Kde se pomoc rodičů dětem při zakládání rodiny považuje za samozřejmost?

Jan Stuchlík | rubrika: Otázka dne | 16. 9. 2009 | 3 komentáře
Pomoc rodičů a prarodičů dětem při zakládání domácnosti je důležitá. To si myslí všichni Evropané. Víte, ale kde to považují téměř za samozřejmost? Tipněte si a dozvíte se víc.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 3 komentářů)

16. 10. 2009 7:17 | Levičák

Myslím si,že jsme se dostali do nebezpečné spirály.Samozřejmě,každý rodič by chtěl pro své děti to nejlepší a v začátku samostatného života jim pomoci.Ale bohužel,v dnešní době,kdy byla prodloužena doba odchodu do důchodu nemohou prarodiče jako dříve pomoci, ani moc finančně,protože mzdy jsou nízké,ale dnešní babičky nemohou pomoci ani s hlídáním vnoučat,aby si mladí mohli svépomocí postavit dům nebo mít další pracovní poměr,aby si přividělali,protože ještě chodí do zaměstnání.To,že mladí chtějí všechno hned,je zcela pochopitelné,vždyť televize,noviny jim neustále ukazují v přihlouplých seriálech i reklamách,že úspěšný je ten,kdo jezdí na dovolenou do zahraničí,má automobil,má vlastní bydlení s perfektním vybavením a žije hlavně zábavou na diskotékách a v barech.Touha po takovém životě pak patří k mládí.Ale jaká je skutečnost.Při založení rodiny je nutné bydlení.Bydlení v nájemním bytě je cenově tak náročné,že je potom lepší než platit vyděračům nájemní byty vlastnícím, vzít si hypotéku nebo stavební spoření a pořídit si vlastní byt nebo dům.Ale v tom je ten problém,v době,kdy mají oba manželé zaměstnání to vypadá,že se dá vše zvládnout,samozřejmě i splátky na mnoho let,leasing na auto atd.Ale v okamžiku onemocnění jednoho z partnerů,úrazu nebo ztráty zaměstnání přichází tvrdá realita.Není na splátky,ke slovu přichází prodej nemovitosti,většinou se ztrátou nebo dokonce exekuce.Někdy jsou vysoké splátky i příčinou rozvodů,kde opět dochází k dělení majetku a z lidí se stávají i bezdomovci.Kde je příčina?Domnívám se že v politickém systému.Stát by měl jako dříve stavět bytové domy a mladým nějakým způsobem pomoci.Vždyť mládí je bez frází naše budoucnost.Ti mladí budou pracovat a odvádět daně pro chod státu,na naše důchody a na to aby jsme jako národ nevymřeli.Ale to je politikům úplně jedno.Oni žijí teď a po nás potopa.Teď si nahrabou,své děti zabezpečí a Ti vazalové dole ať dopadnou třeba špatně,to je jejich problém,vždyť každý se má o sebe postarat sám,takový je dnešní trend.A kdo to neumí,je prý neschopný.Ale budoucnost je bokužel konec té spirály,která bude končit,pokud to takhle půjde dál v propadlišti krachu,
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 9. 2009 18:16 | jitka

Nevím jak Vy,ale my tedy na to pomáhat mladým nemáme...budeme rádi,když se zajistíme na důchod sami tak,abychom měli na slušný život a nebyli právě na ty mladé odkázaní.Jasně,zadlužovat se je pitomost-pokud je to na bydlení-tak by měli si pořizovat co nejskromnější-rozuměj-nejmenší dluhy a spíše se snažit aby peníze investovali a rozmnožovali je...ale to je bohužel dnes nikdo neučí.Naopak všude je lákají na nejvýhodnější úvěry a hypotéky,aby se někdo jiný napakoval...Pomoc dětem by podle mně měla být hlavně,že tu jsem,kdykoli bude potřebovat,ale ne ,že se udřu k smrti,aby oni měli barák......Každý je zodpovědný sám za sebe v první řadě a děti jsme měli povinnost vychovat a podporovat dokud nedokončí studium.....
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 9. 2009 12:01 | stenley

V Česku je rovněž hojně nutná pomoc rodičů u vybavení svých dětí, když se rozhodnou bydlet sami ve svém bytě. Tolik mladí nevydělávají, aby pořídili celé vybavení bytu, oblečení. Problém je hodně rodičů je již v důchodu, a proto už nemohou finančně vypomoci a mladí vše řeší tak půjčkou. Po té vzniknou ale problémy se splácením několika půjček a začne se majetek prodávat. Výsledek je po té žalostný. Nic. Problémem mladých lidí je hlavně to, že chtějí všechno a hned, aby byly konkurenceschopní s některými vrstevníky. Jsme ještě chudší než třeba v Portugalsku nebo Řecku a na Kypru a protopomoci jsou ještě potřebnější, když stát není schopen nic mladým nabídnout a když tak znovu půjčku. NEJLEPŠÍ PUJČKA JE, ŽÁDNÁ PUJČKA!!!!!!!!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ivan Pilip

exministr a podnikatel

Milan Zemánek

podnikatel, Miton

Ivan Pilip
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Milan Zemánek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services