Necháte se snadno uplatit předvolebními sliby?

Do krajských voleb zbývá pár dní a sociální demokracie šlápla na plyn. Voliče si chce koupit vidinou levnějšího benzínu nebo světa bez zdravotních poplatků. Benzín už prošel ve sněmovně v prvním čtení. Co si o podobných slibech myslíte? Podělte se o názor a přečtěte si mínění ostatních.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

2. 10. 2008 7:37, František

Souhlasím s předchozím příspěvkem. Zaráží mě ale, že "nezávislá" mediální instituce nezávisle kritizuje
jen ČSSD. Že jsem neviděl kritiku na přidání důchodcům od 1. srpna, další sliby pana Nečse atd.
Přitom jezdíte po cestách, necestách, kde hejtmani ODS na bilboardech slibují to či ono.
Co dělali celé ty 4 roky ? Nemohli by jste to taky zhodnotit již teď ?!!! Nemohli.
Asi na ty témata nebyl čas. Takže vážená redakce - vyváženě, jinak Vás musím zařadit taky do toho předvolebného hnoje.
Ještě jednou nejsem příznivcem ani jedné strany, ale taková propagace mně vadí. Takže těším se na opačný článek ....

+8
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

2. 10. 2008 10:50, Buddy

sra*cky, sra*cky a zase sra*cky... typicka kampan a la CSSD

-5
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 9 komentářů)

2. 10. 2008 21:24 | LK

Snížení spotřební daně na PHM opakovaně slibovali, nebo požadovali poslanci za ODS. Namátkou pan Tlustý. To když benzín překročil 20Kč/l a pan poslanec byl v bezpečí opozice.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 10. 2008 14:51 | Tomáš

-zastavíme růst cen -mobilní ambulance do dálky hlásající slogan: "Dnes zaplatíme za ošetření 30Kč my Vám" -půjčka nájemníkům na bydlení -znovuzavedení pastelkovného a školného

Vy se snad netěšíte?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 10. 2008 12:58 | MoB

Josefe, co je humánního a sociálního na rozhazování peněz plnými hrstmi? Ono totiž i to bude muset někdo zaplatit - jenom to nebudou dnešní důchodci, ke kterým je spousta těchto slibů přímo namířena. Budou to jejich děti, které to budou se skřípěním zubů a dost možná i citelným poklesem životní úrovně platit i s úroky. Moc mi to nejde dohromady.
Taky píšete, že strany se mají vymezovat. Jistě, to je pravda, proto taky je jich více a není jen Jedna jako to bylo v minulosti. Jenže co mi vadí je to, že ony při tom vymezování lžou! Neplní co slíbily, a to včetně slibů učiněných mezi poslanci vzájemně (viz úpravy daní a slib učiněný ministrem Kalouskem poslanci Tlustému). Takže jak se zorientovat, kdo to myslí s občanem lépe, když drtivá většina slibů jsou jenom lži? To je myslím hlavní téma voleb.
Mimochodem, Josefe, bezplatné školství je nesmysl. To by museli učitelé a uklízečky a školníci pracovat zadarmo, výrobci by museli vyrábět školní pomůcky zadarmo, stavební firmy by musely stavět a opravovat školní budovy zadarmo... Josefe, to by asi nešlo, nemyslíte?
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 10. 2008 11:09 | Josef

Buddy, sračky jsou pouze jednoduchý a nic neříkající příspěvek k tématu předvolebních slibů. Zkus nám sdělit svůj názor alespoň v několika holých větách, ať si můžeme udělat obrázek o tvém názoru na věc a případně i inteligenci. Pokud jsi ten případ, co kandiduje na kandidátce některé ze zmíněných stran, které jsem zmínil, tak promiň. Ty třeba představuješ čestnou výjimku. Ale kdyby ti ten příspěvek opravdu nešel, nech to raději tak.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 10. 2008 10:50 | Buddy

sra*cky, sra*cky a zase sra*cky... typicka kampan a la CSSD
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 10. 2008 10:47 | Josef

Bylo řečeno, že ČSSD je svými sliby nedůvěryhodná, takže ODS svými praktickými antihumánními a antisociálními skutky je patrně důvěryhodnější a kauzy jejich vrcholných představitelů z poslední doby důvěryhodnost zřejmě jen dokreslují. Někteří se rozhořčují nad předvolebními sliby. Kdy jindy by se měly volební strany důrazněji vymezit proti své konkurenci ? Lidi přece zajímá, zda ten nebo onen je pro poplatky ve zdravotnictví a privatizaci zdravotních pojišťoven a nemocnic, bezplatné školství atd. No a na rovinu si řekněme, vždyť náš předvolební guláš je proti absurdnímu dramatu amerických prezidentských voleb jen slabým odvárkem předvolebního zápolení. No a řekněme si dále na rovinu. U nás mají vždy i přes sliby nesliby ODS a KSČM díky svým disciplinovaným voličským základnám svý jistý i kdyby měli na kandidátkách cvičené opice. Takže je to jen o tom, kolik přijde k volbám těch ostatních. A to by si měli všichni uvědomit.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 10. 2008 8:23 | Vladimíra Brichtová

Souhlasím s prvním příspěvkem, sliby sociální demokracie jsou naprosto nedůvěryhodné jako sama strana, zároveň je mi ale líto, že politici ODS rozměňují důvěru svých voličů za drobné (tedy ony to moc drobné nejsou) v podobných causách jako "zakázka na inteligentní dálnici" apod. Normální člověk se základním přehledem, který se občas podíval do zahraničí a umí trochu počítat, se musí cítit hluboce dotčen, jak je podceňován a klamán.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 10. 2008 7:37 | František

Souhlasím s předchozím příspěvkem. Zaráží mě ale, že "nezávislá" mediální instituce nezávisle kritizuje jen ČSSD. Že jsem neviděl kritiku na přidání důchodcům od 1. srpna, další sliby pana Nečse atd. Přitom jezdíte po cestách, necestách, kde hejtmani ODS na bilboardech slibují to či ono. Co dělali celé ty 4 roky ? Nemohli by jste to taky zhodnotit již teď ?!!! Nemohli. Asi na ty témata nebyl čas. Takže vážená redakce - vyváženě, jinak Vás musím zařadit taky do toho předvolebného hnoje. Ještě jednou nejsem příznivcem ani jedné strany, ale taková propagace mně vadí. Takže těším se na opačný článek ....
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 10. 2008 7:24 | MoB

Politici jsou obrazem svých voličů - a když jsou voliči pitomci, asi nemůžeme chtít po politicích, aby to byly reneseanční osobnosti s hlubokým vhledem do kultury, historie, ekonomie a tak dále. Mně podobné sliby uráží, protože mě srážejí na úroveň toho jedince, který je pronáší, a to se mě prostě dotýká.
Problém s tímto přístupem je, že nemám koho volit - kromě pitomců (různě politicky orientovaných, aspoň verbálně) mezi politiky nikdo na úrovni není. Doteď jsem volíval ODS, protože jsem doufal, že aspoň část z toho co slibují splní, a protože je mi blízké spíš pravicové vidění světa. Jenže po tom, co ODS předvádí letos... no nevím.
Abych tedy odpověděl na dotaz - na volební sliby nevěřím, uplatit se jimi nenechám a je mi nesmírně líto, že vetšina dospělé populace toto vidí jinak.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Marek Dalík

lobbista a podnikatel

Luděk Sekyra

podnikatel, Sekyra Group

Marek Dalík
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 5 duelů
×
Luděk Sekyra
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services