Výpočet čisté mzdy 2024
Interaktivní grafiky
Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla
Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více
Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny
Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více
Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích
Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více
Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky
Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Doporučujeme
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
Tomáš Čupr
podnikatel, Slevomat a DámeJídlo.cz
Jaromír Šmejkal
podnikatel, Unimex Group
0,00 %
z 0 duelů
0,00 %
z 0 duelů
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Peníze místo stravenek. Už máte paušál? A přestali jste jíst?
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
6. 12. 2021 8:46, L.
Hlavním účelem zavedení paušálu nebylo dostat víc lidí do restaurací, ale omezit tunel ze státního rozpočtu do stravenkových firem.
A co se týče jeho (relativně) malé rozšířenosti, tak jednak stravenkové firmy v reakci na něj uvolnily své drakonické podmínky a jednak je to dané setrvačností - bylo by zajímavé vidět vývoj stravenky vs. paušál po měsících. Tomu odpovídá i že ho zatím využívají spíše menší firmy, které na změněné podmínky reagují rychleji.
Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy
6. 12. 2021 13:52, Tomáš Marný
@ Pavel: Myslíš ta inteligentní opatření, podle kterých doklad o očkování = doklad o bezinfekčnosti? Gott sei Dank, že alespoň část hospodských má rozum a tento výplod imbecilů nekontroluje.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
Další příspěvky v diskuzi (celkem 30 komentářů)
6. 12. 2021 9:46 | ghj
Nicmene jeste existuje jeden problem. Manzelka pracuje v nemocnici, kde je hrozna zavodni kuchyne (uroven jak na zakladce pred 30ti lety) - napr 'studentsky rizek' (smazeny salam). Zamestnavatel prispiva pouze na zavodni kuchyni (zamestnanec ma doplatek asi 20kc). Pauzu ma pouze 30 minut, takze je nerealne jit nekam mimo areal. Myslim, ze tohle je bezna situace (cili je to uz systemovy problem). Reseni: zamestnanec by mel mit moznost si vybrat - zavodni kuchyne, nebo pausal. Melo by to ten benefit, ze by se ty zavodni kuchyne zacaly trochu snazit.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
6. 12. 2021 9:35 | AT
6. 12. 2021 9:05 | jouda
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
6. 12. 2021 9:02 | qwertz
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
6. 12. 2021 8:55 | Michal Kubeček
6. 12. 2021 8:46 | L.
A co se týče jeho (relativně) malé rozšířenosti, tak jednak stravenkové firmy v reakci na něj uvolnily své drakonické podmínky a jednak je to dané setrvačností - bylo by zajímavé vidět vývoj stravenky vs. paušál po měsících. Tomu odpovídá i že ho zatím využívají spíše menší firmy, které na změněné podmínky reagují rychleji.
6. 12. 2021 8:39 | Matěj
Citace / 06.12.2021 08:26
Já tam za poslední rok a půl taky chodím míň. Je to proto, že: 1. covid (zavřené restaurace) 2. covid (práce z domova) 3. covid (strach chodit mezi lidi během největší epidemie) 4. covid (ostatní).
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
6. 12. 2021 8:26
6. 12. 2021 8:12 | qwertz
Zaměstnavatel A měl závodní stravování, 99% zaměstnanců chodilo normálně na oběd.
Zaměstnavatel B měl "závodní stravování" formou spolupracující (veřejně přístupné) kvalitní restaurace v Office parku. Stravovací benefit šlo čepat přímo na stravovací kartu té restaurace, kdo nechtěl nebo nechodil osobně do práce, mohl mít stravenky.
Zaměstnavatel C vydával stravenky (uplatnitelné v místní restauraci), po zavedení stravenkového paušálu na přání zaměstnanců okamžitě přešel na paušál.
Jediná varianta, se kterou byly opakovaně problémy byly stravenky. Pokud se zaměstnanec dostal na HomeOffice (tj. v práci nechodil na oběd) začaly se mu hromadit neupotřebitelné stravenky. Některé obchody nebraly stravenky vůbec (Globus) - tj. musel by chodit nakupovat jinam, řada obchodníků pak neakceptovala stravenky elektronické (údajně kvůli vyšším poplatkům - provize vydavatel + terminál), ve stravenkové firmě pro změnu nešlo elektronické stravenky vyměnit za papírové v množství větším než 500CZK (tzn. min. 4 návštěvy stravenkové firmy kvůli konverzi za měsíc). Takže pokud někdo huláká, že stravenkový paušál neplní svůj účel, je to k smíchu. Jediný stravovací benefit, který jsem musel skutečně zrušit kvůli neupoužitelnosti pro stravování byly stravenky. Naštěstí šly peníze z tohoto benefitu převést jinam.
6. 12. 2021 6:35 | Zden
Stránka 2/2
Následující