Mějte hypotéku jistou, až potom si v klidu hledejte nové bydlení

PR článek | rubrika: PR Článek | 10. 9. 2018
Získejte hypoteční smlouvu na financování vysněného bydlení ještě před tím, než si nemovitost vyberete. Tzv. Hypotéka dopředu umožňuje sjednat si úvěrové podmínky dvanáct měsíců před samotným nákupem.
Mějte hypotéku jistou, až potom si v klidu hledejte nové bydlení

Pokud je u vás právě aktuální téma nákupu nového bydlení a tak trošku tápete, zda nejdříve shánět nemovitost nebo absolvovat kolečko týkající se žádosti o hypotéku, nezoufejte. Wüstenrot nabízí unikátní produkt, který umožňuje uzavřít hypoteční úvěr, aniž byste měli byt či dům už vybraný. Přesně tedy víte, jakou částkou můžete disponovat, a během dvanácti následujících měsíců od podpisu hypoteční smlouvy si v klidu vyberete přesně to, po čem toužíte. Tzv. Hypotéka dopředu je určitě zajímavá i pro ty klienty, kterých se mohou dotknout přísnější pravidla pro schválení hypotečního úvěru, jež vstupují v platnost od 1. října na základě doporučení České národní banky.

Poraďte se s odborníky

Koupě nového bytu nebo domu je investice zpravidla na celý život. Kromě výběru bydlení jako takového je s tímto krokem spojeno mnoha právních záležitostí, administrativy a jednání s úřady. V případě, že je navíc koupě financována z hypotečního úvěru, papírování se násobí. A vyznat se ve všech podrobnostech nebývá lehké. Určitě je tedy rozumné svěřit se v této záležitosti do rukou odborníka – finančního poradce. Ten je schopný vám nabídnout produkty šité přímo na míru vašim potřebám a finančním možnostem. Novinkou, kterou finanční poradci z Wüstenrotu nabízejí, je právě také Hypotéka dopředu. Kromě ní lze ale výhodně uzavřít i Hypotéku pro vlastní bydlení s tříletou fixací od 2,34 %, Hypotéku Refin s tříletou fixací od 2,24 %, Hypotéku pro vlastní bydlení s pětiletou fixací od 2,54 % nebo Hypotéku Refin s pětiletou fixace začínající na 2,44 %. Kterýkoli finanční poradce Wüstenrotu bude v otázce vašeho bydlení spolehlivým partnerem.

Hypotéka dopředu: jednoduše a rychle

Žádost o Hypotéku dopředu je velmi jednoduchá, zájemce doloží finančnímu poradci pouze doklady ke svým příjmům, výdajům domácnosti a případně doplňující informace pro první schválení (tzv. scoring). Po posouzení klientovy bonity je již možné podepsat smlouvu se schváleným maximálním úvěrovým rámcem. Dalších dvanáct měsíců od podpisu má pak klient na to, aby našel svou vysněnou nemovitost a nové bydlení. Následně doloží standardní dokumentaci ke kupované nemovitosti a čerpání hypotéky může začít. Při Hypotéce dopředu není klient nijak znevýhodněn, co se týče úrokové sazby – lze ji pořídit již od 2,34 % ročně.  

Dotknou se vás plánované změny? Jednejte raději už nyní

Změny týkající se zvýšeného dohledu ČNB, které se budou týkat všech poskytovatelů hypotečních úvěrů, mohou zásadně ovlivnit i vaši hypotéku. Výše požadovaného úvěru a všech ostatních úvěrů (hypoték, kreditních karet, spotřebitelských úvěrů, leasingu apod.) každého klienta totiž nebude smět překročit 9násobek ročního čistého příjmu a měsíční splátky takových úvěrů bude muset činit maximálně 45 % měsíčního čistého příjmu. „Riziko neúspěchu při žádosti o hypotéku po zavedení regulace se podle odborníků týká i třeba tzv. singles, kteří jsou třetí nejpočetnější skupinou zájemců o byt,“ vysvětluje Marian Holub, produktový manažer hypoték finanční skupiny Wüstenrot.

Hlavní výhody Hypotéky dopředu

  • Ihned víte, jakou částkou můžete disponovat, a podle toho vybíráte nemovitost.
  • Neriskujete, že složíte nevratnou rezervační zálohu a až poté v bance zjistíte, že vám hypotéka nebude z nejrůznějších důvodů schválena.
  • Máte celý rok na to, abyste si v klidu vybrali nemovitost, která se vám líbí. Ve chvíli, kdy ji najdete, stačí už jen podepsat kupní smlouvy.
  • Hypotéka dopředu je určitě zajímavá pro klienty, kterých se mohou dotknout přísnější pravidla pro posuzování bonity, jež vstupují v platnost od 1. října na základě doporučení České národní banky.
  • Zároveň se klienti s Hypotékou dopředu mohou ochránit před růstem úrokových sazeb, protože úroková sazba platí od data podpisu smlouvy, nikoliv až od čerpání úvěru.

Více informací o Hypotéce dopředu získáte zde.

Reprezentativní příklad

Hypoteční úvěr – Hypotéka dopředu. Výše úvěru 1 800 000 Kč, doba trvání 30 let, celkový počet splátek 360, měsíční anuitní splátka 7339 Kč, pevná úroková sazba po dobu pěti let 2,74 % ročně, RPSN 3,03 % ročně, celková částka splatná spotřebitelem 2 722 170 Kč. Poplatky související s úvěrem: poplatek/úhrada za zpracování a poskytnutí úvěru ve výši 2400 Kč (jednorázově), správa úvěru zdarma, poplatek/úhrada za vyhodnocení rizik spojených se zajištěním úvěru nemovitou věcí ve výši 3500 Kč (bytová jednotka – jednorázově). Další náklady: zápis zástavního práva k nemovitosti do katastru v předpokládané výši 1000 Kč (jednorázově), výmaz zástavního práva k nemovitosti z katastru v předpokládané výši 1000 Kč (jednorázově), náklady na pořízení výpisu z katastru nemovitostí v předpokládané výši 200 Kč (jednorázově) a náklady na pojištění nemovitosti v předpokládané výši 200 Kč (měsíčně). Úvěr je zajištěný zástavním právem k nemovitosti.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

22. 3. 2024 | Olga Skalková

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

Cenu hypoték ovlivňuje především cena dlouhodobých zdrojů a nikoli základní sazba ČNB, připomínají bankéři. Brzdou je také snadná možnost předčasného splacení.

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

20. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,5 procentního bodu na 5,75 procenta počínaje 21. březnem. Jde o nejnižší hodnotu od... celý článek

Banky omezují delší fixace. Nová čísla o hypotékách

7. 3. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Banky omezují delší fixace. Nová čísla o hypotékách

Průměrná úroková sazba nově nabízených hypotečních úvěrů v Česku se za poslední měsíc prakticky nezměnila. Pro úvěr do 80 procent odhadní hodnoty nemovitosti (LTV) je sazba 5,62 % p.... celý článek

Hypotéky mají dva krále. Žebříček bank podle prodejů

12. 2. 2024 | Olga Skalková | 4 komentáře

Hypotéky mají dva krále. Žebříček bank podle prodejů

Loňský rok ovládla Hypoteční banka, když po čtyřech letech předběhla svého největšího konkurenta. Česká spořitelna zůstává jedničkou v celkovém objemu splácených hypoték.

Hypotéky výrazně zlevnily, ukazují nová čísla z bank

9. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ

Hypotéky výrazně zlevnily, ukazují nová čísla z bank

Průměrná úroková sazba nově nabízených hypotečních úvěrů v Česku klesla na nejnižší hodnotu od června 2022. Ukazuje to statistika Swiss Life Hypoindex.

Partners Financial Services