Dotazy čtenářů k AFIZ: Otomar Gottstein

Pavel Slavík | 25. 1. 2006

Diskuze závislý-nezávislý je zcela nepodstatná. Každý je totiž na někom závislý... Nezávislý prodejce bude pouze v případě, kdy ho bude platit klient a prodejce nebude závislý na provizi, což v našich podmínkách zatím není možné. Nicméně já bych od asociace očekával jedno: že si svým postavením získá takový kredit, že pro všechny ať již závislé či nezávislé poradce bude čest v této organizaci být členem. A že členství v této asociaci bude garantovat určité znalosti a zkušenosti v oboru. Domnívám se, že by strategie neměla být založena na spolupráci s MLM firmami, ale přímo s bankami a pojišťovnami, které mají přece zájem, aby jejich produkty prodávali kvalitní prodejci a prodejní týmy a je jim zcela jedno, zda se jedná o prodejce závislé či nezávislé.... Pokud asociace nenajde cestu a financování přes banky a pojišťovny, nemá šanci uspět. Ing. Otomar Gottstein, manažer externí prodejní sítě České spořitelny, a.s.

MG: Vážený pane inženýre, reálná situace na trhu je taková, že zejména velké MLM firmy patří ze strany finančních domů k velmi vyhledávaným distribučním kanálům a v důsledku toho zaujímají na zprostředkovatelském trhu jednoznačně přední místo. Pokud mají finanční domy (zejména stavební spořitelny a pojišťovny) přímé sítě, rovněž je v naprosté většině organizují různě modifikovaným systémem MLM. Firmy, které systém MLM nepoužívají, mají na trhu zcela zanedbatelné postavení. Členem AFIZ mohou být samozřejmě obě skupiny, to, že převládají MLM firmy, není žádnou strategií AFIZ, ale odrazem reálné situace na trhu.

Samozřejmém v AFIZ rádi přivítáme i přímé zprostředkovatele pojišťoven, stavebních spořitelen, atd. S některými přímými sítěmi již jednáme. Financování přes banky a pojišťovny je ale samozřejmě nevhodné.
Pokud jde o garanci kvality, ta by v této počáteční fázi neměla být řešena formou členství, ale formou nezávislé certifikace odborné způsobilosti, na které AFIZ již delší dobu pracuje.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Mince s Hradčany: další klacek pod nohama živnostníků

14. 11. 2006 | Simona Ely Plischke

Mince s Hradčany: další klacek pod nohama živnostníků

Již od března v oběhu přibývá počet 50korunových mincí. ČNB to vyhovuje, a to z více důvodů. Nám trošku ztěžknou kapsy, ale jinak se nám dvojbarevná kovová padesátka líbí. Obchodní... celý článek

Ptejte se Marty Gellové!

17. 1. 2006 | Simona Ely Plischke

Ptejte se Marty Gellové!

Proč AFIZ opustila téměř polovina korporátních členů? Co to udělá s vlivem asociace? Jde o spolek, ve kterém mají hlavní slovo zástupci tzv. MLM poradenských firem, zvláště pak OVB?... celý článek

Partners Financial Services