Diskuze: Akcionáře Zentivy čeká vytěsnění, nejspíš za 1150 korun
Sanofi-Aventis nedávno ohlásila, že drží 97,7 procenta akcií nizozemské společnosti Zentiva. Podle nizozemského práva může vytěsnit zbylé akcionáře za přiměřené protiplnění. To se nejspíš bude pohybovat na úrovni 1150 korun za akcii.
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Další příspěvky v diskuzi (celkem 5 komentářů)
27. 3. 2009 8:34 | Jaromír Adámek
http://www.univyc.cz/
Jsem jim napsal email, co to vlastně znamená, horší název jsem snad neviděl :), ještě tam mohlo být Q, něco jako UNIQIVYC :) LOL. To zas musela být jednou kalbal :).
27. 3. 2009 8:22 | Jaromír Adámek
Naše české společnosti vedené u SCP:
ČEZ a.s.
Unipetrol a.s.
Telefonica O2 CR
Komerční Banka a.s.
Philip Morris ČR a.s.
------------------------------ ------------------------------ --------
Cizí společnosti vedené u UNIVIC:
AAA Auto Group N.V.
CME Central European Media Enterprises
ECM REAL ESTATE INVESTMENTS A.G. Erste Group Bank AG
New World Resources (NWR)
Orco Property Group
PEGAS NONWOVENS SA
VIENNA INSURANCE GROUP (VIG)
Zentiva a.s.
27. 3. 2009 8:20 | Jaromír Adámek
Jak vidím ani nerozumíš tomu, že akcie, které se prodávají v ČR nejsou všechny od firem, které jsou v ČR. Pokud jsou nějaké akcie nakoupené přes UNIVIC, tak to je zahraniční firma, a je jasné, že zahraniční firma se neřídí zákony v ČR, ty si jen kupuješ akcie té zahraniční firmy, což může udělat každý na světe. Stejně tak v RMS si můžeš koupit akcie IBM, ale IBM se nebude řídit zákony ČR! Univic a RMS jsou jen prostředníky a ty si kupuješ akcie společností, které jsou vedeny, a pro které platí právo země v které jsou registrovány.
Přikládám svou tabulku: SCP znamená Středisko Cenných Papírů, společnosti u ní vedené jsou české! UNIVIC je zprostředkovatel nákupu CIZÍCH akcií, společností nepůsobících v ČR, které se neřídí českým právem. Podle toho je třeba se zařídit...
loty:
ČEZ a.s. 5000 SCP Unipetrol a.s. 10000 SCP Telefonica O2 CR 5000 SCP Komerční Banka a.s. 500 SCP Philip Morris ČR a.s. 100 SCP
AAA Auto Group N.V. 3000 UNIVYC CME Central European Media Enterprises 1000 UNIVYC ECM REAL ESTATE INVESTMENTS A.G. 500 UNIVYC Erste Group Bank AG 2000 UNIVYC New World Resources (NWR) 5000 UNIVYC Orco Property Group 500 UNIVYC PEGAS NONWOVENS SA 1000 UNIVYC VIENNA INSURANCE GROUP (VIG) 500 UNIVYC Zentiva a.s. 2000 UNIVYC
Jinak Zentiva byla minulý rok na tom bledě, maximul bylo v roce 2007, v prvním čtvrtletí, kolem 1400 - 1550 Kč.
Vždy mě udivuje, jak někdo nezná svůj "píseček" a kritizuje. Oldo jak můžeš neznat zákony, neznat společnosti, neznat burzu a říkat "A PAK SE SNAŽTE INVESTOVAT!!!!" Doporučuji ti tvou horlivost investovat do studia.
23. 3. 2009 12:10 | Beruska9
23. 3. 2009 11:00 | olda