4fin kupuje českou síť realitek Century 21

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 24. 6. 2022
4fin kupuje českou síť realitek Century 21
První společná kancelář 4fin a Century 21 vznikla už před rokem ve Zlíně.
Zdroj: 4fin

Finančně poradenská společnost 4fin Better together dokončila akvizici českého zastoupení světového realitního giganta Century 21. Takzvanou master franšízu kupuje od investiční skupiny RSBC Roberta Schönfelda.

Značka 4fin vstoupila na český trh v roce 2019 jako součást společnosti HS Advisory, později se na 4fin Better together přejmenovala i tato společnost. Pod 4fin přešla velká část poradců Fincentra poté, co ho koupila společnost Swiss Life Select. Letos se 4fin dohodla, že nebude používat dvě loga, „jejichž použití pociťovaly společnosti ze skupiny Fincentrum za zásah do práva k jejich ochranným známkám a projev nekalé soutěže“. Už před dvěma lety vyřešila i spor o používání značky 4fin se společností 4finance.

4fin Better together má v Česku přes 1300 spolupracovníků, letos plánuje nabrat tisícovku nových kolegů a atakovat obrat 1,2 miliardy korun. Společnost loni rozšířila působnost o vlastní development. Její developerská společnost HS Property Management (fungující pod značkou HSPM) operuje z Ostravy a většina jejich prvních projektů se tak týkala území Moravskoslezského kraje.

Akvizicí tuzemské sítě Century 21 vzniká 4fin Holding, oznámila dnes firma. V rámci nově vzniklé skupiny má 4fin Better together na starosti oblast financí, HSPM zajišťuje development a Century 21 realitní zprostředkování. Generálním ředitelem 4fin Holding je Tomáš Martinovský, který se v realitním a majetkovém byznysu pohybuje více než 17 let.

Foto: 4fin

Tomáš Martinovský z 4fin Holding, Tomáš Jelínek z Century 21 a Ladislav Chaloupka z HSPM.

HSPM teď má rozpracováno 107 projektů. Mezi největší patří první developerský projekt v Milíkově, kde se staví sedm rodinných domů, projekt klubového bydlení Sýpka Brno či rekonstrukce Flussovy továrny v Příboře. Zdejší bývalou kloboučnickou továrnu HSPM přestaví na 50 bytových jednotek. HSPM plánuje v příštím roce obrat 300 milionů korun.

Century 21 působí v 86 státech, pracuje pro ni více než 140 tisíc makléřů ve 14 tisících realitních kancelářích. V Česku funguje od roku 2008, v současné době má 43 franšíz, 65 kanceláří a obsloužila více než 240 tisíc klientů. Počet franšíz v Česku chce rozšířit o dalších deset a posílit také o stovku nových realitních makléřů. To by mělo vést k plánovanému obratu společnosti ve výši 350 milionů korun.


Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Nová Partners Banka startuje. Má rodinný účet i atraktivní spoření

6. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 4 komentáře

Nová Partners Banka startuje. Má rodinný účet i atraktivní spoření

Zájemci mají na výběr ze tří balíčků. Účet si lze založit zatím jen přes poradce, od dubna také online přes aplikaci. Ve druhé polovině roku chce banka nabídnout i spotřebitelské úvěry... celý článek

Soutěž Realiťák roku zná vítěze. Titul získal už potřetí

1. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ

Soutěž Realiťák roku zná vítěze. Titul získal už potřetí

Vítězem šestého ročníku soutěže Realiťák roku, který každoročně oceňuje nejlepší realitní makléře v Česku, se letos stal Adam Šimoník z Olomouckého kraje. 

Pětina Čechů tají před partnerem mimořádné příjmy i výdaje

1. 2. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pětina Čechů tají před partnerem mimořádné příjmy i výdaje

Nadpoloviční většina Čechů považuje veškeré příjmy i výdaje domácnosti za společné, nicméně pětina lidí před svými partnery některé tají. Ukázal to Index prosperity a finančního zdraví,... celý článek

Moneta končí se zprostředkovateli. Produkty nabídne sama a online

31. 1. 2024 | Kateřina Hovorková | 4 komentáře

Moneta končí se zprostředkovateli. Produkty nabídne sama a online

Moneta Money Bank se rozhodla ukončit spolupráci s externími finančními zprostředkovateli. Webu Peníze.cz to potvrdila mluvčí banky Zuzana Filipová s tím, že Moneta chce soustředit... celý článek

Finanční produkty roku 2023. Výsledky soutěže webu Finparáda

30. 1. 2024 | Finparáda | 2 komentáře

Finanční produkty roku 2023. Výsledky soutěže webu Finparáda

Hledáte nejlepší bankovní účet, spoření, pojištění nebo třeba hypotéku? Inspiraci můžete najít ve výsledcích 13. ročníku soutěže Finanční produkt roku. Tu pořádá analytická společnost... celý článek

Partners Financial Services