Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 393 komentářů)

18. 6. 2017 23:05 | jan dvořák

V celém Zlíně ( cca 90 tis. lidí) jsou pouze tři bankomaty ČS spořitelny. Z toho na největším sídlišti cca 25 000 obyvatel Jižní Svahy, pouze jeden (pro porovnání v Otrokovicích , kde je cca 20 000 obyvatel jsou tři). ČS spořitelna má tak dobré služby , že od 16.6. cca 22.00 hodin do 19.6 není v bankomatu na jižních svazích ani koruna! A to je pobočka ČS spořitelny vzdálená od bankomatu cca 20m. Další Bankomat je vzdálen cca 4 km. Cesta taxíkem stojí 100 Kč a zpět dalších 100 Kč. Jak je možné, že Bankomat ,který automaticky hlásí nedostatek peněz není před víkendem doplněn?Já si představuji služby svého bankovního domu trochu jinak!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 4. 2017 21:28 | Petr Lontschar

Dobrý den Jedu letos s rodinou do Rakouska a potřebuji zaslat do hotelu zálohu 300 EUR. Mám dotaz,zda je tato transakce u vás možná. Předem děkuji za odpověď
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 3. 2017 12:07 | Jaroslav Janíček

Většinou když se stane něco špatného a můžu za to já, nebo někdo z rodiny, tak to nechávám plavat. Jasně naše chyba. Ovšem to, co jsem byl donucen řešit dnes ráno jen tak nechat nechci. Uvedu vás do obrazu. Dnes ráno jsem byl řešit odstoupení od úvěrové smlouvy, kterou zřídila slečna na brněnské pobočce na Minské ulici mé mamce. Slečna skvěle odhadla, že moje máma je důchodkyně a tak, když mamka se byla zeptat, jaké jsou možnosti úvěru ze stavebního spoření na rekonstrukci našeho domu, slečna jí řekla, že tato půjčka není výhodná a že je lepší si vzít bezúčelný úvěr s RPSN 9,6 % a poplatkem za zřízení 2500 Kč. Někdo by si možná řekl, je to chyba klienta, který nedokáže odhadnout dobrou půjčku od špatné. Je to ale opravdu tak? Mamka je celý život u České spořitelny, důvěřuje bance a zatím nechce přecházet a tak důvěřuje, co ji bankéř poradí. V tomto případě absolutně nevýhodnou půjčku. Domnívám se, že všechny ty slogany a fráze vzbuzující důvěru by měly být odrazem služeb pro klienty, co si o tom myslíte vy? Ještě bych měl zmínit, proč to vlastně celé píšu. Zaprvé, protože jsme odstoupili od smlouvy, až měsíc po jejím sepsání platíme měsíční úroky (bravo, tleskám, skvělý systém). Ale hlavně bych chtěl apelovat na všechny klienty a manažery ČS. Tohle není v pořádku a rád investuji nemalé množství času, aby online svět věděl o tom, že ČS tyto praktiky pořád dělá a nezměnila se, jak by nás ráda přesvědčila.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 1. 2017 11:31 | Míša

Já mám zkušenosti spíše dobré a zatím mi vždycky vyšli ve všem vstříc, musím zaklepat. Navíc když byl nějaký menší problém, hodnotila jsem jejich služby přes Staffino.com a až mě překvapilo, jak se všechno celkem rychle vyřešilo. Můžu jen doporučit, zprávy jdou přímo k pověřenému člověku z ČS. Možná zkuste příště tohle. Je fajn komentovat do diskuzí, ale ty se často nedostanou k správné osobě a bohužel nic nezmění :/
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 12. 2016 13:12 | mrversio

Víte to co popisujete ve vašem příspěvku bych Já dávno vzal nohy na ramena a co nejdál od České spořitelny.Dozvěděl jsem se ,že nyní přispívají neziskovým organizacím a podle mě je to kámen úrazu proč odlévají finanční toky ale také vyvádějí dceřiné společnosti Erste bank.Proto trestají klienty nesmyslnými poplatky atd.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 12. 2016 10:55 | Korty

Mám s ČS jen negativní zkušenosti. Když pominu vysoké poplatky, stal se mi případ, kdy jsem podepsal pracovní smlouvu, že budu vyplácet zaměstnance. Přišly mi peníze na účet a měl jsem vyplatit zaměstnance. Později se zjistilo, že to byl podvod a dostal jsem roční podmínku, jelikož údajný zaměstnavatel neměl s firmou nic společného, i když vystupoval pod jejím jménem a měl její razítko. Byl jsem za to odsouzen k roční podmínce. Po půl roce se ČS přihlásila s tím, že jim dlužím 88 000. Peníze byly odcizeny z účtu nějakého klienta čs, což jsem nemohl vědět. údajného zaměstnavatele se nepodařilo dohledat. Nemohu přece být souzen za jeden případ 2x, soud nerozhodl o tom, že bych měl danou částku uhradit. Je zde chyba i na straně ČS, která nemá dostatečně ošetřené to, aby se účet dal vybrat. Například u UniCreditu se toto stát nemůže. Pokud mě budou soudit, nemají za co, jelikož už jsem za daný skutek byl potrestán podmínkou a druhý trest je nemožný.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 9. 2016 18:50 | Michal

Zkušenost s Českou spořitelnou , kde jsem si v roce 2014 a 2016 otevřel stavební spořeni, dvakrát na cílovou částku 300tis, u této banky jsem si chtěl vzít v budoucnu hypotéku. Když jsem stavební spoření zakládal, tam mi bankéřka v Jaroměři řekla že, když budu peníze potřebovat, tak mi je bez problému stavební spořitelna do tří měsíců vyplatí , je důležité bodové číslo a že se na to kouká při bráni hypotéky nebo úvěru. Ptal jsem se jí na to asi čtyřikrát při každé návštěvě , říkala že ano, že jenom přijdu o státní podpory. Obě smlouvy jsem ukončil a na jednou po mě chce stavební spořitelna 1% cílové částky, to je 6tis. Bankéřka tvrdí že si najednou nic nepamatuje. Kontaktoval jsem infolinku České spořitelny a tam mi řekli, že si mám požádat o prominutí poplatku 1% za špatné informace, to jsem písemně udělal. kontaktoval jsem i Českou spořitelnu a požádal o reklamaci, reklamace byla zamítnuta a vymýšlejí si, že jsem si měl přečíst smlouvu. Přijde mi to jako slušný podvod a klamání zákazníka. Já za to přece nemůžu, že zaměstnanci České spořitelny jsou špatně školení a poskytuji zavádějící informace klientům, aby splnili. Zároveň jsem si u České spořitelny založil pojištění právní ochrany B+ , právník odhady limit 500tis , za které si účtovali 69Kč, založeno 18.05.2016 ihned si banka zaúčtovala 69Kč, ve smlouvě je jasně napsané účinnost 17.05.2016 po necelých třech měsících řádného placení, jsem měl problém ze společností Okay elektro, požádal jsem o pomoc právní firmu Global assistance a ta mi řekla že nemám nárok na žádné právní zastoupení, odhady právníka nic, , jenom rady po telefonu, to má Česká spořitelna v ceníku za 19Kč. Takže další podvod a reklamace, jenom tahají z lidí peníze, ani pracovníci dvou poboček nevěděli a po hodinovém volaní, zjistili že tam je 3 měsíční ochranná lhůta. I když při zakládání mi tvrdili něco úplně jiného, tak že jsem přišel o 3500kč za neuznanou reklamaci. Účtují si služby co lidem ani nedávají. posílají dokumenty ke smlouvám které nejdou otevřít. Raději si dám drátem do oka, jak si něco u České spořitelny založím.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 6. 2016 22:17 | Nikol

Naprosto neskutečné jednání, vysoké platby jak za studentský (pro mě naprosto nepochopitelné) tak za běžný obyčejný BÚ, poté, co jsem podala žádost na odstoupení od smlouvy, bylo mi nabídnuto vedení účtu zdarma, najednou to jde??? TAHAJÍ Z LIDÍ JENOM PRACHY!
Další problém, babičce platím účty přes její internetové bankovnictví, protože LOGICKY nepoužívá PC, poté, co přišlo nelogicky nové heslo a nový bezpečnostní kód pro přihlášení do Servisu 24, i když jsme o něj nežádali a ani nový účet nezakládali, a starý Servis fungoval, takže nyní mi nefunguje ANI staré přihlašovací údaje, ani nové přihlašovací údaje. Telefonicky jsem to šla řešit s operátorem, který mi sdělil, že se o tom se mnou bavit nebude ani v případě, že mám babiččiny údaje a babičku vedle sebe.
Naprosto NEDOPORUČUJI ČS!!!!! NEJHORŠÍ banka v tomto státě!
+29
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 3. 2015 22:08 | Míša

dobry den stalo se nekomu že poslal penize na spatne cislo uctu pres servis24 dalo se to tedy neak stornovat kdyyz uz platba odesla pripadne dostal ty penize z5 dekuji
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 2. 2015 19:15 | Pavlína

Dobrý den.Prosím o radu.Má dcera byla podvedena.Hacker se jí naboural na bankovní účet a zřídil si kontokorent,který okamžitě vybral a její úspory.U policie nahlášeno a v bance také.Máte někdo s tímto zkušenosti?Děkuji Pavlína
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 2. 2015 12:49 | Hela

Česká spořitelna mě vyvedla z míry při refinancování hypotéky (snadno a uděláme za Vás či tak nějak to s tím refinancem je, ne :) )- než se k nějakému úkonu dostanou, ubíhají týdny a Vám peníze. ČS to netrápí (poradce už provizi dostal, že), pt. z Vás tahá za (ve skutečnosti jejich) prodlení měsíční úroky aniž byste ještě měli půjčené peníze na účtě. Nejabsurdnější jsou jejich požadavky - např. trvají na ověření podpisu všech zainteresovaných při sjednání JEN obyčejné pojistky na zastavovanou nemovitost. Takže vše jen komplikují, oddalují. Refinancování tedy trvalo neuvěřitelné 4 měsíce!!! Teď mě mrzí, že jsem se rovnou nerozhodla pro Equa bank. Jednáním ČS jsem už plně znechucená.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 12. 2014 8:59 | alcasvacova

Dobrý den , dne 10.11.2014 jsem si založila spoření české spořitelny, u pobočky v Sušici.chtěla jsem se zeptat za jak dlouho mi přijde karta , abych mohla ukládat další peníze.děkuji za odpověď šváčová alena - ps prosím mohli byste mi odpovědět na můj email ještě jednou děkuji
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 11. 2014 17:52 | MRVERSIO

Jestli je práce náročná je vaše věc.Další věc je renovace bankomatů a další věcí,tak mně povězte laskavě jak je možné v Rakousku ESRTE BANK mají vše zdarma.Jen u nás tomu tak není a naše vláda jasně dává najevo bankám ,že si můžou diktovat podmínky ohledně bankovních poplatků.Je to naprosto absurdní.
+33
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 11. 2014 22:04 | MRVERSIO

Já mám opační názor a nechtěl bych opravdu zůstat věrným klientem.Bohudík odešel sem po deseti letech po špatných zkušenostech oblbování na přepážce k jakému účtu je zdarma servis.Po třech měsíci jsem zjistil ,že to opravdu není tak jak sama řekla paní na přepážce a žádal sem vysvětlení.Jedině co řekla krátkou větu je ,že nemůže ovlivnit vše řídí z Prahy.Přitom jasně řekla že interbanking je zdarma a ve skutečnosti zpoplatněno a to nemluvím o spotřebitelském úvěru.Neváhal zajít k jiné bance a účet nový otevřít bez skrytých poplatku,tak že mám naprosto zdarma.Vrátil se opět k České spořitelně a mez milosti žádal o zrušení účtu.Najednou paní začala být milá a nabídla účet zdarma pokud u nich zůstanu.Naprosto s úsměvem a jasně nezůstanu ani omylem.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 11. 2014 20:24 | Lukáš

Já jsem s Č.S.Spokojen.Dělat poradce je velmi náročná a zodpovědná práce. Uzavřeli jste smlouvu s určitými podmínkami.A co je zadarmo tak to zavání.Budují se pobočky,Renovují bankomaty.A mnoho dalšího. Je nutné si uvědomit že i česká spořitelna z něčeho tyto věci financovat.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 10. 2014 10:22

Bohužel se musím přidat :( mám úvěr od české spořitelny a zřídila jsem si i pojištění z důvodu neschopnosti splácet..z důvodu nemoci, ztráty zaměstnání atd..po 60 dnech jsem vyběhla všechny papíry, co chtěli a že jich bylo požehnaně. Přišel mi dopis, že nesplňuji podmínky 60 dnů, dr mi diagnózu rozepsala, což nikdo nevěděl, že to vadí..Přišel mi dopis, že musím doložit další papír, ale jinak mám nárok na splnění. To, co požadovali, jsem udělala a peníze stále nikde..dnes jsem tam volala a papír nemají, podle pošty jim byl doručen už v pátek a prý stejně tenhle měsíc nemám zase nárok..už mi to přijde,že se snaží to tak znepříjemnit a udělat vše proto, aby mi nic nemuseli dát, i když podmínky splňuji a mám na to nárok. Ale stále si vymýšlí nové a nové požadavky..mám v plánu to zrušit, rvu jim peníze úplně zbytečně :(
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 10. 2014 8:11 | Mira

A mám toho dost odcházím!!!co to je úvěrový poplatek?tak mám dvě půjčky splátky 5554 a 887 splácím to již 5 let a poslední tři měsíce platím 50 kč a 284 za nějaký poplatek z úvěru co to je za ptákovinu?Jejich produkty jsou absolutně k hovnu, flexi pojištění hm syn dostal boreliozu a já zjistim že tři dny po nástupu do nemocnice mii byla smlouva zrušena z důvodu neuhrazení poplatků cca před půl rokem..???Kde je upomínka????Proč to nikdo neřešil?vůbec nevím že platba neodešla...takže nárok na 200 000 nikde...další věc pojištění proti neschopnosti splácet????výsměch ...5 let platím toto pojištění aby mě na pobočce poslali do háje???nemáte nárok podepsalal jste dohodu. No a co jsem měla asi tak dělat???Bezcharakterní hajzlové tahající z lidí jen peníze. Tahle banka v době kdy všichni nabízejí účty co nejvýhodněji naopak zavede poplatky za placení?????Ano to je pro ty chudáky co mají u banky úvěry a nemohou od ní odejít...zakládám si nový účet a sem budu posílat peníze jen na splátky nci víc....ještě dva roky a sbohem!!!
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 6. 2014 17:39 | mira

Jsou to parchanti,mám uplně stejnou skušenost
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 6. 2014 17:33 | mira

jsou to parchanti,mě obíraj taky jak jak můžou,přesně jak v té reklamě,poplatek za poplatek atd,jsou to zloději.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 5. 2014 17:04 | aknel

vážení došla jsem k závěru že momentálně jsou cílovou skupinou "poradců" ČS důchodci a jejich celoživotní úspory na běžném účtu dříve sporožiru. hádejte kam směřují jejich rady ? důchodci ročník 1937 radí uzavřít jednorázové investiční životní pojištění a měsíční platby do investičních fondů.oboje samozřejmě bez garance návratnosti, bez pojištění vkladů a s minimálním předpokládaným výnosem sníženým ještě o poplatky za vedení účtu, správcovský a samozřejmě provizi.přitom na webu je informace o termín. vkladu s 1% p.a.vč. pojištění vkladu dle zákona. z jednoráz. život. poj. naštěstí stihneme odstoupit či vypovědět v zákonem dané lhůtě.zvažuji stížnost na ČNB.hraničí to s klamáním spotřebitele, kdy "poradce" využívá jeho naprosté neznalosti produktu.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet RPSN

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

František Janeček

producent a podnikatel

Michal David

hudebník a podnikatel

František Janeček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Michal David
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services