Výpočet čisté mzdy 2023
Interaktivní grafiky
Kolik bere ajťák, prodavač, bankéř? Nový přehled mezd
Velký mzdový průzkum společnosti Grafton Recruitment zmapoval finanční ohodnocení stovek...více
Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny
Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více
Kde prodávali špatný benzin, naftu nebo LPG? Nový přehled pokut od ČOI
Projděte si seznam pokut za prodej nekvalitních pohonných hmot, které nabyly právní moci...více
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky
Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více
Doporučujeme
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
Klára Samková
advokátka
Radim Passer
podnikatel, Passerinvest Group

0,00 %
z 1 duelů

0,00 %
z 2 duelů
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Výzvy nepojištěným motoristům začnou chodit do 14 dní
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
28. 1. 2009 15:16, Beebob
Propaganda, propaganda a zase propaganda... Už jste si uzavřeli povinné ručení prostřednictvím Penize.cz? Ne? Tak to rychle udělejte nebo na Váš ČKP udělá bububu! Dle právního stanoviska musí provozovatel vozidla vhodně PROKÁZAT (např. čestným prohlášením, výpovědí svědků atd.), ŽE VOZIDLO NEPROVOZOVAL... - nikde není dána podmínka, že buď 1) pojistím vozidlo, nebo 2) dám značky do depozita. Tj. prokáži-li hodnověrným způsobem, že jsem vozidlo neprovozoval (měl ho na zahradě) nikdo mi nemůže žádnou pokutu udělovat. Až skončí pár takových případů u soudu, ČKP zjistí (i když to s největší pravděpodobností ví), že nemá nárok po těchto lidech cokoli chtít.
Další příspěvky v diskuzi (celkem 6 komentářů)
8. 7. 2012 23:23 | tdiracing
12. 6. 2012 23:51 | Oldřich Hofman
2)V součastné době mám opět co do činéní ČKP - OBDRŽEL JSEM VÝZVU.Je pravdou,že v roce 2009 jsem z osobních důvodů neuhradil jednu splátku povinného pojištění a pojišťovnou mi byly zrušeny smlouvy.Na tuto zkutečnost jsem přišel a šel jsem vše vyřešit do pojišťovny s tím,že předešlé pojištění uhradím.Podotýkám že se jednalo o tutéž pojišťovnu.Požádal jsem zaměstnance pojišťovny o možnost řešení.Ten mi zdělil,že nemůže zpětně smlouvy uzavřít.Přesto jsem uzavřel další smlouvy na v té době nepojištěná vozidla.0čekával jsem,že pojišťovna se ozve a bude se mnou tento nedoplatek (problém ) řežit.Ani v nejmenším jsem neočekával,že budu neplatič. Potom jsem obdržel výzvu. Ale k ČKP-a)veškerá korespondence je doručena s několikadenním zpožděním a to od data na výzvě cca 14 dní. b)Poslední výzvu jsem obdržel jako běžné psaní do schránky,kde je záruka doručení a termínu v případě soudního sporu. c)V odvolání jsem reklamoval nemožnost identifikace vozidla - z evidebce po kontrole všech pojistných smluv žádná poznávací značka nesouhlasí se značkou, která je uvedena ve výzvě od ČKP. d)Takže Vážení státem podporovaná lichva (mafie) - Pojišťovně opomenete uhradit v roce jednu splátku pojištění ( to se Vám může stát z rúzných důvodů např. nemoc,delší nepřítomnost v místě bydliště,starosti o přežití ap).Pojišťovna nedovolí doplatit zameškanou platbu!ČKP nasadí státem podporovanou lichvářkou cenu a začne Vás vydírat. Odvolat se nelze a občane Ty mlč a plať (u mne 6 násobek pojistky),domluvit se nelze-jakékoliv jednání nelze.Úředník Vám po telefonu bude papouškovat naučené jste neplatič a z naší strany je vše v pořádku,i když údaje na jim vypracovaném díle nesouhlasí.
Nečekám žádnou odpověď jen chci,aby jste se zamysleli!!
28. 1. 2009 15:33
Citace - Beebob / 28.01.2009 15:16
Vozidlo mělo být i před rokem 2009 pojištěné, třebaže stálo na dvorku. Takže vzhůru do toho, jen se suďte s ČKP. A Vaši právní experti Vám jistě pomohou.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
28. 1. 2009 15:16 | Beebob
28. 1. 2009 12:36
Citace - benzin / 28.01.2009 11:43
1. Kecáte z hladu. A ten je fakt velikej. Naopak musím usměrňovat klienty, aby změnu majitele oznamovali, protože si myslí, že pojistku zruší dopravní inspektorát. Chyby při odhlašování dělají možná autoprodejci, nad kterými ale nemá pojišťovna kontrolu. 2. Vždy je na straně toho, kdo se něčeho domáhá, aby svůj nárok prokázal. Když nemáte účet z obchodu, tak v něm taky nemůžete reklamovat vadné zboží. 3. Takže tak, Vy vyhořelé palivo.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
28. 1. 2009 11:43 | benzin
1) zamestnanec pojistovny (nebo zprostredkovatel pojitovny) Vam sdeli, ze kdyz si na stejne vozidlo sjedna pojisteni novy majitel vozidla, vase stavajici se zrusi. (to neni pravda, pojistovna ma pravo brat prachy za cizi auto, dokud ji neinformujete o zmene). Ctete vsechny zakony a na poradce se nespolehejte, vetsinou vi jak vas uklidnit a ziskat z vas nejvic penez, ale nemaji motivaci vedet to jak to je ve skutecnosti. (To plati ve vsech oborech.)
2) Auto ste sesrotovali a oznamili to pojistovne. Pri povodnich 1997 (nebo 2002) ste o papiry prisli a pojistovna to oznamani taky nemuze najit. Rada, platte si sejfy v nekolika bankach a uchovavejte v nich uredne overene kopie kazdeho hajzlapapiru.