Mají se snížit odměny exekutorům?

Dlužníci, na něž soud poslal exekutora, by měli za exekuci platit kvůli recesi méně, míní ministryně spravedlnosti. Snížily by se odměny exekutorům. Ti nesouhlasí. Co si o možnosti snížit odměny exekutorům odměny myslíte vy? Napište svůj názor.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

19. 1. 2010 20:54

Citace - Ruda / 14.01.2010 19:26

Stát hledá jak poctivé lidi v nesnázích okrádat sprostě ještě víc o peníze, s kterých se pomalu nedá ani žít --hura at jsme nahatí bez gatí a baráku či bytu jen tak dál. A je to ve všem, věznice nás uživí a je tam možná teplo. Dřív byli jednou nohou v kriminále jen řidiči ted my všichni. Práci která ani není zdar, a vymahačům zvlášt.
.No a je to tady i číslech 1 milion exekucí-Stát je rozkradený tak jdou po lidech.Hnus Hnus

Zobrazit celé vlákno

+10
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

14. 1. 2010 20:43, Milan Dischinger, DiS.

Přeji příjemný den.
Vzhledem k tomu, že práce exekutora je velmi náročná a někdy i nebezpečná, chápu a souhlasím s jejich mzdou.Nepochopil jsem však skutečnost, jak mohou tito oceňovat zabavené věci.K čemu jsou pak jme-nováni soudní znalci v jednotlivých oborech, jenž jako jediní mohou zabavenou věc řádně ocenit?.
Především touto skutečností by se mělo zabývat Ministerstvo spravedlnosti, tak, aby nevznikala různá po-chybení a podezření o provedení řádné exekuce a tkzv.kšeftování, jak se mezi lidmi povídá, o různých podvodných prodejích a aukcích.
Děkuji za pochopení mého příspěvku a jsem s pozdravem M.D.

-7
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 28 komentářů)

14. 1. 2010 18:53 | zemka

Tak rozhodně je to legální forma okrádání lidí. Nemyslím tím takových, kteří získávají úvěry s úmyslem nevrátit, ale takových dluhů, o kterém nemáte už ani tušení, že existuje. Stát se může cokoli, třeba omylem neuhrazená pojistka, ale dříve se muselo ze zákona 3x upozornit dlužníka. Třetí upomínka už byla pokus o smír a v případě neuhrazení se věřitel mohl obrátit k soudu. Soud opět upozornil a to už by myslím byly dostatečně vyčerpané možnosti, jak upozornit na dluh. Nedovedu pochopit, jak je možné, že když třeba zapomenu zaplatit třeba komeníkovi fakturu, on mě neupomene a po pěti letech neuhrazené pohledávky prodá vymáhací firmě, ta si nechá tyhle pohledávky ještě nějakou dobu uležet a pak na vás pošle exekutora, dluh se vyšplhá na příšernou částku, ke které si exekutor minimálně 100% přihodí, jenom proto, že vám napíše jeden dopis s výzvou, že pokud nezaplatíte do 8 dnů, tak vám vyčistí byt. No tak si myslím, že kdyby byla povinnost 3x upozornit dlužníka na úhradu, tak slušný člověk ani na třetí výzvu nečeká a zaplatí a na ty podvodníky stejně ani exekuce nestačí, protože si to tak zařídí, že jim nemá co vzít. Takhle postavený zákon je bič na ty slušnější lidi s děravou hlavou, ale ne na ty, co se snaží něco zpronevěřit. Tak kde to žijem?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 1. 2010 17:39 | k

kdyby jen z 1000kč dluh vzrostl na 6000 tak to ještě pochopím ale,tak to nikdy není z 1000kč vám nandají navíc tvz.příslušenství podání žaloby-právník- náklady soudu -někdy i penále,-náklady a odměnu exekutora. Málokdy je to méně než 15tis na víc. Z pouhé tisícikoruny mi to normální nepřijde.A to nemluvím o tom když to jeden exekutor nemůže vymoc tak se dluh prodá jinému a jiný exekutor zase navýší dluh o novou jednu a tu samou exekuci. Sprostota.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 1. 2010 17:29 | koza

Hlavně by měla ministryně udělat něco s tím když např. na dlužníka je vícero exekucí a u jednoho exekutora který ač udělá jednu práci inkasuje za každou exekuci plnou taxu ,např.dlužík dluží plynárenské za tři platby za plyn a plynárenská dá tři žaloby na soud (pěkně třeba i ve stejný den) a účtuje si 3x právníka který jen klikne na počítači a vytiskne žalobu ,3x náklady soudu (nebot to soud nespojí v jedno) 3x exekutora (nejlépe jednoho a toho samého aby neměl moc práce ale hodně... 3 krát si účtoval)....Je to pěkná prasárna.A ty kecy že dlužníka nikdo nenutil...to může říct jen primitivní exekutor nebot ten je z dlužníka živ a díky němu existuje.Exekutora nakonec platí dlužník a né věřitel (tomu to vrátí vždy v dluhu dlužník).Takže dlužníci vy rozhodujte a bojujte přece nebudete přeplácet exekutora zloděje který vás obere několikrát víc než má být dluh.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 1. 2010 13:54 | comment

To nejde, protože tím by se staly nízké částky nevymahatelné. Nebo si umíte představit, že byste dokázal s tím vaším sazebníkem sehnat exekutora, který by pro vás vymohl třeba 10000?
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 1. 2010 12:31 | Berger

Jsou nepřiměřeně vysoké!! Mělo by to být % z částky exekuce. A to například takto : 10% do 15 000 kč 7% do 50 000kč 5 % do 100 000kč 4 % do 500 000 kč 3% do 1 000 000 kč 2 % do 2 000 000 kč 1% nad 2 000 000 kč
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 1. 2010 11:28 | lada lavi

jsou to prasata nenazrany......
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 1. 2010 8:10 | comment

1. pokud si exekutoři "můžou" snížit odměnu, je to klasický zbytečný zákon, protože si nikdo dobrovolně nic nesníží a nic se nezmění. 2. pokud chtějí snižovat odměnu exekutorů při vymáhání u chudých dlužníků, navrhuji, aby se doporučilo hypermarketům účtovat chudým poloviční cenu za rohlíky a prodejcům aut poloviční cenu za auta. Asi stejná logika. 3. problém exekutorů není v odměnách, ale v nedostatku zodpovědnosti - přesně jak už napsal MoB. Pokud exekutor není za svoje chyby nijak zodpovědný, může si dělat co chce bez ohledu na odměnu.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 1. 2010 7:29 | MoB

Odměny jak odměny... zodpovědnost by měli mít větší.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Kratochvíl

producent a podnikatel

Petr Nečas

politik

Petr Kratochvíl
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Petr Nečas
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services