Kde jsou rodiny s dětmi na tom lépe než singles?

Věra Tůmová | rubrika: Otázka dne | 3. 6. 2009 | 14 komentářů
Kde jsou rodiny s dětmi na tom lépe než singles?
Žít svobodně a nezávisle jako singles, tedy bez partnera, je v rozvinutých zemích stále populárnější. Za to, že takový člověk nežije v manželství, je ale v řadě zemí znevýhodněn. Víte, které země zvýhodňují rodiny s dětmi oproti singles nejvíce? Tipněte si a dozvíte se víc.

Ve které zemi jsou rodiny s dětmi na tom finančně lépe než singles?

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+8
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 14 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

4. 6. 2009 12:18, Jarka

Vy jste ale vážně legrační člověk, mám z vás pocit, že slovní spojení sociální dávky na vás působí jako rudý hadr na býka. Měl byste si uvědomit jeden zásadní fakt, že sociální dávky tu jsou, stát je dle nějakých parametrů poskytuje (absurdnost těchto parametrů je tématem této diskuze a ne žadonění o další dávky !!) a tudíž občan, který by toho nevyužil je prostě hlupák. Stejně tak jako si podnikatel může z daňového základu na rozdíl o zaměstnance odečíst určité procento na náklady spojené s podnikáním (například pohonné hmoty, pracovní pomůcky, zvyšování kvalifikace, kurzy, atd.) - i toto je dle mého určitá forma siciální dávky, jen pro určitou skupinu obyvatel a chtěla bych vidět podnikatele, který by toho nevyužil a a příslušnou částku si z daní neodečetl. Také se mi to nemusí líbit, ale je tak a asi těžko to změním, i můj muž se dopravuje do zaměstnání 70 km, musí si ze svého plati povinná školení, bez kterých by svoji práci vykonávat nemohl, odečíst z daní si toto však nemůže. To, jakou odpovědnost za svůj život a výchovu svých dětí jsme jako rodiče přijali či nepřijali vám nepřísluší komentovat, protože stejně tak jako neznám já vás, neznáte ani vy mne. Zde jsem pouze jako většina dalších vyjádřila svůj názor k systému rozdělování Přídavků na děti - tak to už prosím vemte na vědomí a přestaňte nás osočovat z nezodpovědnosti a dělat z nás asociály, darmožrouty a budižkničemu,kteří umějí jen žadonit o peníze.

Zobrazit celé vlákno

+2
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

4. 6. 2009 8:54, comment

Lidi probuďte se, vždyť to jsou úplné nesmysly, co tady píšete. Jsou to snad vaše děti, tak se o ně postaráte, ne? Nebo jsou snad státu, aby vám za ně stát platil? Stát si je u vás objednal jako placenou službu? Proboha tak snad když mám dítě, je to proto, že ho chci, a ne proto, abych na něj dostával přídavky nebo to dokonce bral jako zdroj příjmů, ne?! Jak si můžete stěžovat na to, že když máte dětí, musíte jim kupovat plínky a sunar, a on vám je ten zlý stát neproplatí? Nebo že když chcete zůstat s dítětem doma, tak u toho prostě nemůžete pracovat, a hele - on vám zase stát nezaplatí za to, že nepracujete? Nebo že by dokonce i zaplatil, ale vám se to zdálo málo?
Jestli k tomu máte tento přístup, tak si na to fakt založte firmu a nabízejte plození vlastních dětí jako komerční službu, stanovte si ceník podle nákladů na dítě, nezapomeňta na solidní marží, aby se vám to vůbec vyplatilo, a nabídněte to státu jako placenou službu. Koneckonců proč jen státu, že? Třeba se najdou i nějací klienti ze soukromé nebo podnikové sféry, kteří vám budou platit za to, že máte děti. Dobrý podnikatelský plán, ne? Nebo vám to taky přijde jako blbost? Mě celkem jo.

-4
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (14 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Místo čtyř dávek bude jediná. Bez práce a s úsporami ji nedostanete

15. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 10 komentářů

Místo čtyř dávek bude jediná. Bez práce a s úsporami ji nedostanete

O takzvanou superdávku budou moct žádat lidé, kteří se nevyhýbají práci a jejich finanční možnosti projdou majetkovým testem. Známe podrobnosti.

Zvýšení příspěvku na péči schválili poslanci. Někdo dostal hodně, jiný nic

12. 4. 2024 | Gabriel Pleska | 1 komentář

Zvýšení příspěvku na péči schválili poslanci. Někdo dostal hodně, jiný nic

Příspěvek na péči se o července zvýší. Schválili to dnes poslanci. Podle koaličního návrhu se ale příspěvek nezvýší všem. Poroste příspěvek pro lidi s druhým, třetím a čtvrtým stupněm... celý článek

Nová podpora zajištění na důchod. Jak vylepšit DIP a na co si dát pozor?

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 5 komentářů

Nová podpora zajištění na důchod. Jak vylepšit DIP a na co si dát pozor?

Co říkáte na současné nastavení dlouhodobého investičního produktu? Je správné jeho daňové zvýhodnění? Jak hodnotíte první nabídky na trhu z pohledu poplatků? A co by se mělo u DIPu... celý článek

Rozvody čekají změny. Budou rychlejší a s úlevou pro rodiče

5. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Rozvody čekají změny. Budou rychlejší a s úlevou pro rodiče

Nekonfliktní rozvody mají být rychlejší a levnější. Manželé už nebudou muset u soudu vysvětlovat, proč se chtějí rozejít. Skončí také rozdělení na společnou či střídavou péči o děti.... celý článek

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

4. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

Zatímco například peníze z běžných a spořicích účtů míří po smrti majitele do dědictví, s penzijním či životní pojištěním je to komplikovanější. Životní úspory, mnohdy v řádech statisíců... celý článek

Partners Financial Services