Podvodníci zase lákají hesla od uživatelů internetbankingu

Věra Tůmová | rubrika: Jak na to | 27. 2. 2008 | 19 komentářů
Podvodníci zase lákají hesla od uživatelů internetbankingu
Klienti České spořitelny se opět stali terčem útoku podvodníků, kteří se z nich snaží prostřednictvím e-mailu dostat přístupová jmena a hesla k internetovému bankovnictví. Podobným útokům už letos čelila i Komerční banka. Rada klientům je přitom pořád stejná: na podobné emaily nereagovat.

Poslední únorové úterý rozeslali internetoví útočníci klientům i neklientům České spořitelny e-mail s informací o zamítnuté platební transakci. Kdo se „chytil“ a kliknul, dostal se na webové stránky, které předstíraly vstupní stránku do internetbankingu Servis 24 České spořitelny. Až na podivnou adresu v adresovém řádku internetového prohlížeče vypadalo vše důvěryhodně. Což stihlo zmást i několik klientů, kteří zadali své přihlašovací údaje do internetbankingu, které putovaly k podvodníkům. „Letos, dokud se neobjevila poslední phishingová verze podvodného e-mailu, jsme žádné poškozené klienty nezaznamenali. V tuto chvíli ale již víme o několika klientech, kteří bohužel své údaje podvodníkům poskytli,“ uvádí mluvčí České spořitelny Kristýna Havligerová a dodává: „Ani tito klienti se ale nemusejí obávat, že by je mohli podvodníci poškodit a zneužít jejich údaje, protože samotná přístupová hesla jim k neoprávněnému převodu peněz nestačí.“

Kam se obrátit při podezření na phishing

Česká spořitelna - 800 207 207

V případě, že kdokoli na podvodnou zprávu zareagoval, banka doporučuje, aby klient ihned kontaktoval její klientské centrum na telefonním čísle 800 207 207 pro zablokování služby a vygenerování nových přihlašovacích údajů.
Kvůli prevenci zneužívání internetbankingu mají klienti podvodné e-maily posílat na adresu csas@csas.cz.


Komerční banka - 800 111 055

Pokud klient obdrží podezřelý e-mail, měl by okamžitě informovat banku přes klientskou linku KB platebních karet. V případě nejasností, nebo podezření na zneužití platební karty, je možné se obracet na stejný kontakt.
Kontakty na pracovníky Telefonního centra (800 111 055) a klientské linky platebních karet (955 512 230 VISA a MC, 955 512 241 AMEX).

S phishingem má v těchto dnech problémy i Komerční banka. Také podle tiskové mluvčí banky Romany Ondrůškové už několik klientů Komerční banky na podvodné e-maily zareagovalo. „Situaci s nimi řešíme individuálně. Stejně tak i případné kompenzace. Doporučujeme však každému, kdo se cítí poškozen, aby vždy podal reklamaci,“ upřesňuje Ondrůšková.

Phishing, neboli internetový lov citlivých osobních údajů, by nicméně neměl být pro většinu bankovních klientů zcela neznámým pojmem, uvádí zástupci největších tuzemských bank. Každá z nich totiž v posledních několika letech své klienty na podobné aktivity podvodníků pravidelně upozorňuje na webových stránkách, někdy i přímo v internetovém bankovnictví.

Jednou z mála velkých bank, která prý za celou historii svého internetového bankovnictví nezaznamenala pokus o phishing, je ČSOB. Její mluvčí tento úspěch odvozuje například z vizuálního zpracování internetbankingu. „Někdy to může být i otázka grafiky webových stránek internetového bankovnictví, které není snadné napodobit,“ domnívá se Tomáš Kopecký z externí komunikace ČSOB a dodává, že v případě úspěšného pokusu o phishing by klientům banka okamžitě poskytla nové přihlašovací kódy a PIN k elektronickému bankovnictví. „Současně jsou také vždy informovány i ostatní banky, aby v případě relevantní phishingové hrozby učinily vůči svým klientům předběžná opatření,“ konstatuje Kopecký.

Klikněte pro zvětšení.

„Klienti by měli ale vždy vědět, že banka se nikdy aktivně neptá na důvěrná data. Stejně tak sama ani neoslovuje klienty telefonicky či prostřednictvím elektronické či jiné pošty a nevyzývá klienty k tomu, aby jí poskytli důvěrná data,“ upozorňuje Ondrůšková. Stejné stanovisko zastávají i ostatní banky včetně nováčka tuzemského trhu, internetové banky mBank. „mBank nikdy nežádá po klientovi citlivé údaje prostřednictvím e-mailu,“ uvádí její mluvčí Tomáš Vyšohlíd.

Podvodníci e-mailové adresy, na které falešné zprávy zasílají, většinou ukradnou z různých databází. A to ať už od internetových obchodníků nebo z diskusí či míst, kde si lidé stahují třeba programy. Banky se dušují, že do jejich databází se podvodníci nedostávají. Nepřímo o tom svědčí i fakt, že falešné e-maily přicházejí do pošty i osobám, které nejsou klienty phishingem napadených bank.

Kdo si chce maximálně zabezpečit své internetbankingové aktivity, měl by se nejen řídit standardním doporučením bank pro transakce na internetu, ale měl by si i zabezpečit počítač. Jednou z možností, kde si kvalitu zabezpečení svého počítače může otestovat, jsou stránky Komerční banky. Podle Ondrůškové by v ideálním případě také každý uživatel internetbankingu neměl počítač určený k bankovním operacím používat ke stahování různého obsahu z internetu či hrát na něm hry.

V okamžiku, kdy banky zaznamenají pokusy o phishing, zpravidla informace o nich předávají i policii. Ta případ řeší jako trestní oznámení na neznámého pachatele. O tom, že by některý z podvodníků byl dopaden a odsouzen, ale neví v tuto chvíli v žádné z oslovených bank.

Znáte někoho, kdo na falešný e-mail či jiné podobné aktivity zareagoval a podvodníkům své bezpečnostní údaje poskytl? Co se mu stalo?

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 19 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

27. 2. 2008 14:33, Věra Tůmová

Jedna série těchto emailů v posledních dnech byla opravdu amatérská, jak říkáte, další však ale byla o poznání zdařilejší. Bohužel máme informace o lidech, kteří se na tu "povedenější" verzi chytli a proto se snažíme na to článkem upozorňovat. Zdraví VT

Zobrazit celé vlákno

+53
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (19 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Phishing v praxi aneb nenaleťte České spořitelně"!

13. 10. 2006 | Simona Ely Plischke

Phishing v praxi aneb nenaleťte České spořitelně"!

Nedávno rozeslala Česká spořitelna svým klientům dopisy, ve kterých je informovala o nových bezpečnostních prvcích Servisu 24. Uživatelům internetbankingu byly v dopisu dány pokyny,... celý článek

O vykradených účtech Komerční banky a (ne)bezpečnosti elektronického podpisu

25. 8. 2006 | Jiří Nápravník

O vykradených účtech Komerční banky a (ne)bezpečnosti elektronického podpisu

Do nedávna to vypadalo, že vykradení účtu přes internetové bankovnictví je nepravděpodobné, a pokud už k němu došlo, byla to "chyba klienta, který si účet dobře nezabezpečil". Nedávné... celý článek

Měla by banka hradit internetbankingové škody?

20. 5. 2005 | Jiří Nápravník

Měla by banka hradit internetbankingové škody?

Obsluha bankovního účtu pomocí počítače či telefonu je rychlá, pohodlná a výhodná pro klienta i banku. Není už ale 100% bezpečná. To ale nejsou ani platební karty, za ty ovšem banky... celý článek

Rybičky, rybičky, rybáři jedou

10. 6. 2004 | Kristýna Havligerová | 1 komentář

Rybičky, rybičky, rybáři jedou

Na každé platební kartě je uvedeno její číslo. Díky této identifikaci mohou hlavně majitelé embosovaných karet nakupovat v internetových obchodech. Hrozí tu ovšem nebezpečí, že se číslo... celý článek

Partners Financial Services