Plánuje se zvýšení daní. Ale co za to poplatník dostane?

Na ministerstvu financí se pracuje na plánu, jak zvýšením daní porazit obří rozpočtový deficit. Bohužel občan nebude mít nikdy jistotu, že vyšší daně půjdou skutečně na snížení schodku a ne na populistické sliby politiků. Napište, co si o tom myslíte.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

21. 1. 2010 7:30, Největší český idiot

Tak to nás zase pobavili. Kde pak budu bydlet? Budu mít ještě na jídlo? Pardon pánové, ale jsou ještě mezi vámi zaměstnanci, kteří mají měsíční příjem z pracovního poměru na dobu neurčitou 12000 čistého a nikdo jim žádné další dávky nebo prebendy, které máte vy sami, nedá. Takže co nám zbývá? Hodit si špagát a na vás ať dělá nějakej jinej debil!

+17
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

23. 1. 2010 11:47, jarda grubr

rozumné, všichni si žijeme nad poměry, takže je nejdůležitější snížit zadlužení

-8
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 32 komentářů)

21. 1. 2010 14:33 | Lada

Na tom o kolik se zvednou daně je lepší neuvažovat, protože naši politici stačí rozkrást a prošustrovat i o 100 větší daně, než máme teď. Sobě sníží platy o 4 procenta a na druhé straně si přidají na nemocenské nebo různých příplatcích. Jak je možné že zákony nejsou pro všechny lidi stejné? Jediné co by pomohlo, je udělat poměr mezi schodkem státu a platem poslance a potažmo všech úředníků. Potom by teprve docházelo ke kvalitním rozhodnutím, které by nebylo nutno řešit různou arbitráží a žalobama všeho možného nebo nemožného. Vždyť mě připadá že ty různé přehmaty jsou dělány úmyslně, aby různí kamarádíčkové a švagři měli výdělky. Co na tom že to platí všechno daňový poplatník, však on to utáhne. Bylo by to psaní na několik stran, ale to už by njkdo nečetl. Za sebe můžu říct že čekám pouze na impulz až to vypukne a jdu okamžitě do ulic. Opravdu situace v našem( našem???) státě je již neúnosná.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 1. 2010 11:41 | TAK TAK.

Petr má pravdu. Právě že pouze volby jsou řešením. NEVOLIT SOUČASNÉ STRANY, které to všechno způsobily. Až by měla ODS ve volbách 6%, ČSSD např. 7%, KSČ, zelení a lidovci by se do PS ani nedostaly, byly by tak přetnuty penězovody do stranických pokladen a papaláši by si příště (za 4 roky - ne dříve) dali větší pozor na své činy. Pouze volby totiž rozhodují o tom, jak dlouho s námi budou orat.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 1. 2010 10:58 | Mili

Nevím, jestli volby jsou řešením. Bývalá přítelkyně říkala: Slibem neurazíš! (možná i proto je bývalá)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 1. 2010 10:32 | Petr

Vážení, pojďme všichni k parlamentním volbám a prosím vás všechny, prostudujte si programy včech stran a volte strany, které jsou vám nejblíže a které HLAVNĚ NEJSOU V PARLAMENTU. To, že všichni volíme stávají seskupení již 20 let (a je uplně jedno, ve které partaji momentálně sedí), dává naším zákonodárcům neomezené možnosti, jak totálně huntovat stát a jeho kasu, čili nás občany, kteří platí daně. Stávající politici (ODS, ČSSD, atd.) vidí, jak i přes veškeré humusy, které konají jsou voleni, takže to dělají víc a víc a budou, pokud si nezvolíme my voliči někoho jiného. Zvýšení dání ano, ale nepatrné a lehce progresivní. Udělal bych to asi následovně. Podpora v nezaměstnanosti současná suma dělono 4 (jinak ty lidi nedonutíte něco dělat), důchodcům zamrazit důchody na současné výši a to z důvodu, že u naprosté většiny produktů, které důchodci kupují, se snížily za poslední rok ceny, mateřská to samé. Státní úředníci a zaměstnanci mínus 10% z platu, jelikož v soukromé sféře se taky snižovaly platy a propouštělo, tak proč by ve státním sekteru, který je živen z našich daní mělo být přidáváno, nechápu. Veškerým politikům a těm, kteří rozhodují o nás bez nás, zavést politickou a částečně hmotnou odpovědnost za své činy a kde je prokázáno nadměrné čerpání peněz (veškeré zakázky placené ze státního, tedy z našeho!!!) hodinová výpověď a už nikdy nepracovat ve státním molochu!
Toť vše, Petr 28, který po celou dobu svého profesního života platí daně, sociální a zdravotní, tak nechápe, jak je možně, že i když si u státu nepůjčil ani hálíř, dluží jako každý občan ČR cca 130.000Kč.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 1. 2010 10:14 | Roman

Dobrý nápad - vyplácet politiky podle výsledku hospodaření státu. Parlament, vládu a celou státní správu. Funguje podnik dobře? Vydělává? Vydělávejte taky. Nevydělává - sorry. Který podnik vám dá slušný plat když produkuje obrovské dluhy? Na konec by byla i státní správa nucená uvažovat o tom, jestli a jak efektivně pracuje. A Paroubkovi by se tak lehce nekupovalo naše hlasy za naše peníze, kdyby věděl, že si tak šahá i do vlastní kapsy.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 1. 2010 9:39 | Zdenek

Nějak se našim feudálům nechce udělat pořádek ve státních zakázkách, kde protékají obrovské peníze doleva i doprava. Je to takový skvělý vedlejšák pro bídně placenou vládnoucí mafii. Stejně jsou všechny z jedné politické strany, která se jmenuje "Money, money". Takže se v této banánové republice od 2.sv.války vlastně ani nic nezměnilo. Zase vláda jedné strany!
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 1. 2010 9:34 | V.Mlich

Ty stropy jsou opravdu pekna blbost. Krome toho, ze je to vlastne negativni progrese, takze to jde proti zasade ODS o rovne dani, nemluve o pozitivni progresi, kterou chce ty pracovitejsi trestat CSSD, to vyrazne zkomplikovalo vypocet i vykazy, protoze misto jednoho vymerovaciho zakladu jsou dva - jeden neredukovany a druhy redukovany stropem. Za ten rok vetsinou uz ucetni prisli na to, ktery z nich se kde ma pouzivat a kdyz se ted jeden z nich zrusi, bude jako kostlivec vyskakovat ze skrine, kdyz to clovek nejmene ceka.
-6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 1. 2010 8:57 | Mili

Já bych řekl, že je to prostě systémově špatně. Všechno. Kdyby vláda, politici a další mocipáni měli "pracovat" stejně jako OSVČ, to znamená dostat výplatu až když vydělám, zaplatím daně, poplatky atd. a z toho co zbyde si vyplatit odměnu, asi by pracovali jinak. Ale pokud dostanou výplatu, i když "jejich firma" nevydělává, to se pak jiným radí, to se pak zvyšují daně atd... A tak to je i u "státních" firem apod. Jak je možné brát manažerský plat ve firmě, která má dluhy? Nevytváří zisk? Jak je to možné u státu, který je čímdále více zadlužen, že ti, kdo o tom rozhodují berou nekřesťanské peníze? Zopakuji. Špatně nastavený systém! Ale tak to je a dost silně pochybuji, že to můžeme změnit.
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 1. 2010 8:43 | ada

No, mělo by se nejdříve přesně definovat, proč je schodek rozpočtu tak vysoký, a hlavně, co přesně ho způsobilo, a tam hledat zdroje snížení deficitu. Záplatovat díru v rozpočtu tím, že se plošně někde něco zvýší, to není řešení, a hlavně, nejde to do nekonečna.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 1. 2010 8:09 | Petr

No já si myslím že za obří rozpočtový deficit by měl být někdo zodpovědný?? Zvýšit daně proč! zas to maj odnést obyčejní lidé! Od revoluce nic jiného neslyšíme než zdražování a utahování opasku. A kde ty peníze proboha zaty léta jsou a jak je možné že za takový dluh nenese nikdo zodpovědnost?? Od toho tam ti pánové ve vládě jsou byly námi zvoleni a jsou za to placeni z našich daní a to královsky! Takhle když budem ke svým povinostem přistupovat všichni tak za chvíli nebudem mít co do huby!! Na nás bič a pro pány ve vládě imunita!! Za ty dluhy by měly padat hlavy ale ono je jednoduší zvíšit daně a sprostě okrádat ty co za to nemužou....
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 1. 2010 8:08 | MoB

Vyšší daně - budiž, to asi projde, řekněme že se skřípáním zubů OK. Jediná sazba DPH neprojde, na to je náš parlament hodně ujetý doleva (ale když už by to prošlo, 18% se mi zdá hodně - já bych viděl raději něco blíž k 15%). Zrušení stropů se dá taky čekat, na to jsme si ani pořádně nezvykli. I když je to hnusné, protože stejná péče je za zákonné minimum i za odvody desetitisícové.
Nicméně nevěřím tomu, že se politici zodpovědně postarají o snížení státního dluhu. Hlavně lefties rádi rozhazují plnými hrstmi (ono uplatit tolik voličů stojí nějaká prachy). Všichni pak neradi šetří - viz např. neustále rostoucí počet úředníků. Taky nejsou schopni přemýšlet systémově, český politický odezdikezdismus je myslím už léta velmi dobře patrný. Od těchto lidí se nedá čekat kvalitní práce.
Jinými slovy, jsem pesimista. Jako zaměstnanec s tím bohužel na rozdíl od OSVČ nebudu schopen nic dělat, protože zaměstnanci jsou vždy biti nejvíc.
A politici by rozhodně odpovědní být měli, nejen za schodek rozpočtu, ale obecně i za kvalitu zákonů jimi přijímaných. Bohužel právě tito politici udělali z právního systému ČR něco jako žumpu, hnusnou, špinavou, přetékající, prasklou a léta nevyváženou. Myslím, že to je obraz toho, co řečení politici mají v hlavách...
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 1. 2010 7:30 | Největší český idiot

Tak to nás zase pobavili. Kde pak budu bydlet? Budu mít ještě na jídlo? Pardon pánové, ale jsou ještě mezi vámi zaměstnanci, kteří mají měsíční příjem z pracovního poměru na dobu neurčitou 12000 čistého a nikdo jim žádné další dávky nebo prebendy, které máte vy sami, nedá. Takže co nám zbývá? Hodit si špagát a na vás ať dělá nějakej jinej debil!
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Mojmír Hampl

viceguvernér ČNB

Michal Sýkora

bývalý hokejista a investor

Mojmír Hampl
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Michal Sýkora
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services