studak a mam gaudeamus a k tomu zadarmo expresni linku tak s kb nemam problem. Ale uznavam ze jakmile studak nebdu tak poplatky Kb, budou na mne prilis vyskoke!!!

Zobrazit celé vlákno

-6
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (26 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Nechoďte do banky, vždyť nemusíte

11. 1. 2001 | Petr Vykoukal

Nechoďte do banky, vždyť nemusíte

Ještě před rokem platilo rčení "všichni tam musíme" i o pobočkách bank, dnes se díky rostoucí nabídce služeb elektronického bankovnictví stává osobní návštěva banky spíše zbytečnou... celý článek

Jak mít klidnější spaní

29. 12. 2000 | Petr Vykoukal

Jak mít klidnější spaní

"Zaplaťte to mobilem!", lákaly mne reklamy Paegasu. Jako člověk nedůvěřivý ke všem podobným novotám jsem nějakou dobu odolával. Pak jsem však zjistil, že v mé bance to mám zadarmo a... celý článek

Vyplatí se mobil zadarmo?

26. 10. 2000 | Petr Vykoukal

Vyplatí se mobil zadarmo?

Bankování na mobilních telefonech se zatím nesetkalo s přílišným zájmem klientů. Do usedlých vod GSM Bankingu však vplul v polovině října nový žralok - GE Capital. Chce klienty k této... celý článek

Jedna kapsa prázdná, druhá vysypaná

10. 10. 2000 | Petr Vykoukal

Jedna kapsa prázdná, druhá vysypaná

Jak by se mohlo zdát z reklam, kapesní bankovnictví si pro sebe přivlastnil Paegas. Wapové řešení, které nabízí i Eurotel, zatím podporuje pouze jediná banka. Budoucnost je spíše v... celý článek

Partners Financial Services