Zrušit pevnou linku? Moc komplikované, tvrdí lidem O2

Petr Kučera | rubrika: Aktuálně.cz | 4. 9. 2009 | 22 komentářů
Chcete si domů pořídit třeba internet od společnosti O2? Objednávku a smlouvu můžete snadno vyřídit jak na webu společnosti, tak v kterékoliv její prodejně. Mnohem složitější to pak je, když se rozhodnete službu zrušit.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

18. 1. 2016 9:36, Věra Bártová

Nemohu pochopit, proč o2 nabízí nevýhodné tarify. Jsou výhodné pouze pro toho, kdo neustále telefonuje a ne pro lidi, kteří chtějí mít pouze telefon na doma, např. 300 volných minut, které jsem dosud měla a Internet. Platila jsem asi 543,99 Kč. Teď mi nabízí tel. tarif za 299,-- Kč + internet za 404,- Kč, což nepovažuji na výhodu. Jiný tarif, prý není možné. Jak je to možné? Telefon není pro důchodce?

+46
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

21. 10. 2009 17:49, barusz

mě se nezdá že by byl nějaký problém... volala jsem-ukecávali mě(ale kdo by neukecával že jo, když si chtějí zákazníka udržet),nakonec mi poslali mi kod-ten jsem nahlásila a běžela 30 denní výpověd což je si myslím naprosto normální přístup... :-) u GTS novera výpověd trvá 3 měsíce takže bud ráda drahá Pavlíno, že si službu rušila právě u O2!!!!! :-)

Zobrazit celé vlákno

-8
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 22 komentářů)

4. 9. 2009 8:11 | Majk

U O2 asi takové situace nepřekvapí. Zkuste si někdy zavolat na zákaznickou linku, pokud potřebujete vyřešit poruchu. Málokdy se Vám to podaří na poprvé a pokud se již na operátora po dlouhém hledání v nabídce dostanete, vždy se dočkáte odpovědi, že čekací doba je blábláblá a čekáte většinou více než 15 minut. Čekal jsem 55 minut a poté jsem už zahodil sluchátko od ucha. Ale pokud v ten samý okamžik vytočíte totéž číslo 800123456 a chcete volbu zakoupení nové služby, jste během vteřiny spojeni s operátorem, bohužel v převážné většině Vám zde sdělí, že oni nejsou kompetentní. Když se mi to stalo poprvé, tak jsem volal znovu a čekal na spojení s poruchami -a kam jsem se dovolal? Na úplně stejného operátora, ale protože jsem si počkal na lince, tak už se mi věnoval. Další mínus, které O2 dělá snad naschvál je, že žádnou poruchu NIKDY nepřiznají -vždy Vám sdělí, že ve Vaší oblasti nemají nic hlášeného, sranda je, když to víte na 100%, že je porucha skutečně u nich a chcete znát, jak dlouho bude trvat. To je mlžení, že je Vám z toho špatně. Trochu jsem to vyřešil -někdy to pomůže k rychlejšímu jednání ze strany O2. Pokud volám na poruchy, vytáčím volbu pro sjednání nového produktu. Tam operátorovi sdělím, že volám poté, co jsem se na poruchách nedočkal operátora. Následně sdělím operátorovi, že pokud mě okamžitě nepřepojí na operátora poruch, že píšu e-mail na ČTÚ se stížností na nedodržení služeb ze strany O2. Většinou to funguje. A napsat stížnost prostřednictvím e-mailu na ČTÚ také funguje, tato instituce je moderní. Před 5 lety jsem měl od O2 internet přes ANY data. Týden jsem si volal s O2 že mi nejde internet, ale jako vždy - u nich je moje linka v pořádku, chyba je u mě. Totálně jsem si rozhodil veškerá nastavení v PC, když jsem tu svou chybu hledal. A kde byla chyba?? O2 změnila nastavení DNS serverů pro připojení ale uživatelům ZAPOMĚLA tuto informaci sdělit. Na internet jsem se nedostal a tak jsem to nemohl nikde zjistit. Stačilo by ze strany operátora zaslat dopředu e-mail a sdělit, že toto provedou. Ale proč. Oni mají vždy vše v pořádku a hlavně kliente zaplať. Od ČTÚ dostali pokutu, mě museli uznat reklamaci a vrátit peníze za paušál, cemuž se původně bránili.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 9. 2009 6:49 | Pavlína

Rušila jsem pevnou linku před rokem - znamenalo to několik telefonních hovorů, kde vás nejdříve přesvědčují, že si třeba můžete změnit tarif. Po mém ujištění, že skutečně chci linku zrušit, mě opět někam přepojovali, poté jsem musela skoro měsíc čekat na dopis s kódem, a pak jsem opět musela zavolat na číslo uvedené v dopise a kód nahlásit. Teprve potom začala běžet 30denní výpovědní lhůta. Zkrátka když vás lapají, služby fungují okamžitě, když vás mají ztratit, tak dělají vše proto, aby vás dokonale otrávili, abyste vůbec ztratili chuť něco měnit.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ivo Valenta

podnikatel, Synot

Karel Svoboda

ekonom, prezident APS ČR

Ivo Valenta
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Karel Svoboda
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services