Diskuze: Čipové karty nejsou tak bezpečné, jak se předpokládalo
Držitelé čipových karet očekávají, že jejich platební karta je zabezpečena tak, že téměř znemožňuje zneužití při ztrátě. I u tohoto typu karet ovšem existuje bezpečnostní chyba. Tuzemské banky se jí už zabývají.
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Další příspěvky v diskuzi (celkem 7 komentářů)
30. 4. 2011 22:03 | Kattie
4. 5. 2010 14:03 | Adam
4. 5. 2010 10:52 | Pro Honzu a ostatní
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
3. 5. 2010 13:03 | Dotaz
3. 5. 2010 12:39 | Lagarto
3. 5. 2010 10:45 | Dotaz
3. 5. 2010 8:22 | Honza
Před pár lety jsem pracoval jako programátor s čipovými kartami, ale nejse zase nějaký super odborník. Žil jsem až doteď v přesvědčení, že to celé funguje tak, že bankomat vygeneruje nějaká náhodná data, karta mu dá autoritou podepsaný veřejný klíč (certifikát) a ta náhodná data podepíše soukromým klíčem nebo něco dešifruje, to je jedno. Tohle by bylo tak neprůstřelné, jak je neprůstřelný slabší z trojice RSA, náhodný generátor, autorita. Ono je to nějak jinak? Ža by karta poslala jen ANO - NE? :-) Je tu nějaký odborník, který by mě a ostatním čtenářům to lidsky vysvětlil? (V článku je to vzaté až moc hopem.)