Tým odborných poradců je tu pro vás.
Poslední dotaz: VÝPOČET MATEŘSKÉ PŘECHOD Z OSVČ DO PRÁCE
Poradna > Sociální poradna > Mateřská dovolená
Otázka: Dobrý den, chci se zeptat z čeho a jak se bude vypočítávat výše mateřské? Když jsem do konce roku 2020 byla osvč a účastnila jsem se na dobrovolném nemocenském pojištění a od 1.1.2021 jsem zaměstnána na... více
- Zpětna podpora
- Přídavek na dítě
- Příspěvek na bydlení
- Podpora a ošetřovné v nezaměstnanosti
- Mám nárok na nějakou sociální dávku?
26. 4. 2010 14:57 | benzin
No jeste to muze byt vyhodne tam, kde je prijem rodiny dost maly na to, aby ziskavala dalsi socialni davky (prispevek na bydleni atd.) a pritom s triletym rodicakem by o tyto pridavky prisla. Coz je mimochodem neco na co pan Motejl zapomel, ze neexistuje pouze jedina davka, a tak v pripade ze dostane z jine statni kapsy vlastne matka o nic neprijde.
Nicmene tohle je fakt ptakovin, kvuli kdejake ptakovine posilat lidem dopisy. To by byl hodne drahy precedenc, kdyby kazdy byl upozornovan na to ze nekde mu nejaky urad muze davat davku a to nejen kvuli cene dopisu.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
24. 4. 2010 11:18 | hmm
Jinak doopravdy nevim, pro koho je ta varianta pomala - vzdy se na ni prodela, ve vsech scenarich, jediny rozdil je v tom, ze nejste posledni rok bez prijmu. Pokud s tim ale clovek pocita, tak na te variante do 3 let dostane celkove vice.
Osobne jako nejlepsi reseni vidim zruseni te pomale vzdy nevyhodne varianty.