Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 26 komentářů)

5. 1. 2022 8:54 | P.O.

Dobrý den, bývalý zaměstnavatel mi platil toto pojištění. Po tom, co zaměstnavatel zkrachoval, jsem já nic neplatil. Je potřeba něco udělat, abych neměl nějaký postih, penále ?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 12. 2021 18:36 | Jaromír

Tento produkt je paskvil, pokud se chcete pojistit, sjednejte si pojistku podle vašich představ. Pokud chcete dlouhodobou investiční strategii, nesjednvejte IŽP. Není to produk na spoření ve kterém si vyděláte na stáří, IŽP je výhodné jen pro ty, kteří ho nabízejí. Je to těžkopádný produk, který jen těžko můžete ve velmi dlouhém horizontu spořící doby (20 a více let) ovládat a přizpůsobit v dnešní proměnlivé době.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 12. 2021 18:36 | Jaromír

Tento produkt je paskvil, pokud se chcete pojistit, sjednejte si pojistku podle vašich představ. Pokud chcete dlouhodobou investiční strategii, nesjednvejte IŽP. Není to produk na spoření ve kterém si vyděláte na stáří, IŽP je výhodné jen pro ty, kteří ho nabízejí. Je to těžkopádný produk, který jen těžko můžete ve velmi dlouhém horizontu spořící doby (20 a více let) ovládat a přizpůsobit v dnešní proměnlivé době.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 4. 2020 10:04 | David Marco

Tento měsíc mi toto pojištění skončilo a místo plánovaných 200 000 Kč jsem obdržel pouze 160 000 Kč co více dodat.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 12. 2016 10:57 | zdeněk

Dobry den chtěl bych se zeptat. Mám čersvě podepsanou smlouvu z generali myslíte že za 1 měsíc to mohu zrušit nebo to musím platit celí rok.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 11. 2013 21:42 | Miroslav B

Souhlasím, že zde není diskuzní fórum, i když už tento produkt nejde zřídit. Ano spořící účty mají v dnešní době něco kolem 1%, termínované vklady 2,5%, státní dluhopisy skoro 3%, u hodně zaměstnavatelů je příspěvek na penzijko + státní podpora, stavebko. Jinak co třeba Dětská vkladní knížka (2,5%)- raději spořit dítěti než to cpát nenažrané bance, atd. A jaké je riziko u těchto produktů a jaké je u IŽP. Bohužel neznám nikoho v okolí kdo by byl v plusu s IŽP. I pokud bych měl 100% v dluhopisovém fondu tak budu mít výnos jaký? 1,4%? Ano byl bych v plusu, ale pokud mám IŽP sjednané na 50 let tak na ty peníze nesmím šáhnout-(zrušit IŽP) jinak mi banka vyplatí cca 60%. Toto je třeba zahrnout do hodnoty vyplacených peněz.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 12. 2013 16:29

Přeji dobrý den, musím se přiznat, ač nerad, že stojím před stejným problémem a to dokonce na dvou smlouvách, mé a mojí ženy, obě z roku 2005. Jak to nejlépe okomentovat současný stav poté, co jsem si vzal do ruky kalkulačku? Ztráta v podobě počátečních jednotek veliká, průběžné poplatky převyšují zhodnocení, které se průměrně dostalo na úžasných 333,60-Kč/rok, tedy většinou na hraně inflace. Cena a počet jednotek roste, ale hodnota investice je výsledně nižší. Rovněž jako Vy jsem se domníval, že ten člověk, co mi tento produkt doporučil a sjednal, má jeho detaily nastudované a že mi ho tedy doporučuje jako opravdu výhodný... Je to asi tři roky, kdy jsem se začal "trochu" zajímat o své investice a žel-Bohu jsem se k této smlouvě dostal až teď, domníval jsem se, že je to v pořádku a chlácholil jsem se tím, že to má vlastně každý. Uvedu jen několik opravdu zřejmých faktů z tohoto produktu : poplatek za nákup strategie Success relative jež je odvážnější strategií i Suceess absolute jež je konzervativnější strategií je 5,25% a poplatek za správu je 1,75%. Těm znalejším netřeba říkat, že se jedná o poplatky u stropu té vyšší cenové hladiny a že pokud dojde k předplacení vstupního poplatku, je většinou to procento poplatku znatelně nižší, zvláště u dluhopisových fondů. A 1,75% za správu? No za to, že jsem vydělal oněch zmiňovaných 333,60- ročně......bych se styděl si ho účtovat, tedy za Vaši aktivně řízenou ztrátu si ještě zaplaťte.. Mé smlouvy jsou v jedné čtvrtině své doby a opravdu se ptám, kdy sakra začnou generovat nějaký zisk? Že byla krize a že trhy zažily ztráty, beru, ale právě v těch letech jsme zase nakoupili jednotky za nižší cenu a ty by teď měli vykázat zisk a ne ztrátu. Prostě toto se zjevně nepovedlo Tedy co teď s tím? Můj postup bude následný : ihned zažádám o částečný odkup na obou smlouvách, peníze honem začnu investovat jinde a snažit se výběrem správného fondu aspoň částečně dohnat ztrátu peněz a hlavně těch osm let, kdy moje peníze vydělávali někomu jinému, než mě. Následně požádat o převod smlouvy do redukovaného stavu a doufat, že to pojišťovna přijme. Tím, že ji nezruším úplně, dojde k převodu počátečních jednotek na jednotky akumulační a já nebudu muset zpětně dodanit odpočet, co jsem na smlouvy uplatňoval. Musím ještě říct, že trh se hemží spoustou podobných paskvilů a představa, že někdo bude Vaše peníze řídit lépe než vy, je zcestná. Finančním poradcům a zprostředkovatelům, kteří ještě včera prodávali rohlíky (nic proti prodavačům rohlíků) se raději obloukem vyhněte, jsou to jen hon na vysoké provize, která v tomto případě IŽP může být i 160% roční platby pojistného! Ano, je to KRÁDEŽ ZA BÍLÉHO DNE. S pozdravem Dr. h.c. Michaj J. L. Mejzlík mjlm@seznam.cz
+52
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 11. 2013 21:45 | Miroslav B

Pokud tuto pojistku chcete zrušit tak nejlíp uděláte pokud se půjdete zeptat na pobočku. Tam Vám přesně řeknou kolik dostanete při zrušení pojistky, ale paní mi říkala, že při rušení by vyplatili něco okolo 60%. Dle mého je nejlepší udělat max. výběr kdy mi vyplatili cca. 64,5%. A ze zbytku co tam zůstal mi při úplném zrušení vyplatí cca. 38,7%. Částky jsou uvedeny níže. 2. 11. 2013 20:14 | Miroslav B
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 11. 2013 20:01 | David

Bohužel, taky jsem to v roce 2005 založil a chci se toho zbavit.Mám to zrušit komplet najednou a nebo nejdříve vybrat maximum možného a až pak to zrušit?Je v tom nějaký rozdíl?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 11. 2013 22:31 | Pavel

Přesně tak, možností je více, každá má svoje výhody i nevýhody. IŽP má velkou nevýhodu, že je v počátku drahé. Je nutné pracovat s mimořádnými vklady, čímž lze snížit nákladovost a dosáhnout likvidních peněz bez nutnosti rušení smlouvy. Je pravda, že některým klientům, kteří mají IŽP by stejně dobře posloužil spořící účet i já ho sjednávám mnohem častěji než IŽP.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 11. 2013 1:11 | Pavel

Investice obecně ať už člověk investuje prostřednictvím IŽP, či jiného produktu můžeme rozdělit podle rizikovosti. Pro zjednodušení zde uvedu dva hlavní druhy fondů, do kterých lze investovat. 1. akciové fondy jsou fondy povahou nejrizikovější, protože u nich hrozí velký propad, ale i velký nárůst. Tento druh fondů je v jednom roce naprosto neodhadnutelný a v rámci jednoho roku umí přinést cokoliv mezi -50% a +50%. Investice do takových fondů se vyplatí ve skutečně dlouhodobém horizontu. I po deseti letech může akciový fond skončit na nule. Akcie však můžou přinést slušné zhodnocení, ale jde o horizont víc než 15 let. - 2. Dluhopisové fondy a fondy peněžního jsou protipólem akcií. Investice do těchto fondů je bezpečnější, nehrozí zde žádné zásadnější propady ani nárůsty, ale výnosy jsou logicky menší. Je to takový motor, který si sice přede v nízkých otáčkách, ale nic moc s ním nehne. Pojišťovny, či různé investiční společnosti často nabízejí různé investiční strategie, které jsou mixem těchto druhů fondů v různých poměrech a mají za úkol ochránit investici v době propadu. Vaše nastavení fondů je spíše agresivní strategií, protože akciových fondů máte 60% a 40% smíšeného fondu, který je sám složen ze 40% akciových fondů a zbylých 60% jsou dluhopisy a peněžní trh. V dobách propadu akcií nemá Vaše spoření co podržet, proto jsou na výpisu záporná čísla. Není to špatně, ale strategii musí odpovídat doba spoření. Vaše otázka zněla:"Jaký výnos má fond obligací?" Pokud mluvíme o fondu obligací Generali, můžete ho najít na jejich stránkách, stejně jako všechny ostatní fondy( http://www.generali.cz/fondy ) Píšete, že na trhu lze najít výnosnější produkty, než jsou fondy obligací. Jistě lze, ale opět za cenu většího rizika. Neexistuje krátkodobá bezriziková a maximálně výnosná investice. Pokud nechcete riskovat a nevadí Vám nízké zhodnocení, jsou tu spořící účty se zhodnocením kolem 1% procenta, penzijní fondy, či termínované vklady. Každý produkt má svá specifika. Tohle téma není úplně dělané na internetovou diskusi. Přeji Vám při dalším spoření úspěchy a spokojenost, ať už se rozhodnete jakkoliv :)
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 11. 2013 21:37 | Miroslav B

Fond byl nastaven 60% akcie 40% smíšený. Jaký má výnos dluhopisový fond? Myslím, že na trhu najdu výnosnější produkty než je ten dluhopisový fond na IŽP, kde budu mít nepoměrně menší poplatky. Tento produkt už ruším a nehodlám tuto firmu dále dotovat. Mladická blbost byla velmi drahá.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 11. 2013 10:19 | Pavel

Nikdo bohužel nemůže přesně odhadnout a určit, za jak dlouho který fond bude vydělávat. Pokud by existoval recept, jak toho dosáhnout, už by ho všichni používali. Neexistuje investice bez rizika! Podle toho co píšete, to vypadá, že investujete spíše do akciových fondů a investiční horizont u takových vkladů bývá dvacet a výše let. Neznám Váš produkt a těžko můžu říkat cokoliv konkrétněji. Do jakých fondů konkrétně investujete? Nepropadejte panice a zkuste tedy nastavit přijatelnější investiční strategii s menším podílem akciových fondů a větším dluhopisů a s fondy peněžního trhu. Ještě bych rád podotknul, že žádný poradce nemůže s jistotou zaručovat konkrétní výnosy! Pokud byste mi napsal do mailu podrobnosti o Vašem IŽP, pokusil bych se Vám rozkrýt poplatky, pokud to bude možné, protože u některých pojišťoven to prakticky nejde. Na závěr bych rád podotknul, že rušit IŽP, které běží od roku 2007, není příliš rozumné. Nejprve bych se zabýval, zda-li není možné ho nějak upravit. Nechci zde obhajovat IŽP, sám ho nesjednávám často, protože to není spoření pro každého. Někteří střelci z různých třípísmenkových společností bohužel s tímto produktem pracují tak, že internet je následně plný negativních ohlasů a prakticky nikde nenajdete o IŽP nic pozitivního a drtivá většina negativních ohlasů pramení pouze z toho, že někdo klientovi něco nevysvětlil.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 11. 2013 1:13 | Miroslav B

Pro představu napíši jak je to výhodný produkt: Zhodnocení prostředků v jednotlivých rocích: 2007-2008 -1191, 2008-2009 996, 2009-2010 -2539, 2010-2011 -9442, 2011-2012 -46, 2012-2013 -4199, Prosím napište mi, kdy by tedy tento produkt dohnal vložené peníze? Za 10 20 30 let? A kdy by začal vydělávat? Za 50? Při zřizování tohoto pojištění jsem věřil někomu, o kom jsem si myslel, že svou práci se snaží dělat pořádně. Bohužel po procházení pozdějších diskuzí jsem zjistil, že na IŽP "daňový poradce" nejvíce vytříská peníze.
Jak říká jedno přísloví, dvakrát do stejné řeky nevstoupíš tak toto pořekadlo klidně poruším a opět si IŽP sjednám, ale pod jednou podmínkou a to, že mi daňový poradce bude smluvně ručit určitý výnos na konci spoření, kdy pokud daný produkt nedosáhne tak mi ten rozdíl doplatí.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 11. 2013 22:49 | Pavel

Myslím si, že vše spočívá ve správném nastavení produktu a v pochopení principu, kterým se do něj spoří. Investiční horizont šesti let, který uvádí kolega v diskusi, je velmi málo na to, aby došlo k nějakému zhodnocení. Dvojnásob to platí v případě, že má klient zainvestováno spíše rizikověji (tedy větším podílem akciové fondy...) Investiční pojištění není v zásadě špatný produkt, pokud se smíříme s počátečnými náklady a uvědomíme-li si, proč si ho pořizujeme. Důležité je naučit se pracovat s mimořádnými vklady. Jsem rovněž poradce, sjednávám IŽP, ale velmi s rozvahou jako dlouhodobý produkt s předem jasným popisem poplatků. Pokud právě tohle klient nebude znát, doplatí na to po čase poradce i samotný klient. Proto radím IŽP nezavrhovat, ale než si ho sjednám, velmi dobře se musím informovat na nákladovost produktu a rozmyslet si, zda-li se mi takto dlouhodobé spoření hodí a jestli peníze, které spořím, nebudu potřebovat dříve.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 11. 2013 20:14 | Miroslav B

Po šesti letech "spoření", kdy jsem do fondů poslal 72000Kč mi přišel výpis s aktuálním stavem podílového účtu a nestačil jsem se divit. Bylo tam krásných 55579Kč. Rozhodl jsem se toto životko zrušit. Nejdříve jsem provedl max. možný výběr 35859Kč a následně jsem zažádal o zrušení, kdy mi vyplatí cca. 7641Kč. Asi takto je toto "spoření" výhodné. Celkově sečteno podtrženo jsem přišel o 28500Kč - 39,5%.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 10. 2013 22:33 | Miroslav B

To máte ještě dobré, mi dnes přišel výpis a aktuálně jsem od začátku smlouvy v mínusu krásných 23%. Smlouvu mám 6 rokem.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2013 16:07 | Tomáš

Moje řeč, já jsem po 5 letech v mínusu 18 procent. Nikdo do toho švindlu nevstupujte.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 4. 2013 16:34 | Petr Herclík

Pojišťovna Generali mi letos na výpis už ani nenapsala množství prostředků které js em jí poslal od začátku pojištění... Zřejmě proto že se stydí? Od roku 2004 kdy jsem pojištěn mi úspory ZHODNOTILA NA MÍÍÍÍNUS 15,2 PROCENTA!!!
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 4. 2011 22:00 | Jana

ahojky, jasně ,proto je nyní zadarmo poradce, který umí nastavit vše potřebné dle potřeb klienta a nastavit,tak,aby ,pokud se stane to nejhorší,byla rodina zajištěná a platit úměrně potřebám a platu, já jsem nezávislý finanční poradce, aten,kdo to takhle nastaví není poradce,ale jen pojištovák,který usápne klienta,aby si vydělal,není problém si o tom popovídat, ahojky
-8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Stránka 1/2

Předchozí

1

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Vít Bárta

politik a podnikatel, ABL

Martin Poš

podnikatel, Cybex

Vít Bárta
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Martin Poš
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services