Co se podle vás stane s daněmi po sestavení vlády?

Pravicové vlády, které vyjednávají o nové vládě, chtějí zastavit zadlužování státu. Jen příští rok musí najít 60 miliard korun. O zvyšování daní však zatím moc nemluví. Půjde podle vás snižovat deficit rozpočtu bez zvyšování daní? Napište, co si o tom myslíte.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

3. 6. 2010 16:46, sarka

Především by politici měli razantně začít šetřit u sebe. Zrušila bych senát, snížila bych politikům platy, zrušila odstupné odcházejících poslanců (popř. ponechala odstupné ve výši 1měsíce), poslancům bych seškrtala veškeré další výhody např: cestovné, nároky na ubytování, finance na kancelářské potřeby.Dále bych jim začala propočítávat nemocenskou jako mají lidé tzn:3 dny nic, poté dle schváleného zákona, který odsouhlasili.Postihla bych každého poslance "A", v případě, že se nedostaví do parlamentu atp.Zde jsou hodně vyhozené peníze, které by se daly využít na jiné potřebnější věci.
Náš stát pomáhá kolem dokola tzn: Haity, Řecko, ale po těchle potopách nám určitě jiné státy nepomohou?
Politici by měli opravdu začít u sebe!!!!

+14
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

3. 6. 2010 8:19

Nevím čím to je, ale čím větší příznivec levice, tím menší schopnost přemýšlet. Napsal jste, že lidi s platem přes 100 000,- platí 15% daň. To je jak z Paroubkova bilboardu. Dám vám příklad z jedné výplatní pásky:
Hrubá mzda: 66465,-
Základ daně: 93481,-
Dobírka: 44616,-
Lehce je z toho vidět, že pracovník má daň cca 33%. A těžko při dosažení hrubé mzdy 100 000 daˇn poklesne na 15 000. A za pracovníka je celkový odvod cca 49 000,- do státního rozpočtu. A těžko něco chce zpět. Kdežto ledasjaké socanské netáhlo má stále otevřenou ruku.

Zobrazit celé vlákno

-3
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 32 komentářů)

3. 6. 2010 10:16 | Milena Fojtů

Ve většině zemí EU je progresivní daň. Také ve většině zemí EU žijí důchodci nadstandartně oproti Česku. V naší zemi se bere progresivní daň jako trest za úspěch. V ostatních zemích hlavně skandinávských je zdanění bohatých jedno z největších a přesto například Švédsko dosahuje ve srovnávacích parametrech v EU jednu z nejlepších pozic.Prosperuje a lidé neutíkají do daňových rájů. Je tam větší solidarita a hlavně morálka a sociální cítění. U nás vítězí bohužel zloději a hyeny, které se právě srovnávají ze zeměmi EU a vyčleňují se určité profesní skupiny oproti dalším. Tito lidé jsou odtrženi od reality a stále hrabou a okrádají a to vše jde na vrub těch méně dravých a méně ctižádostivých, prostě na vrub lidí, kteří už z různých důvodů nemají sílu a možnosti v této dravé a silně nemorální zemi bojovat. Jak řekl kdysi Vladimír Špidla - mělo by se zabránit rozevírání nůžek mezi bohatými a chudými. Bohužel se nestalo. Pravicová vláda stejně půjde během roku do kytek. Nepočítají totiž z těmi 30% voličů, kteří jim to spočítají dodatečně.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 6. 2010 9:57 | Švejcar Zdeněk

Zavést progresivní dan je normální,byla totiž snížena.Platí i v jiných zemí kde není žádná levicová vláda.Dále bych zdanil bankovní poplatky,poněvadž na nich banky vydělávají až 40 mld ročně,a to je jen hrubý odhad.Na Slovensku snížily soc.dávky romům,a to tak ,že rodina může mít kolik dětí chce,ale víc jak 12800 nedostane.Posvítil bych si na invalidní důchodky,minimálně 25% je jich vymyšlených a koupených.Zavedl bych dan z luxusu jak to mají v USA.Snížil bych počet zdravotních pojišťoven max. na 3,jak to udělali Slováci,a hned se vyrovnali platby za zdravotní péči.Obnovit znovu fin.polici,nevím proč ji zrušili.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 6. 2010 9:55 | Honza1212

Sociolog prof. Keller z MU v Brně si dal práci a sestavil tabulku rozdílů platů (mezd) mezi zaměstnavatelem a průměrným platem zaměstnanců (zaměstnavatelem se rozumí podnikatel, např. Komárek, Babiš, nikoliv živnostník, jak se u nás tzv. podnikatelům říká) v letech 1950-1960, 1970-1980 a 2000-2009. Z ní vyplývá, že zaměstnavatel v 1. případě měl příjem 10x vyšší, ve druhém 45x a ve třetím 1511x vyšší než zaměstnanec! Vydíte ty nůžky? To je celosvětový přehled, u nás možná ne tak markatní, ale co nevidět se k němu přibližujeme. Považujete tedy za "morální", aby lidé s těmito příjmy měli stejný daňový odvod jako ostatní chudáci? V USA je např. příjem nad 1 mio dolarů zdaněn ve výši 39,6%! U nás dokonce mají plátci strop na placení zdravotního pojištění po dasažení příjmu 1 O66 OOO Kč/ročně. Slečna Talmanová se např. chlubila, s Topolánkem na tom vydělají 160 tisíc ročně. Mít tu moc, zvýším spotřební daně na cigarety a alkohol o 100%, sjednotím DPH, snížím rozpočtové položky MO, MV (odstupné!), snížím platy ústavní činitelů (symbolicky přístup), zdaním příjem zad 12 mio/ročně na úroveň USA. A našly by se další případy...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 6. 2010 8:57 | Kondy

Pletete si daň z příjmů s odvody na sociálním, zdravotním plus 15% dan. RK
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 6. 2010 8:19

Nevím čím to je, ale čím větší příznivec levice, tím menší schopnost přemýšlet. Napsal jste, že lidi s platem přes 100 000,- platí 15% daň. To je jak z Paroubkova bilboardu. Dám vám příklad z jedné výplatní pásky: Hrubá mzda: 66465,- Základ daně: 93481,- Dobírka: 44616,- Lehce je z toho vidět, že pracovník má daň cca 33%. A těžko při dosažení hrubé mzdy 100 000 daˇn poklesne na 15 000. A za pracovníka je celkový odvod cca 49 000,- do státního rozpočtu. A těžko něco chce zpět. Kdežto ledasjaké socanské netáhlo má stále otevřenou ruku.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 6. 2010 8:18 | Jana Maxová

Předpokládám že to budou jak škrty vsociální oblasti tak zvýšení některých daní. 1) DPH - sjednocení sazeb ( zaplatíme všichni) 2) Spotřební daně ( zaplatí kuřáci atd. problém bude pokud to postihne i pohon.hmoty pak opět zalatíme všichni) 3) Příjmové daně - to je ve hvězdách, i když někdy mám pocit , že tyto daně platí snad jen zaměstnanci a několik poctivých ( nebo nešikovných) živnostníků. Zřejmě budou pilovat světový unikát superhrubou mzdu kterou nikdo a to ani v zahraničí nechápe. 4)Budou stále vyhrožovat Řeckem , což je opravdu pitomost protože to je něco úplně jiného a průměrně inteligentní človět to pochopí. To proto aby mohli škrtat sociální výdaje a na druhou stranu platit:
-nedražší dopravní infrastrukturu - porcovat medvěda pro kamarády - šéfové státních firem pobírat příjmy které jsou nemravné ( není to o závisti). Je s podivem že zaměstnancům , samozřejmě řadovým chtějí snížit platy a šéfům je nechají. -platit sami sobě vysoké prebendy, k tomu pobírat příjmy z funkcí ze státních firem a brát plný plat i když nepracují protože jsem nemocný.Na rozdíl od zaměstnance se prostě jen omluví z jednání. -NĚKDE SE NA TO MUSÍ VZÍT, ALE JE POTŘEBA SI UVĚDOMIT TO, ŽE POKUD CHCI ABY MI HUSA STÁLE DÁVALA PEŘÍ NEMŮŽU JI OŠKUPAT DOHOLA A PODŘÍZNOUT. Jana
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 6. 2010 7:37 | MoB

Obávám se, že nejlepší co je možné v příštích dvou letech očekávat, jsou stejné daně. Reálnější je ale spíš mírný nárůst. Bohužel, jestli opravdu chceme snížit dluh, jinak to nepůjde (připomínám, že už pár let nesplácíme jistinu státního dluhu, pouze platíme úroky - nároky na rozpočet při splácení budou samozřejmě vyšší).
Tomáš: hele, tak si taky propočítej, co všechno neplatí nízkopříjmový poplatník... a pak vykládej. Strop na pojistné je OK a s daněmi zase tak moc nesouvisí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 6. 2010 7:27 | Jirka

Zůstanou tak, jak jsou. Stát se konečně naučí hospodařit s tím, co má.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 6. 2010 7:21 | lecter

Ano daně z zisků firem by měli bý vyšší a zrovna tak u osob s příjmem nad 80000,-kč měsíčně. V tom maji VV naprostou pravdu.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 6. 2010 7:17 | Tonda

Kdyby se řídili tím, co je ve světě, je strop na pojisné na 30 tis Kč měsíčně. Pak by i progresivní daň působila jinak.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 6. 2010 5:20 | Tomáš

Jenže to by museli hlavně udělat prograsivní zdanění jak je všude ve světě což ODS určitě neudělá , ostatně, byli by samy proti sobě. ale prozkoumával jsem si danový systén naší republiky a o tom , že je rovná daň už přesvědčen nejsem. od výdělku 90 tis se daň již nezvyšuje a sociální a zdravotní také ne , takže člověk s průměrným platem platí daň 34 procent se vším všudy mám na mysli, kdežto člověk vydělávající 100 tis mes platí jen 15 procent . tento fakt který zavedla pravice dělá ve státním rozpočtu 30 miliard kč!!!
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 6. 2010 5:00 | Malý Had

Vláda bude škrtat,pochopitelně v oblasti sociální a bude také zvyšovat spotřební daně.Ale bez podpory růstu ekonomiky zadlužení státu nevyřeší. A v tom je problém.Ono nám těch vlastních českých firem moc nezbývá.Proto někteří z ODS mluví o živnostníci jako o základu naší ekonomiky.Ale ti to nevytrhnou.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jaroslav Hřebík

trenér a podnikatel

Patrik Nacher

podnikatel a ekonom

Jaroslav Hřebík
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Patrik Nacher
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services