Kompletní seznam škůdců českého exportu. Jsou na něm děti, hrdost i Vánoce

Michal Kašpárek | rubrika: Komentář | 12. 9. 2012 | 11 komentářů
Nemusíte jihnout nad tibetskou vlajkou ani soucítit s uvězněnými ruskými výtržnicemi. Nečasův projev „Export über alles“ by vás ale stejně měl vyplašit.
Kompletní seznam škůdců českého exportu. Jsou na něm děti, hrdost i Vánoce

Nemá Petr Nečas smůlu? Nejenom že na brněnském strojírenském veletrhu ztratí notičky ke svému proslovu o tom, jak je v zájmu obchodů s diktaturami „nutné zabránit některým módním politickým projevům“ – a odblekotá tak jen dva body ze sedmi. Vítr navíc ten papírek donese přes Výstaviště k nohám antičlověka, který má na českou předposranost pifku:

Nečas, projev, body

Zvětšíte kliknutím
Zdroj: nečlověk


Co že všechno tedy kromě podpory dalajlámy (který chce návrat feudalismu asi tolik jako hradní mazel Dominik Duka) a Pussy Riot škodí českému exportu?

► Práva žen

Obchodním delegacím ze Saúdské Arábie nebo Afghánistánu určitě nedělá radost, že v Česku potkávají tolik nezahalených žen potulujících se ulicemi bez muže-majitele. Alespoň že už jsou pryč doby, kdy Czechinvestu šéfovala Alexandra Rudyšarová.

► Svoboda slova

S Kim Čong-unem by se určitě obchodovalo lépe, kdyby mu někdo mohl zaručit, že jeho fotografie vyjdou na prvních stranách všech českých deníků. To se ale se svobodným tiskem zařizuje těžko. Je-li prvním krokem nové proexportní politiky „zabránění některým módním politickým projevům“, druhým pak logicky bude otiskování pouze toho, co exportu vyloženě prospívá.

► Dětská práva

Devítiletí flákači od Aše po Havířov bezúčelně honí po hřištích mičudy, zatímco by mohli sami šít v robotárnách kopačky a pomoci tak vlasti v exportním úsilí. Právní konzultace vládě dodá Pavel Němec, bývalý ministr spravedlnosti držící ochrannou ruku nad katarským princem prznícím české lolitky.

► Vánoce

Rozpočtově nezodpovědný týden, kdy stojí průmysl. Nábytkárna Jysk by přitom mohla jet na tři směny a vytlačit z obýváků po celém světě produkty zpohodlnělého Švédska.

► R.A.F.ismus a legionarismus

Anketa

Na co by si měl premiér Nečas dávat pozor?

Zřejmě odkaz na historickou tradici hrdinství, dlouhodobě škodící českému exportu. O kolik víc bychom toho mohli vyvézt do Sovětského svazu nebo do třetí říše nebýt pomatenců, co dali přednost hrdosti a myšlence svobody před plným talířem.

Právě s letci a odbojáři se Petr Nečas rád fotografuje. Dlouho jsem mu to věřil. V pondělí se ale v Brně svými výroky o dalajlamismu a Pussy Riot zařadil na opačnou stranu. K přihrbeným Čecháčkům, kteří si dovolí říct nahlas jen to, co se od nich chce slyšet. Ke sklerotikům zapomínajícím, jak Západ podporoval českou protikomunistickou opozici v okupovaném Československu. K tmářům, kteří neumí uvést konkrétní argument kdy, komu a jak přesně „dalajlamismus“ zkazil kšeft. Klesl mezi nebezpečné zbabělce odmítající přiznat vlastní chyby (jak asi pomáhá exportu zvyšování daní a každoroční smršť nových nařízení?) a naopak zuřivě hledající škůdce a viníky okolo.

Nemusíte jihnout nad tibetskou vlajkou ani soucítit s uvězněnými ruskými výtržnicemi. Mělo by vás ale zajímat, že premiér Petr Nečas nemá rád svobodu názorů, že vytěsnil zbytky smyslu pro hrdost a že vleze pro grešli do zadku sebevětším tyranům. Navíc to všechno čeká i od vás.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+44
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 11 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

12. 9. 2012 8:27, MoB

Nečas je pablb a je škoda slov psát o něm články nebo komentáře. Jenom už se těším, aby se z veřejného pablba stal zase malým soukromým pablbem.

+31
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

12. 9. 2012 7:23, Johny

To už je zase apríla?

-11
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (11 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Kalouskovo náhlé osvícení

1. 4. 2016 | Michal Kašpárek | 15 komentářů

Kalouskovo náhlé osvícení

Mávání tibetskou vlajkou nic nestojí a nic nemění. Zastavit vyzbrojování tyranií nebo zkrotit Petra Nečase při sbližování s Ruskem a Čínou ale Kalousek jako ministr nezvládl. Totiž... celý článek

Borat vyváží pivo

28. 11. 2014 | Michal Kašpárek | 23 komentářů

Borat vyváží pivo

Zemana jeho příznivci malují jako dříče sloužícího českým firmám a pracovním místům. V Kazachstánu tenhle proexportní robot zkratoval.

Nezávislý Tibet? Ne, raději svobodnější Čínu

14. 3. 2014 | Michal Kašpárek | 29 komentářů

Nezávislý Tibet? Ne, raději svobodnější Čínu

Západní zastánci Tibetu sní o idyle, která nikdy neexistovala a existovat ani nemůže.

Republiku si rozvracet nedám

21. 8. 2012 | Tomáš Prouza | 25 komentářů

Republiku si rozvracet nedám

Heslům o boji proti korupci a rozpočtové odpovědnosti této vlády již nikdo nevěří. A premiér se poslední dobou chová tak, jako by v jeho osobním erbu bylo vepsáno heslo Republiku si... celý článek

Štve vás zvyšování daní? Kouzelný letáček to spraví

7. 10. 2011 | Michal Kašpárek | 16 komentářů

Štve vás zvyšování daní? Kouzelný letáček to spraví

Ještě že ten nápad dostal Nečas, a ne Jakeš: stačilo totiž letáčkem vysvětlit perestrojku a komunisté by vládli dodnes. Blbost? Ano. Fantasmagorie? Bohužel ne.

Partners Financial Services