Tajemství šéfa kuchyně

Tajemství šéfa kuchyně
Prodej bankovních menu v květnu zahájila GE Capital Bank. Podle zástupců banky jde o koktejly produktů namíchané přesně podle potřeb klientů. Náš pohled pod pokličku napoví, zda přináší menu něco navíc, nebo jde pouze o vnucování služeb, o které zákazníci nemají zájem.

Banka se nechala inspirovat restauracemi a vytvořila pro své klienty tři nové balíčky produktů. Podle manažera balíčkových produktů Jana Chvojky spočívá jejich výhoda v komplexnosti uspokojení potřeb klientů.

Charakteristika produktových balíčků
Bankovní menu I: běžný účet s kontokorentem, mezinárodní platební karta, depozitní produkt, Telefon Banka, GSM Banka.
Bonusy: zadávání trvalých příkazů a inkas zdarma, aktivace a vedení GSM banky zdarma po 6 měsíců, možnost pořízení mobilního telefonu za výhodnějších podmínek.
Bankovní menu II: běžný účet, mezinárodní platební karta, Telefon Banka nebo GSM banka, úvěrový produkt.
Bonusy: zadávání trvalých příkazů a inkas zdarma, zřízení úvěrového účtu zdarma, získání OK karty od Multiservisu bez počátečního poplatku a možnost uskutečnit první nákup touto kartou až do 6 měsíců do vydání (oproti standardním sedmi dnům).
Bankovní menu III: běžný účet s kontokorentem, mezinárodní platební karta, depozitní produkt, Telefon Banka nebo GSM banka, další mezinárodní karta.
Bonusy: zadávání trvalých příkazů a inkas zdarma, bezplatné roční vedení karty, Hypocertifikát.

Základní ingredience

Základem každého menu je běžný účet (BUGE), mezinárodní platební karta (EC/MC nebo Maestro) a elektronický kanál pro komunikaci s bankou (telefon banka nebo GSM banka). V dalších parametrech se už balíčky liší.

Bankovní menu I je určeno běžným klientům. Okamžitou potřebu prostředků řeší kontokorentní Flexikredit a přebytečné prostředky mohou být zhodnocovány na spořícím či termínovaném účtu anebo lze uzavřít smlouvu o stavebním spoření nebo penzijním připojištění. Druhé menu je nabídkou úvěrových produktů určenou klientům "podnikavcům", kteří spíše peníze potřebují. Poslední nabídka by měla vyhovovat rodinám, které vedle možnosti ukládat prostředky do různých depozitních produktů ocení i vydání druhé platební karty k účtu a zvýhodnění hypotéky.

Sladká chuť bankovních pokrmů

Hlavní výhodou je jednoduchost - sepisuje se pouze jedna smlouva, avšak vyúčtování poplatků za jednotlivé produkty je oddělené. Balíček lze později doplňovat i o jiné produkty, nevyhovující součásti lze naopak zrušit. V prvních třech měsících je zadávání trvalých příkazů a inkas zdarma, u Bankovního menu I je aktivace GSM banky a její vedení prvních šest měsíců také bez poplatků. Převod prostředků na stavební spoření nebo penzijní připojištění z běžného účtu jsou zadarmo. V případě druhého balíčku je klientovi odpuštěn poplatek za zřízení úvěrového účtu nebo za získání OK karty. Třetí balíček nabízí roční vedení platební karty zdarma a takzvaný hypocertifikát, který umožní klientovi sjednat si schůzku s hypotečním bankéřem do 24 hodin a slevu na zpracování hypotéky 500 korun.

Bankovní menu může i zhořknout

Jednou z hlavních nevýhod je fakt, že menu nejsou určena pro každého. Klient musí mít čistý měsíční příjem alespoň pět, respektive sedm tisíc korun. Další výrazné omezení pocítí klient v okamžiku, kdy se rozhodne pro stavební spoření nebo penzijní připojištění. Výběrem balíčku se klient zříká možnosti volby spořitelny nebo fondu a je odkázán pouze na Raiffeisen stavební spořitelnu (SSRA) nebo ING penzijní fond (PFING). Největším zklamáním je ale absence trvalé slevy na měsíčních poplatcích za používání všech produktů. Obdobné portfolio je totiž možné poskládat i z nabídky ostatních bank a právě sleva by měla být charakteristická pro produktový balíček.

Jak nám chutnalo?

I když po slibném úvodu přišlo rozčarování, mohou se klienti, kteří splňují podmínky poskytnutí balíčků, těšit na zajímavou nabídku řešení svých financí. "V současnosti jde o nejkomplexnější nabídku bankovních balíčků," domnívá se Chvojka. Je otázkou, zda odstartovaná reklamní kampaň umocněná televizním šotem z prostředí restaurace přiláká dostatek klientů.

Má podle vás smysl balíčková nabídka produktů, pokud ji nedoprovází trvalé cenové zvýhodnění? Vyberete si něco z bankovních menu? , co si o tom myslíte.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 10 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

4. 5. 2001 21:01

Úvodem gratuluji GE-capital bank k přejímání produktového přístupu ke klientům, který ČS opustila! (prodává se to, co zjistíme, že klient potřebuje). Vskutku vynikající taktika prodeje/vnucování celého balíku služeb. A navíc mají tak vnímavé klienty, že dovedou absorbovat x produktů najednou! A ty výhody ! (pro banku myslím) U mobilu zdarma bylo alespoň šikovně zakryto, že banka vlastně dostane vše zpět, ale tady ? Nechápu, jesli snad někdo této gleichschaltovací taktice podlehne. A ohledně vyplňování - vy snad za svou banku vyplňujete smlouvy? Toho se tedy v ČS obávat nemusíte !!!

+35
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (10 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

19. 4. 2024 | Martin Pleštil | 3 komentáře

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

Obliba investování v Česku roste. I s takovými výdělky je ale spojena nepříjemná povinnost – daně. Poradíme, co si jako běžný investor musíte ohlídat a kdy přiznání řešit nemusíte.

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

16. 4. 2024 | PR text

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

V letošním roce dostanou těžaři za každý nalezený blok méně bitcoinů. Největší americká banka J.P. Morgan vidí v tomto odvětví riziko, ale zároveň rozpoznává potenciál ve snížení ceny... celý článek

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

15. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

Přestože byl víkendový útok Íránu na Izrael podle řady expertů bezprecedentním krokem, světové trhy ho podle všeho zatím ustály.

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

13. 4. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

Na burzách vysychají bitcoiny. Ripple chce svůj stablecoin a americká Komise pro cenné papíry má další oběť. V Salvadoru mají problém, v Zimbabwe novou měnu a vy právě tady nový Týden... celý článek

Partners Financial Services