Student program ČSOB končí

Student program ČSOB končí
Skupinou klientů, která bude integrací produktů bývalé IPB a "staré" ČSOB nejvíce zasažena, jsou studenti, jimž donedávna nabízela Obchodní banka zajímavý Student program. V tomto článku přinášíme klientům s indexem v kapse informace o tom, jaké změny je čekají. A pokud uvažujete o novém studentském kontu, máme pro vás navíc dobrý tip!

ČSOB Studentské konto
poskytuje zdarma:
- zřízení a vedení osobního účtu
- otevření účtu povoleného přečerpání (kontokorent 6 000 Kč)
- měsíční výpisy z účtu
- v prvním roce vedení mezinárodní studentské platební karty
- vydání první studentské karty ISIC
- zřízení ČSOB Elektronického bankovnictví
- elektronické bankovnictví po dobu šesti měsíců
a navíc zvýhodněnou úrokovou sazbu nyní ve výši tří procent.

Československá obchodní banka rozjíždí akci "migrace účtů", jejímž cílem je konečné sjednocení produktové řady. Novinky a změny, které ČSOB chystá, jsme již popisovali v článku IPB převzala ČSOB. Banka se rozhodla převzít od bývalé IPB nejenom výpočetní systém Profile, ale také produkty, které byly pro tento systém postaveny. Pro původní klienty ČSOB to znamená, že jejich účty budou postupně – nejpozději do letošního listopadu - přeměněny na odpovídající nové produkty vycházející z nabídky IPB. Ty jsou navíc upraveny a doplněny o služby, které nabízela ČSOB.

Studuj, máš na to? – ČSOB Studentské konto

Pokud vám název nového produktu něco připomíná, správně poznáváte, že nový studentský účet vychází z parametrů a služeb produktu IPB Studentské konto. Nabízet jej budou pouze na pobočkách, které již byly převedeny na nový bankovní systém Profile (první na řadě jsou v polovině července pobočky "staré" ČSOB na Příbramsku) a na pobočkách bývalé IPB.

Co se stane s mým IPB Studentským kontem?

Bude pouze přejmenováno na ČSOB Studentské konto, případně budete muset podepsat dodatek ke smlouvě. Navíc banka navýší kontokorent o tisíc korun na celkem šest tisíc. Nárok na bezplatné vydání prvních karet ISIC a Maestro Student však nevzniká, protože byl vyčerpán při vedení účtu v rámci IPB. Roční částka za vedení platební karty Maestro Student byla stanovena na 150 korun.

Co se stane s mým ČSOB Student programem?

Banka vás pozve na vaši domovskou pobočku k podepsání nové smlouvy. Československá obchodní banka totiž původní Student program postupně zruší a naváže na něj nové ČSOB Studentské konto. Podpisem nové smlouvy získáte nárok na vydání první karty ISIC zdarma, výměna smluv vám také přinese vyšší úrokovou sazbu účtu, která v současné době činí tři procenta.

Jiné je to s platební kartou. Platnost stávající karty doběhne a banka ji již zdarma neobnoví. Převedením účtu na ČSOB Studentské konto však nevzniká nárok na bezplatné vedení karty Maestro Student v prvním roce. Banka za ni bude účtovat sazbu podle platného ceníku. "Klient nabídku platební karty zdarma již využil v rámci Student programu," vysvětluje důvod Pavel Hejzlar z odboru firemní komunikace ČSOB.

Založit nebo nezaložit?

ČSOB Studentské konto si mohou založit studenti tuzemských vysokých škol - nově i studující cizinci ve věku od osmnácti do třiceti let. V současné době však zatím jen na pobočkách bývalé IPB. K založení je třeba přinést index, průkaz totožnosti a potvrzení o studiu.

Pokud vysokoškolákem ještě nejste a je vám mezi patnácti až devatenácti lety, nabídne vám banka Junior konto s úrokovou sazbou dvě procenta a cestovní mládežnickou kartou Euro <26 vydávanou poprvé zdarma. Bez poplatku je také vedení platební karty Maestro Juventus.

TIP: Na pobočkách ex-ČSOB si ještě stále můžete založit ČSOB Student program (podívejte se na jeho parametry do naší sekce Studentských kont). Získáte tak na dva roky zdarma mezinárodní platební kartu VISA Electron nebo Maestro. Navíc, až banka převede váš účet na ČSOB Studentské konto, obdržíte zdarma kartu ISIC a úročení účtu se zvýší na tři procenta.

Máte některý ze studentských účtů nabízených některou z divizí nové ČSOB? Uvažujete o novém studentském kontu? Napište nám o svých zkušenostech s podobnými typy účtů.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 8 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

25. 6. 2001 16:01, jana.husko

Ja mam take zalozena konta u nekolika penez.ustavu. Je to CS, byv.IPB a KB.
CS vyuzivam nejmene, protoze penize uroci jen celkem smesnym procentem. Kontokorent by byl v pripade nouze fajn, ale kdyz clovek potrebuje najednou vybrat vetsi obnos (napr.na vyhodnou koupi mobilniho telefonu ci na last minute zajezd apod.), ma stejne smulu, protoze na vybery z bankomatu existuje limit 2000,-....
U IPB nejsou zadne vanocni premie apod., zato je ale cely vklad urocen 3%, coz je prima (castka se ale uroci jen jednou za tri mesice). Na vyber z bankomatu mam taky limit. Jako drtiva vetsina studentu - 5000,- ZA MESIC!!!(To je obcas celkem na nic - viz situace predtim).
Tady bych moc rada podekovala "penezum" za info o zpoplatnovani vyberu z bankomatu. Konecne vim presne, za co mi ty dva roky porad ztrhavaji ty vetsi a vetsi castky na mesicnich vypisech...:-) Na pobocce IPB mi to totiz k memu uzasu nebyl nikdo schopen rict ani kdekoli vyhledat!!! Podle jedne pobocky to bylo zdarma vsude, podle druhe jen pri vybeech u IPB bankomatu, podle treti to bylo 3,50 za vyber + nejaka procenta z vybirane castky a podobne hovadiny. Opravdu jsem neverila!
No a KB? 3% urok za rok, uroceno mesicne - fajn, 1x rocne premie - fajn, vyber z bankomatu je rochu drazsi a taky s limitem, ale nejvic me dostalo, kdyz jsem jednou nutne potrebovala vybrat vetsi hotovost (cesta do USA) a chtela jsem tak ucinit na prepazce. Ovsem kont mam zalozene v miste bydliste a studuji v Praze, kde jsem toho casu byla. No a tak jsem se dovedela, ze vybirat hotovost z vlastniho uctu muzu jen na pobocce, kde mam ucet vedeny!!!Podpasovka. Domu jsem jeste tyden nemohla...Amerika se nekonala...
Ale abych jen nekritizovala, u KB ocenuji jeji expresni linku. Rychla, pohodlna, ale pozor na zapomenuti PINU - to vam pak ani zachranne otazky nepomuyou....

+37
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

14. 6. 2001 12:19, FekarZ

Gratuluji, že jste nakonec prosadil svou a konto jste si podle starých pravidel otevřel. Jen tak na okraj - na uzavření smlouvy o vedení účtu nemáte právní nárok, takže, kdyby dotyčná úřednice nechtěla, nemusela by s Vámi smlouvu uzavřít. Ale zaplaťpánbu za to, že takové naschvály bankéři nedělají.

Zobrazit celé vlákno

-16
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (8 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

28. 3. 2024 | PR text

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

Nejlevnějšího prodejce zlata najdete na adrese Zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v Obecním domě. Ale pozor, ve druhém patře, ne v přízemí. Použijte služební vchod z ulice U Obecního... celý článek

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

24. 3. 2024 | Jiří Šafařík | 5 komentářů

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

Prodejci finančních produktů se často snaží co nejvíce snížit význam státních důchodů a naopak silně přeceňují význam soukromého spoření či investování na stáří. Důležitou roli však... celý článek

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

23. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

Na BitMEXu se někdo ukliknul nebo se zbláznil robot a stálo to miliony. Dolarů. Japonský penzijní fond zkoumá bitcoin, Greenpeace do něj kope. V Americe možná budou z etheru akcie.... celý článek

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

22. 3. 2024 | Radim Zelený

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

Společnost Ronda Invest financuje developerské projekty a následně umožňuje investorům na úvěrech participovat. „Každého klienta posuzujeme individuálně a snažíme se pochopit jeho byznys,“... celý článek

ČEZ oznámil výsledky a návrh dividendy, ovládne GasNet

21. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

ČEZ oznámil výsledky a návrh dividendy, ovládne GasNet

Čistý zisk energetické skupiny ČEZ v roce 2023 klesl na 29,6 miliardy korun, přesto byl druhý nejvyšší za posledních deset let. Vyšší byl jen v roce 2022, kdy dosáhl rekordních 80,7... celý článek

Partners Financial Services