Diskuze - Jak koupit byt: jaké smlouvy vás čekají před koupí

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 8 komentářů)

19. 12. 2021 20:12 | maximální výše úvěrové kapacity je 10 milionů eur.

Získejte rychlou půjčku ještě dnes. Čelíte výzvám a potřebujete finance na vedení války proti těmto výzvám? Potřebujete financování nebo půjčku, abyste měli lepší život? Chcete, aby vaše podnikání bylo podpořeno úvěrem? Získejte všechny tyto odpovědi na Kelvin Finance Worldwide. Jedná se o soukromou úvěrovou platformu, která vám poskytuje příležitost získat přístup k půjčce. Jakmile požádáte, budete okamžitě schváleni a půjčka bude poskytnuta rychle. Půjčka je nabízena se sazbou 3 % a maximální výše úvěrové kapacity je 10 milionů eur.
Získejte půjčku za 3 %, abyste mohli žít lepší život od autorizovaného a licencovaného poskytovatele půjčky. e-mailem: kelvinfin500@gmail.com
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 7. 2021 19:47 | misa

Dobrý den,chtěli jsme s ním uzavřít obchod,ale nepůsobí na náš věrohodně,máte nějaké vlastní zkušenosti?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 1. 2012 19:02 | reigen

Prodával jsem byt a využil jsem nabídku zprostředkování prodeje společnosti Orionis, (kterou zastupoval p. Herich), držitele franšízy bydlite.cz. Z počátku jednání standartně arogantní, všechno známe, všechno víme, atd. Poté, co jsem se zdráhal podepsat jejich verzi smlouvy o zprostředkování, která mne pod pokutou zavazovala k uzavření kupní smlvovy s kýmkoli, kdo složí blíže neurčenou zálohu (třeba i tisíc korun) k jejím rukám. S tím, že zprostředkovatelská smlouva absolutně neřešila, jak bude kupní cena placena (při podpisu, po zápisu na katastru, za rok?), ale prodat jsem pod pokutou musel. Rozhodčí doložka byla samozřejmostí. O tom, že se bydlite.cz chlubili pravnim servisem a pak mi napsali, ať si smlouvu napišu sám se neni potřeba zmiňovat. Kupujícího však sehnali. Kupující byl solidní a spolupráce bezproblémová. Veškerá jednání však radši již probíhala bez účasti bydlite.cz . Po vyplacení provize se zachovali z bydlite.cz dle očekávání. S přepisem čehokoli nepomohli, odhad nezajistili a tvaří se “přeci jste prodal, tak co chcete”.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 10. 2008 21:06 | jab

Je to stejný prevít, jako mnoho ostatních relitčíčků, kteří nic neumí a jen koukají, koho čórnout!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2008 21:04 | jan marek

PITOMOST. Rezarvační smlouva je jen potenciální malér. Zavazujete se uzavřít něco, co neznáte, tedy binko závazek. Kdyby autorka byla znalá věděla by, že rezervační sml. jsou smlouvy pojmenované, v obč. zákoníku neřešené, a tedy považované za sml. o sml. budoucích. No a ty mohou uzavírat pouze a jen majitelé nemovitostí. od kohokoliv, zvláště o tajtrdlíků z realitek, pak i neplatné. A nedej Bože, aby jste těm šibalům z RK dali rezervační zálohu!!! Takže, prosím, kašlete na to, že paní autorce to připadá běžné a rezervační smlouvy neuzavírejte !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 10. 2008 15:55 | XXL

Malitele nemovitosti lze zjistit i na katastru.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2008 14:04 | Mirek

Jaké máte zkušenosti s RK Bydlíte.CZ? Konkrétně se jedná o makléře, pana Pokštefla, který je dle mého soudu neschopný a lže.
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 10. 2008 12:28 | bredy.vyletnici.net

Pozor na tak zvanou "Rezervační smlouvu", někdy uváděnou jen jako "Dohoda o složení rezervační zálohy". Rezervační smlouva nespadá do vlastního prodeje, to si pouze realitka jistí vás jako zákazníka, že během obchodu nebudete realitku obcházet. Je dobré si dát pozor na to, zda rezervační smlouva umožňuje odstoupit od obchodu v případě zjištění vad znemožňující obchod. Takové věci, jako prohlídka nemovitosti, okoli, dostupnosti, katastru, obecního úřadu a jiné věci už musíte mít dávno za sebou, protože právě to je obrovský omyl si myslet, že po složení rezervace máte čas toto udělat. V zásadě totiž většinou už po složený zálohy nemáte jinou možnost, než obchod dokončit, nebo si rezervační zálohu rovnou odepsat. Některé realitky mají rezervační zálohy opravdu vysoké (5% z kupní ceny).
Problémem může být i hypotéka. Doporučuji si zjistit, zda máte dostatečnou bonitu v bance, než složité rezervaci, realitky neradi vrací zálohu, pokud vám nedají úvěr.
Dobře si přečtěte rez. smlouvu,všechny vaše povinnosti a práva. Co tam není napsáno, to nelze následně uplatňovat. Pokud nesouhlasíte, požadujte úpravy ve smlouvě. Pokud je realitka schopná, tak vám vyhoví, pokud ne, tak do obchodu nevstupujte, i kdyby to byl vysnění dům vašeho života. Taky nikdy nepodléhejte nátlaku ve stylu "máme tu dalšího zájemce, takže musíte rychle, nebo vám to vyfoukne" nebo "zájem je velký, můžeme to klidně prodat zítra někomu jinému". Časem zjistíte, že nabídka i po půl roce stále visí v realitce jako aktivní.
Dobrý nekorektní trik jak obejít nepřízpůsobivou realitku je zjistit si při prohlídce aspoň jméno majitele nemovitosti a číslo jeho schránky a pakliže všechny pokusy domluvit se s realitkou skončí, napsat upozorňující dopis majiteli, "že jste měl velký zájem, a že realitka Vám obchod zhatila + kontakt na vás". Třeba se něco stane, třeba nic (majitel má exluzivní smlouvu, takže nemůže nic dělat), ale aspoň to zkusíte.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

David Eder

podnikatel, Exclusive Tours

Milan Teplý

podnikatel, Madeta

David Eder
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Milan Teplý
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services