Měly by se zaměstnanecké benefity zdaňovat?

Ministr financí chtěl zdanit zaměstnanecké benefity. Odboráři pohrozili stávkou. Ministr návrh na čas stáhnul. Svého záměru se ale vzdát nemíní. Měly by se zaměstnanecké benefity zdaňovat jako každý příjem? Napište, co si o tom myslíte, a přečtěte si mínění ostatních.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

15. 1. 2009 9:13, Hanka

A kdy začnou páni poslanci, senátoři a ministři u sebe?
Nás obyčejných je víc....Ale, kolik stojí cesty našich představitelů - prý služební - co vše si nechají proplatit?Asistenty.....za kolik korun sedá nakoupit v poslanecké kantýně?Na co všechno dostávají příspěvek páni soudci ? Vždycky se začíná od spodu. Kdo platí chyby úředníků na ministerstvech? Zachvilku budeme danit i vzduch a dobrou náladu.

+8
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

15. 1. 2009 20:06, jirka

Já bych zavedl jěště daň z daně :)

-2
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 33 komentářů)

15. 1. 2009 10:40 | Miroslav

Já si myslím že celá vláda by měla býti vyměněná, neboť lidé kteří v ní pracují zapomínají proč tady vůbec jsou. Oni jsou tu přeci pro nás. Jsou jako Jánošíci. Chudým berou a bohatým dávaj. Místo toho aby svůj národ učinili šťastným, dělají jej nešťastným. Škubou nás na penězích jak můžou a ještě se nám smějou. Nebylo by lepší mít jednoho krále??
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 1. 2009 10:26 | Pavel

A vy jste někde viděl platit stravenkami tisícikorunové nákupy? Aspoň já všude vidím nápisy, že lze platit maximálně pěti stravenkami jeden nákup, a asi není moc firem, co by dávaly 200+Kč stravenky.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 1. 2009 10:05 | Jelínek

Myslím,že pravicová politika by měla měřit všem stejně.Benefity jsou u různých podniků různé,podle toho,jak si finančně stojí.To je v pořádku,jdou-li ze zisků podniku. Benefity "modré armády",různých MHD atd jdou z prostředků podniků,které jsou bohatě dotované státem či krajem,tedy z prostředků,které nebyly získány dobrým finančním stavem zaměstnavatele. Proto by měly být minimálmě zdaněny,když ne zrušeny.A o tom,že nebudou lidi obědvat,může vyprávět jen ten,kdo nikdy neviděl platit v obchodech tisícikorunové nákupy stravenkami.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 1. 2009 9:46

OK
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 1. 2009 9:38 | Jana

Dobrý den, jsem necelý rok v důchodě, ale přece částka určená pro stravenky byla od určitého roku daněna společně s příjmem. A pokud si vzpomínám i veškeré zaměstnanecké výhody. Stávkovat nás ani ve snu nenapadlo. Byli jsme rádi že máme práci, protože se propouštělo postupně potichu po stovkách a i zdaněné stravenky a benefity byly vítané. Jana
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 1. 2009 9:13 | Hanka

A kdy začnou páni poslanci, senátoři a ministři u sebe? Nás obyčejných je víc....Ale, kolik stojí cesty našich představitelů - prý služební - co vše si nechají proplatit?Asistenty.....za kolik korun sedá nakoupit v poslanecké kantýně?Na co všechno dostávají příspěvek páni soudci ? Vždycky se začíná od spodu. Kdo platí chyby úředníků na ministerstvech? Zachvilku budeme danit i vzduch a dobrou náladu.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 1. 2009 9:03 | Korolov

Že by železnici pár dní spravovala armáda? To už dneska vůbec není možné. Pracuji na dráze a souhlasím se zrušením nezdanitelných náhrad. Je to nefér systéma vůbec se mi nelíbí že někdo vyděláva peníze tisknutím papírků.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 1. 2009 8:41 | Mirek

Benefity jsou ,tedy alespoň v podniku kde pracuji , normálním příjmem podléhajícím dani z příjmu a jako takové jsou v měsíci ,kdy jsou čerpány,taky řádně zdaněny . Těch 300 Kč daně ze 2000 benefitu ročně přece není nic ,co by se nedalo zkousnout a pořád je to 1700 čistého domů . Jestli v tom vidí někdo problém ,já ne. Prostě je to docela příjemný příjem navíc . A ohledně stravenek - dnes a denně vidím touto "obědovou" poukázkou platit normální nákupy všeho možného v samoobsluhách i marketech. Režijní jízdenky - to je benefit v hodnotě mnoha ticíc ,který pracovníkům českých drah ,jakožto zaměstnancům státního podniku financujeme z rozpočtu my všichni . Jestli je tu na fóru nějaký ajznboňák ,ať nám zkusí říct ,kolik stojí např.cesta Praha - Hamburk nebo dovolenková cesta z Prahy na jih Itálie podle ceníku a kolik to stojí s "režijkou". A tahle výhoda se vztahuje na všechny rodinné příslušníky .To není závist ,ale nalijme si čistého vína ,ať je jasné o co a o jaké částky jde .
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 1. 2009 8:17 | Jára

A hlavně zdasnit posrance a podobné darebáky
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 1. 2009 7:32 | MoB

Nesouhlasím s tím, aby se tyto benefity navíc nezdaňovaly. Když má mít ajznboňák režijku, zdaní ji. Když se nezdaní, je to jaksi bonus na druhou, že ano! A taky myslím, že už ze železničářů nemusíme dělat něco extra, tzv. "modrou armádu", jako to bylo za komančů. Železničáři jsou práce jako každá jiná.
O stravenkách si myslím něco dost nelichotivého už dávno, jsem pro jejich zrušení a nahrazení např. oním zaměstnaneckým paušálem. Argumenty o tom, že "nebudou-li stravenky, lidé přestanou obědvat" nejsou hodny diskuse - o kravinách se nediskutuje.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 1. 2009 6:20

Vážený, to jako že by armáda tu železnici hlídala, nebo dokonce že by někdo z armády řídil vlak ???? Jedině pozdní čas omlouvá hloupost Vašeho příspěvku
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 1. 2009 5:16 | Ing.Jan Koukal

Nesouhlasím s tvrzením pana Kalouska, že chce něco v daňovém systému zjednodušit. Osobně jsem zcela nezainteresovaný, protože žádné benefity neberu. Vždycky za těmito proklamacemi ale podle dosavadních zkušeností vidím snahu získat peníze do státního rozpočtu. Konkrétně pan Kalousek svým chováním ukázal obrovské rozpory mezi slovy a vlastními činy. Cíl je omezit staleté výhody dopraváků, ale i výhody zaměstnanců. Známe způsob větší" spravedlnosti", paušál je podvod, který by se po prvním roce rozplynul.Jeho chování a vysvětlování co vykonal v posledních dvaceti letech (MO, kauzy Kašák, jeho bytové čachry atd.) jsou ztělesněním tvrzení "Káže vodu, pije víno". Daří se mu klamat KDU v zájmu jiné, nejmenované strany, ale názor většiny lidí ne něho je úplně odlišný od našeho premiéra.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 1. 2009 2:08

Buď by měl mít každý zaměstnaec v jakémkoliv sektoru nárok na nějaký nezdanitelný benefit - a nebo by ho neměl mít nikdo. Není důvod aby například dělník na dráze jezdil do práce vlakem na účet svého zaměstnavatele a jako nezdanitelný benefit - a dělník v jiném oboru nesměl vyinkasovat stejně vysoký nezdanitelný bonus na autobus nebo auto kterým se dopravuje do práce. Všem stejně, i kdyby se odbory měly ustávkovat, a nebo by železnici pár dní spravovala armáda.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Kateřina Jirásková

finanční ředitelka PPF

Kamil Vacek

podnikatel a investor

Kateřina Jirásková
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Kamil Vacek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services