Tým odborných poradců je tu pro vás.
Poslední dotaz: Fondy Amundi
Poradna > Investiční poradna > Podílové fondy
Otázka: Dobrý den, Rád bych znal Váš názor na podílové fondy Amundi jež nabízí KB... Rok a půl mám IKS investiční manažer (balancovaná strategie), kde nějaké zhodnocení proběhlo. Bylo mi doporučeno investici... více
- Interactivebrokers
- INVESTOR - kým skutečně jsem?
- Západočeský dřevařský průmysl
- Pomoc. Kdy v ČR začne 21. století?
- Dárek cizím vnoučatům
3. 1. 2022 17:32
3. 1. 2022 10:48
Na vyřazení spodních 10%, jak říkám na školeních, těch nejzlobivějších kluků ve třídě, nevidím nic špatného. Je to o risk managementu, v pilíři G nás toto opatření chránilo před držením Wirecardu, v pilíři E zase může přdejít držení firmy s vysokým rizikem pokut za znečišťování životního prostředí. Prostě pravidlo risk managementu. Zbylých 90% firem přiřadíme ESG skore, jsou pro nás investovatelné, ale ty s nízkým skore asi v menší míře.
Jeden náš tým říká na slidu o ESG “Naše definice udržitelnosti zachycuje finanční, ekonomické a ESG pohledy.“ Zajímá nás odolný business model, chceme, aby firma neškodila svému okolí, ale také aby měla dloubhodobě udržitelné konkureční výhody , nějakou jediněčnou USP, bariéru vstupu, kteru někteří znáte pod anglickým slovem Moat.
ESG asi nepůjde do háje, ten tlak na zlepšování nefinančních parametrů firem je "here to stay". A zcela určitě to nebude kvůli tomu, že by přestalo svítit a foukat, protože ESG má mnohem širší záběr, než jen zelená energetika. ESG je to relativní proces, zlobivý kluk se může zlepšit a posunout do středu pole či do horních pater sektorového pořadí, naopak jiná firma se může pasivitou propadnout do oblastí, kde ji bude muset PM prodat. C est la vie.
Prosím o minimálně ideologickou dikuzi na toto téma. Odmítat ESG je totéž jako odmítat risk management a s auty bez brzd se obvykle jezdit nevyplácí.
3. 1. 2022 7:44 | Dušan
1*
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
26. 12. 2021 17:06 | Youda
26. 12. 2021 11:39 | Maio