Kdo by měl podle vás financovat český sport, když na to stát kvůli dluhům nemá

Kdo by měl podle vás financovat český sport, když na to stát kvůli dluhům nemá
Jiří Paroubek slibuje, že postaví český sport na nohy. Posloužit k tomu má i povinné sponzorství velkých firem. Protože stát na to kvůli vysokému dluhu peníze nemá. Kdo a jak by podle vás měl financovat český sport? Napište, co si o tom myslíte.

Po olympiádě, na které vyhořeli čeští hokejisté, se slova ujal šéf ČSSD Jiří Paroubek. Prý hokej i celý český sport postaví opět na nohy. Sportovní svazy budou dostávat více peněz, a to i díky zavedení povinného sponzorství od firem s obratem nad pět miliard korun. Jenže už není jasné, co by měl stát ve sportu podporovat. Profesionální soutěže si na sebe musí vydělat samy. Smysl má jen organizovaná podpora mládeže, neboť stav tělesných schránek dětí je podle lékařů i pedagogů rok od roku horší. Navíc sportující děti nemají čas a důvod brát drogy či dělat jiné nepřístojnosti.

Jenže, stát na podporu sportu nemá peníze a bude jich mít čím dál méně. I proto, že rok od roku musí platit více peněz na úrocích ze státního dluhu. Jen letos pošle držitelům státních dluhopisů 76 miliard korun. Příští rok to bude ještě více, zvlášť pokud projdou sliby jako třináctý důchod, zavedení nemocenské v prvních třech dnech nemoci a další dárečky, které Paroubek slibuje voličům. Přitom tři miliardy korun, které by sportu, kultuře a sociálním projektům měly podle sociálních demokratů dodat velké firmy, by stát měl jen díky tomu, že by státní dluh byl o 50 miliard korun nižší.

V letech 2006 a 2007, kdy byl Paroubek u sestavování státního rozpočtu, si stát jen kvůli rozpočtovým schodkům musel půjčit dohromady přes 160 miliard korun. A proto teď Paroubek chce peníze od soukromých a úspěšných firem.

Kdo by podle vás měl financovat český sport a odkud by se tyto peníze měly vzít? Co si myslíte o aktivitě Jiřího Paroubka na záchranu českého sportu? Jaké jiné volnočasové aktivity kromě sportu by si zasloužily větší podporu od státu?

NAPIŠTE, CO SI O TOM MYSLÍTE, A PŘEČTĚTE SI MÍNĚNÍ OSTATNÍCH.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 14 komentářů

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Diskuze

17. 3. 2010 7:49 | karaalfons

Proč by se měl sport dotovat? Proč se neudělá audit v hospodaření zdravotní pojišťovny, proč se neudělá přítrž rozkrádání při zadávání zakázek, proč se neudělá sebekonrolní systém při uzavírání smluv na cokoliv, kde je jedna strana stát. To byste všichni koukali, co by zbylo peněz i na sport a bez Paroubkova chvástání.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 3. 2010 22:47 | Jirka

Paroubek už toho slíbil tolik, že by na to ani nestačil celý státní rozpočet. Už by se měl probudit a přestat před volbama slibovat a lhát. Po volbách by stejně nemohl splnit to , co slíbil. Jemu je hej, ten už je vysmátý na doživotí, taky bych uměl slibovat, jako on, kdybych byl u koryta. Nejhorší je to, že lidi jsou tak hloupí, že ho budou volit jako stádo volů.Jinak, fotbal a hokej by si měli platit kluby převážně ze svého, případně ze sponzorských darů. Když se člověk podívá, kolik berou funkcionáři a kolik hráči, tak to mluví samo za sebe. To nemluvím ani o úplatcích.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 3. 2010 16:28 | Frantisek

No já sem zvědavej, jak budete mít zajištěnej důchod až se firmy, podnikatelé a inteligence seberou a přesunou se o pár kilometrů dál, kde je za to, že z absolutního hlediska odvádí na daních spoustu peněz dokážou ocenit a nesnaží se je vyždímat na kost, ono v rámci EU už to neni zase tak složitý ...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 3. 2010 11:56 | emil

Jinými slovy, další firmy by měly přispět na provoz Sazka Arény. Fakt výbornej nápad.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 3. 2010 10:59 | David

Snad ani voliči socanů nejsou tak hloupí, aby tohle podporovali... nebo ano?
Doufám, že je to jen další vtip, jako tenhle:
http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=662670
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 3. 2010 10:16 | cohen

Každému je jasné, že jde jen o snahu zalíbit se davu. Jím navrhovaná daň pouze povede k přesunu prostředků v rámci neziskového sektoru. Dnes ČEZ sponzoruje ředu filmových festivalů, Spořka přispívá na Pražské jaro atd. Jsem zvědavý, co pan Paroubek jako proklamovaný milovník vážné hudby udělá, až se ozvou filharmonici, že letošní ročník Pražského jara je poslední, protože na další se nesehnaly peníze.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 3. 2010 9:22

Takové pindy mám nejraději. Na co bychom měli platit dřív ? Posílám peníze na Fond ohrožených dětí, Nadaci Matky Terezy, žena když prochází městem, stane se málokdy, že ji někdo neosloví - pak nepřinese domů za 50 korun nějakou cetku za dobročinnost. Teď nám přišlo poštou další poděkování s tím, že pomáháme lidem v nouzi, a aktuálně zas potřebují jistí malí sourozenci peníze na drahé implantáty. Jednou někomu dáte peníze, pak už vám chodí permanentně žádosti o nové příspěvky. A když pak budu mít kritickou připomínku k nějakému problému, tak mě tady bude nějaký blb opruzovat podobnými kydy !
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 3. 2010 8:50 | olly

Snažím se do vašeho příspěvku promítnout dosud nesplácené dluhy z loňského MS v lyžování v Liberci. Vypadá to, že by je měl zaplatit pan Topolánek ?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 3. 2010 8:40

Jen takový dotaz. Myslíte si že ČSSD Vám ten důchod a zdravotnictví zajistí? A z čeho? Samozřejmě že z našich vyšších daní z ničeho jiného!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 3. 2010 8:32 | František Martínek

Paroubek je jen velký žvanil, všimněte si že dělá vše proto aby se dostal ke korytu, je schopen využít či zneužít i sportu. Sazka by měla financovat sport a ne jen arénu, je to ekonomický subjekt a žije z něj jen hrstka lidí a ostatní to nají zaplatit. Přispěli na tento areál a tím by to mělo končit, areál by se měl už postarat sám o sebe. Potřebujeme silné a zdravé děti, jestli to nevíme tak jsme tu jen pro ně a oni zase pro své děti atd. a mělibychom udělat vše pro jejich rozvoj, v tom je i naše budoucnost. Peníze na sport by měli být ze Sazky, část státního rozpočtu-tudíž my všichni bychom se na tom měli podílet. Vemte jen takovou maličkost-když jako stát nebudeme mít dluhy tak jen třeba za současné úroky z dluhů ve výši 70 mldr. Kč by bylo možné velmi výrazně podpořit sport. Když politik mluví o tom, že naše dluhy jsou malé či zanedbatelné v porovnání s jinými státy, dopouští se okrádání našich dětí a odepření jim se sportovně vyvýjet. Mělo by se to považovat za trestný čin.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 3. 2010 7:19 | ŇUF

Nemusím mít kliky ze zlata, ale chci mít zajištěný důchod, což ODS nezajistí, neboť ODS chce kliky ze zlata ano bude oponovat, že to chce pro všechny i když sama ví, že lže. Potřebuji zajištěné systémové zdravotnictví, což ODS rovněž neumí a snad ani nechce a nemohu pochopit proč se Kalousek v "TOP 09" prsí ten otloukánek kotníků a kolen, který si nahrabal za nefunkční padáky pro armádu a snad je má ještěnějaký ve sklepě vyvrhel, kterým pohrdám, naboť nemám rád slabochy a podrazáky, kteří pouze melou a melou řeči. Sport díky našemu morálnímu marastu, který podporují politické strany, na tom neni jinak. Založit sportovní školy, třídy ano, financování je věcí vlády jak se rozhodne, ale studium a morálka je prvořadá až potom výhody plynoucí ze sportu když něco umím, ale to musí být příklad i v prsících se politicích. Je třeba pro občany neschopné dlouhodobé a okoukané politiky poslat z kola ven.
-11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 3. 2010 6:28 | olly

Firmy mohou sport podporovat dobrovolně. Docela by mě zajímalo, zda pan Paroubek osobně někdy sponzoroval nějakou sportovní aktivitu a jakou souvislost má neúspěch hokejistů na OH souvislost s nedostatkem financí ve státní pokladně.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 3. 2010 6:13 | Martin

Pan Paroubek spoléhá na to, že jeho typický volič chce všechno, ale ať to někdo jiný zaplatí za něj. A´t už jsou to firmy, lidé s vyššímy příjmy - proč je za to nepotrestat, že?, "stát", kraj, jejich - nebo raději cizí - děti, atd.
Tito voliči ČSSD si však nejsou schopni uvědomit, že ani firmy ani stát peníze nevezmou nikde jinde, než přímo z jejich peněženky. Oni žijí ve svatém přesvědčení, že např. silniční mýto platí dopravci a poplatky u lékaře kraj.
Takže hurá, Paroubek slíbí a my zaplatíme ve vyšší ceně elektřiny, plynu atd. Potom budou nadávat na zlé firmy, které je, chudáky, dřou nestydatými cenami. A Pan Paroubek nám opět nabídne nějakou jednoduchou cestu, jak všechny ochránit před tím, co sám způsobí.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 3. 2010 4:32 | martin.mm

Podle mne by profesionální kluby měly vydělat nejen na sebe, ale i na svou mládež a amatérský sport. Použiji modifikovaná slova p.Klause co by ještě ministra financí: "Proč bych měl dotovat výrobu leče v konzervě (sportu, atd...), když lečo (sport...) vůbec, ale vůbec nemám rád? To po mne nemůže nikdo chtít! " Tedy proč mám dotovat něco, do čeho mi nic ze své kapsy? a ze své píši záměrně, protože kdo to zaplatí? Opticky firmy jako je ČEZ a spol. Ten si to ale určitě promítne do cen, takže to stejně zaplatíme my všichni.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazeno všech 14 komentářů

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Posílali byste část výplaty rodičům jako přilepšení k důchodu?

4. 3. 2010 | redakce Peníze.CZ | 53 komentářů

Posílali byste část výplaty rodičům jako přilepšení k důchodu?

V české diskusi o penzijní reformě se objevuje i návrh, aby část sociálního pojištění placeného ze mzdy, mohli lidé přímo posílat jako přilepšení k důchodu svým rodičům. Využili byste... celý článek

Odboráři budou kvůli benefitům stávkovat a vy se tak nedostanete do práce. Co vy na to?

25. 2. 2010 | redakce Peníze.CZ | 46 komentářů

Odboráři budou kvůli benefitům stávkovat a vy se tak nedostanete do práce. Co vy na to?

Pondělní stávka v dopravě zkomplikuje život statisícům Čechů. Lidé se nedostanou do práce. Odborářům jde o benefity. Jestli vyhrají, občany to bude stát 500 milionů korun. O další miliony... celý článek

Má Česko pořádat mistrovství Evropy ve fotbale a má na to přispět stát?

18. 2. 2010 | redakce Peníze.CZ | 17 komentářů

Má Česko pořádat mistrovství Evropy ve fotbale a má na to přispět stát?

Česko by rádo spolu se Slovenskem uspořádalo v roce 2020 mistrovství Evropy ve fotbale. Na to bude potřebovat stadiony, které zatím nemá. Někteří politici už začínají mluvit o případné... celý článek

Co si myslíte o vymahačských komandech ČEZu?

4. 2. 2010 | redakce Peníze.CZ | 28 komentářů

Co si myslíte o vymahačských komandech ČEZu?

Video z podivného výcviku pracovníků ČEZu, kteří mají odhalovat černé odběry elektřiny, pobouřilo veřejnost. Připravují se totiž na něco, co by v civilizované zemi měla dělat policie.... celý článek

Partners Financial Services