Společnost HP pokračuje ve svém boji za čistší planetu

PR článek | rubrika: FINEXPO | 15. 2. 2021 | 1 komentář
Program Planet Partners je mezi programy na recyklaci spotřebních tiskových materiálů aktuálně hodnocen jako světová jednička. Přesto HP nepolevuje a přistupuje k jeho dalšímu rozšíření.
Společnost HP pokračuje ve svém boji za čistší planetu

Zdroj: HP

Komerční spolupráce

Společnost HP rozšířila svůj program pro recyklaci inkoustových a tonerových kazet na 68 zemí včetně Argentiny, Chile a Papuy-Nové Guineje. Tento krok potvrzuje dlouhodobé odhodlání k rozvoji cirkulární ekonomiky a k podpoře nízkouhlíkového hospodářství. „Hlavním cílem je umožnit našim partnerům a zákazníkům připojit se k nám při prosazování smysluplných změn, příklonu k oběhovému hospodářství a také je v tomto ohledu mobilizovat.“, uvedl Guillaume Gerardin, globální ředitel a generální ředitel globální divize tiskových spotřebních materiálů společnosti HP. Společnost se navíc zavázala rozšířit svůj jedinečný program HP Amplify Impact, jehož úkolem je zmobilizovat ekosystém distribučních kanálů k prosazování udržitelných řešení, k rozvoji rozmanité a inkluzivní pracovní síly a k naplnění potenciálu komunit. Dle závazku by měl tento program do roku 2025 zahrnovat 50 procent jejich partnerů.

Dalším důležitým krokem je investice v hodnotě 2 milionů dolarů do nové mycí linky na plasty na Haiti, která produkuje čistý a vysoce kvalitní recyklovaný plast. Ten je posléze využíván ve špičkových výrobcích HP. To platí samozřejmě i pro originální inkoustové kazety a nejžádanější počítače. Pro společnost to znamená nejen vstup na místní trh, ale především zajištění příležitosti k výdělku a vzdělaní pro místní komunitu.

V současnosti bylo zrecyklováno okolo 900 milionů inkoustových a tonerových kazet značky HP. Například na Haiti bylo od roku 2016 opětovně využito přibližně 771 tun plastových materiálů – neboli více než 60 milionů lahví, které se jinak často díky nezodpovědnému chování dostávají do vodních toků a posléze oceánů. Z toho bylo více než 220 tun opětovně použito v originálních inkoustových kazetách HP. Více než 4,7 miliard recyklovaných plastových láhví a přes 114 milionů plastových ramínek použila společnost HP k výrobě nových originálních inkoustových kazet celosvětově.

Cíle společnosti HP mají ale mnohem větší měřítko. V říjnu roku 2018 se společnost připojila k otevřené iniciativě NextWave Plastics. Ta sdružuje přední technologické společnosti, jež chtějí společně vytvořit první globální síť dodavatelských řetězců zpracovávajících plasty, aby eliminovaly výskyt likvidovaných plastů v přírodě. Tato koalice si dala za cíl do konce roku 2025 opětovně využít minimálně 25 000 tun plastů – což odpovídá 1,2 miliardě plastových lahví na jedno použití. Ve svém úsilí o vytváření udržitelnému dopadu se společnost spojila také s nevládní organizací Work a vytvořila více jak 1 100 nových pracovních příležitostí. Zároveň na místě zřídila nová vzdělávací centra pro děti, jejichž rodiče se věnují recyklaci. Výuková centra jsou vybavena nejnovějšími technologiemi včetně notebooků a tiskáren využívajících kazety vyrobené ze sesbíraných plastů.

Nové internetové stránky společnosti HP, zaměřené na recyklaci spotřebního materiálu, jsou již k dispozici v Severní Americe, několika zemích Evropy, Blízkého východu, Afriky, Asii, Tichomoří a v Jižní Americe (např. v Argentině a Chile). Mezi vybranými evropskými zeměmi je nyní i Česká republika a Slovensko. Chcete-li se o programu HP Planet Partners a o možnostech, jak se do něj zapojit, dozvědět více, navštivte nové internetové stránky na adrese http://hp.cz/recyklace a http://hp.sk/recyklacia. Díky uživatelsky přívětivému, přehlednějšímu designu mohou zákazníci recyklovat téměř odkudkoli na pár kliknutí.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

22. 3. 2024 | Olga Skalková

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

Cenu hypoték ovlivňuje především cena dlouhodobých zdrojů a nikoli základní sazba ČNB, připomínají bankéři. Brzdou je také snadná možnost předčasného splacení.

Minimální a zaručená mzda: Pravidla se změní, schválila vláda

20. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Minimální a zaručená mzda: Pravidla se změní, schválila vláda

O růstu minimální mzdy má nově rozhodovat předem daný „vzoreček“ navázaný na vývoj průměrné mzdy. Zároveň klesne počet úrovní zaručeného platu.

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

20. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,5 procentního bodu na 5,75 procenta počínaje 21. březnem. Jde o nejnižší hodnotu od... celý článek

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

11. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

Společnost Kofola ČeskoSlovensko dokončila nákup většinového podílu ve společnosti Pivovary CZ Group, pod kterou spadají značky Holba, Zubr a Litovel. Stalo se to krátce po té, co akvizici... celý článek

Inflace je definitivně zkrocená, hlásí analytici

11. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Inflace je definitivně zkrocená, hlásí analytici

Vysoká inflace je minulost. Po pěti letech se únorové spotřebitelské ceny ustálily na dvou procentech. Inflace dosáhla cíle stanoveného Českou národní bankou (ČNB).   

Partners Financial Services