Nový kurz tradingu: VSA strategie – tajemství velkých hráčů!

PR článek | rubrika: FINEXPO | 13. 9. 2021
Hledáte dobře uchopitelnou strategii pro trading a investování? Broker XTB ve spolupráci s investorem Tomášem Kličkou sestavili kurz VSA strategie, díky které proniknete do tajemství velkých hráčů!
Nový kurz tradingu: VSA strategie – tajemství velkých hráčů!

Zdroj: XTB

Komerční spolupráce

A oč v této strategii jde? Zkratka VSA představuje Volume Spread Analýzu – již z toho je zřejmé, že podstatou strategie je objem (volume). Reálný objem patří k těm nejzákladnějším indikátorům a pravděpodobně ho dobře zná i úplný začátečník. Investoři i tradeři s ním pracují od té doby, kdy se začalo obchodovat na finančních trzích, tedy ještě v dobách, kdy nebyl ani počítač, ani telefon, ba dokonce ani rádio. Objem vždy byl a bude klíčovým ukazatelem tržních pohybů, a tudíž také indikátorem dalšího vývoje.

Nikdo samozřejmě nemá křišťálovou kouli a nelze s jistotou předpovědět, co se bude na trzích (potažmo ve světě) dít. O to však v této strategii nejde. Investiční a tradingové strategie obecně nespočívají v přesných odhadech, jak si mnozí mylně myslí a následně jsou nešťastní, že jejich strategie není „svatým grálem“, který za ně předpoví budoucnost a tím vlastně udělá všechnu práci za ně. Veškeré technické strategie a indikátory slouží k tomu, aby nám ukázaly, zda je pravděpodobnost nakloněna na tu či onu stranu, a to podle přesně daných pravidel, která vycházejí ze zpětného testování.

A přesně to nám Volume Spread Analýza přináší. Díky kombinaci pečlivého sledování objemu dle daných parametrů a price action v rámci běžných svíčkových formací jsme schopni s velmi zajímavou pravděpodobností určit, kdo je na daném trhu aktivní. Můžeme tedy zjistit, zda do trhu vstupují se svými pozicemi malí hráči (tzv. dumb money), nebo velcí hráči (tzv. smart money).

Tato strategie se perfektně hodí pro začínající, ale i pokročilé tradery či investory a dá se velmi snadno využít na různých typech trhů (indexy, Forex, krypto aj.). Celý kurz sestává z 6 videí a 2 doprovodných e-booků v PDF. Vše samozřejmě zdarma – stačí vyplnit jednoduchý formulář na webové stránce XTB a materiály vám dorazí automaticky na e-mail.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

ČNB varuje před „investicemi“ se značkou Areass

1. 9. 2023 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

ČNB varuje před „investicemi“ se značkou Areass

Česká národní banka upozorňuje veřejnost, že subjekt vystupující pod názvem Areass či Areass Group nemá žádné povolení k poskytování investičních služeb ani nedisponuje žádným jiným... celý článek

Věřitelé zázračného investora, hlaste se. Kde jsou miliardy z WCA?

17. 2. 2023 | Veronika Hejná | 3 komentáře

Věřitelé zázračného investora, hlaste se. Kde jsou miliardy z WCA?

Firma WCA International, která slibovala zázračné zhodnocení, míří k úpadku. Od investorů vybrala miliardy, na účtech má jen sto tisíc. Věřitelé můžou přihlašovat své pohledávky.

Kde přišel dolar ke svému $, kolik váží libra a další pravdy o měnách

3. 9. 2022 | Gabriel Pleska | 4 komentáře

Kde přišel dolar ke svému $, kolik váží libra a další pravdy o měnách

S penězi může být zábava, dokonce i když je nemáte. Stačí se mrknout do jejich historie. Dnes si vysvětlíme třeba to, jestli jsou dolary opravdu z Česka. Nebo proč je čínský jüan kulatý,... celý článek

Zázrační roboti? Kubíčkova WSM byla letadlo, potvrdil soud

9. 6. 2022 | redakce Peníze.CZ | 3 komentáře

Zázrační roboti? Kubíčkova WSM byla letadlo, potvrdil soud

Na osm let do vězení má jít podnikatel Jiří Kubíček, který podle Městského soudu v Praze způsobil škodu dvě a čtvrt miliardy korun. O zatím nepravomocném rozsudku informovala agentura... celý článek

ČNB zahájila intervence. Brání oslabování koruny

4. 3. 2022 | Jiří Hovorka | 22 komentářů

ČNB zahájila intervence. Brání oslabování koruny

Česká národní banka začala chránit kurz koruny před dalším oslabováním.

Partners Financial Services