Nadace KB Jistota má nového předsedu správní rady

pk | rubrika: Aktuality | 6. 8. 2019

Novým předsedou správní rada Nadace KB Jistota se od 1. srpna stal Tomáš Doležal. Vystřídal Sylvu Floríkovou, která byla předsedkyní správní rady od května 2013.

Správní rada nadace rovněž schválila nominaci Kláry Loudové, dosavadní členky dozorčí rady Nadace KB Jistota, do správní rady. V dozorčí radě ji vystřídá Ida Balusková.

Všichni členové správních orgánů jsou zaměstnanci Komerční banky a svoji činnost v nadaci vykonávají bez nároku na odměnu.

Za dobu působení Sylvy Floríkové v čele nadace bylo celkem rozděleno více než 47 milionů korun a podpořeno 474 projektů.

Tomáš Doležal

Tomáš Doležal

Během předešlých pěti let se nadace profilovala v těchto oblastech podpory: raná péče, sociálně hendikepovaní dospívající, zdravotně hendikepovaní dospělí, senioři a hospicová a paliativní péče. Nadace přispívá na projekty nestátních neziskových organizací, jež pomáhají lidem překonávat jejich zdravotní nebo sociální znevýhodnění.

V rámci spolupráce s organizací Babybox pro odložené děti – Statim pomohla nadace vytvořit síť babyboxů po celé ČR, když financovala 21 z nich. V podpořených babyboxech bylo doposud zachráněno 63 dětí.

Mezi významné aktivity nadace patří Srdeční záležitost – program pro zaměstnance skupiny KB, kteří působí dobrovolnicky v neziskových organizacích a mohou tak nominovat své projekty na podporu vlastních nadačních činností. Za šest let trvání programu podpořila nadace 68 takových projektů v celkové částce 5,75 milionu korun. Hodnotiteli jsou pravidelní dárci nadace z řad zaměstnanců.

V oblasti vzdělávání nadace realizuje kurzy finanční gramotnosti pro sociální pracovníky nízkoprahových klubů pro děti a mládež.

Vedle tradičních benefičních akcí – golfového turnaje a vánoční aukce – nadace uspořádala vloni třetí ročník Týdne s Nadací KB Jistota určeného zaměstnancům Komerční banky.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

22. 3. 2024 | Olga Skalková

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

Cenu hypoték ovlivňuje především cena dlouhodobých zdrojů a nikoli základní sazba ČNB, připomínají bankéři. Brzdou je také snadná možnost předčasného splacení.

Minimální a zaručená mzda: Pravidla se změní, schválila vláda

20. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Minimální a zaručená mzda: Pravidla se změní, schválila vláda

O růstu minimální mzdy má nově rozhodovat předem daný „vzoreček“ navázaný na vývoj průměrné mzdy. Zároveň klesne počet úrovní zaručeného platu.

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

20. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,5 procentního bodu na 5,75 procenta počínaje 21. březnem. Jde o nejnižší hodnotu od... celý článek

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

11. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

Společnost Kofola ČeskoSlovensko dokončila nákup většinového podílu ve společnosti Pivovary CZ Group, pod kterou spadají značky Holba, Zubr a Litovel. Stalo se to krátce po té, co akvizici... celý článek

Inflace je definitivně zkrocená, hlásí analytici

11. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Inflace je definitivně zkrocená, hlásí analytici

Vysoká inflace je minulost. Po pěti letech se únorové spotřebitelské ceny ustálily na dvou procentech. Inflace dosáhla cíle stanoveného Českou národní bankou (ČNB).   

Partners Financial Services