Diskuze: Zlato je nejdražší v historii. Nakoupit, nebo nechat být? Očima expertů
Cena zlata se poprvé v historii přehoupla přes 4000 dolarů za troyskou unci. Poptávka roste: nakupují velké fondy, centrální banky i běžní lidé. Je čas taky naskočit na zlatou loď a koupit si trošku vzácného kovu, nebo je nesmysl do zlata investovat, když je tak drahé? Ptáme se odborníků.
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Další příspěvky v diskuzi (celkem 3 komentářů)

9. 10. 2025 22:05 | Jan Berka
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
9. 10. 2025 11:43 | novy_uzivatel
Ještě jsem ale neviděl články, zaměřující se na střízlivější přístup - a to postupné spoření.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
9. 10. 2025 10:34 | Škodolibka domácí
Já měl vždycky za to, že věci jako zlato, bitcoin a podobné alternativy lidé nekupují do portfolia kvůli zisku, ale úplně z jiných, primárně diverzifikačních, důvodů (kolaps fiat měn, válka, hyperinflace, apod.). A pro takové lidi pak není cena daného aktiva tím korektním měřítkem při rozhodování, zda koupit nebo nekoupit.
Důležité je to leda tak pro spekulanty, kterých s růstem ceny vždy přibývá bez ohledu na to, jakého aktiva se to týká.