Před oddlužením číhá past. Osobní bankrot se může prodražit

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 15. 6. 2021 | 13 komentářů
Před vstupem do oddlužení stále číhá na dlužníky past v podobě nepoctivých firem, které na nich chtějí vydělat. Agentura pro sociální začleňování spadající pod ministerstvo pro místní rozvoj upozorňuje, že u velké částí nabídek, které lákají na pomoc s vyřízením oddlužení, mohou lidé narazit na vysoké poplatky nad rámec zákona. V horším případě i na snahu připravit je o nemovitost.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

17. 6. 2021 0:46, Dana Daňková

Vážený pane Červinko, pokud máte špatné zkušenosti s nějakou konkurenční firmou, pak Vámi uvedené je sice možná pochopitelné, ovšem není fér, jak se říká, házet všechny firmy do jednoho pytle.

Vámi uvedené se u nás totiž opravdu stát nemůže. Na fin. trhu působíme již téměř 30 let a nemáme klienty, kteří by u nás přicházeli o své nemovitosti. Tyto praktiky jsou v zájmu jiných konkurenčních firem (víme i jakých), nikoli však u nás. Spolupracujeme výhradně pouze se seriózními, a samozřejmě léty prověřenými investory. NIKDY jsme nespolupracovali (a ani nikdy nebudeme) s jakoukoli firmou, o které je známé, že jsou tzv. sběratelé nemovitostí.

Naším zájmem je vždy, a to bez výjimky, spokojenost klienta, a to od prvního telefonátu, přes vyplacený úvěr, až po např. možnost předčasného splacení, je-li toto přáním klienta. Proto také máme takřka denně klienty, kteří nás kontaktují pouze na doporučení jiných našich spokojených klientů, nikoli na základě nějaké inzerce. Myslíte, že by nás v takové míře sami klienti doporučovali svým přátelům a obchodním partnerům dále, pokud by sami nebyli spokojeni? Logicky asi těžko. :)

Myslím, že dle dotazu uživatele Whyki, je a mělo by zde být zájmem klientovi pomoci, nebo mu alespoň poradit. A o to tu jde, a ne zde psát nějaké své domněnky. Navíc jistě pro gramotného uživatele internetu není jistě žádný problém si zjistit, zda jsme či nejsme seriózní.

A hlavně není vůbec důležité, jakou firmu si pro realizaci (jakéhokoli typu pomoci) tento klient vybere. Jak jsem uvedla, jde o pomoc, a od toho tu jsme. Byť jen pomoc touto (písemnou) formou. Navíc na uvedeném z praxe trvám. V případě insolvence klient riskuje, že o nemovitost přijde. Insolvence je vhodná (a výhodná) pro klienty nemajetné, kterým nemá exekutor či následně insolvenční správce co vzít. Natož to nejcennější - střechu nad hlavou!

Zobrazit celé vlákno

+11
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 6. 2021 21:11, Martin Červinka

Hned první reakce naprosto sedí, pokud dlužník využije služby nabízené paní Daňkovou, nejenom že dříve či později stejně o nemovitost přijde, ale ještě si vykoleduje trestní stíhání. Fakt super rada.

-11
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 13 komentářů)

8. 7. 2021 21:20 | Xy

Dobrý den pane Červinka. To co tu píšete že p.Dankova rádi špatně....atd. Z vlastní zkušenosti po prošlé své insolvenci. Manžel vlastnil nemovitost.Mel úvěr z banky odhadce ho odhadl na 2.400000.- kde já jakozto manželka byla spoludluznik .Manžel zdrhl neznámo kam úvěr neplatil došlo k prodeji domu .Insolvenční správce manžela (byla na něj uvalena insolvence kvůli předlužení) povolal před prodejem odhadce který dům odhadl na 1.800 000.-V domě měl věčné břemeno manžela otec a cenu nemovitosti snížilo břemeno na 1200 000.- V dražbě byl dům prodán za 680 000.- A já jakožto bývalá manželka musela vstoupit do insolvence a zaplatit 780 000.- A nebyla jsem vlastník domu já ale bývalí manžel. Kde by jste jako insolvenční správce v tomto případě hledal podvodné jednání. Jak je možné že se dům prodá tak hluboko pod cenou? Na můj dotaz v bance mi bylo řečeno že nejsem vlastník nemovitosti a nebudou mi nic zdelovat. A paní co to vyřizovala už tam nepracuje. A tržní cena v té době se pohybovala kolem 3.000 000. On si in správce nezjišťuje ceny nem.v dané lokalitě a podobně?
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 6. 2021 19:50 | Dana Daňková

Pro uživatele Lupus: To je jednoduché, pokusím se vysvětlit. Nový institut chráněného obydlí dlužníka zavedla novela insolvenčního zákona – viz § 398 odst. 6 zák. č. 182/2006 Sb. insolvenčního zákona.
Naše společnost se insolvencemi nezabývá. Na trhu ČR působí v oblasti financí mnoho firem, každá se věnuje konkrétní oblasti. Některá firma poskytuje malé (většinou nevýhodné) půjčky a mikropůjčky, jiná firma zajišťuje zmíněné insolvence, leasingové společnosti se zabývají leasingem automobilů, strojů, technologií, ale i nemovitostí, a jiné firmy nabízí úvěry se zajištěním nemovitostí – tzv. americké hypotéky.
Ze všech uvedených příkladů (finančních produktů) je hned po klasické hypotéce nejvýhodnější produkt pro splnění jakýchkoli plánů žadatele (produkt je neúčelový), je právě americká hypotéka. Tento fin. produkt má (a věřím, že bude mít i nadále) mnohem výhodnější podmínky, než jakýkoli hotovostní úvěr, leasing apod. Nemluvě o mikropůjčkách, u kterých se pohybuje RPSN v řádech až několika set procent.
A to je důvod, proč nabízíme financování čehokoliv právě formou americké hypotéky. Od počátku naší působnosti se snažíme vždy klientovi maximálně pomoci, tzn. nabídnout co možná nejlevnější produkt.
Insolvencemi se nezabýváme, nicméně pokud u některého klienta (po pár otázkách a odpovědích) vyhodnotíme, že by v jeho případě bylo nejlepším řešením právě podání návrhu na insolvenci, klientovi insolvenci poradíme, ba mu ji doporučíme, a to ihned při prvním tel. hovoru. Pro realizaci si však musí klient seriózní subjekt vyhledat sám. Nicméně i při tomto doporučení vždy radíme, na co si dát pozor – poplatky předem atd.
Snad jsem trošku vysvětlila. :)
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 6. 2021 13:10 | Lupus Lupus

Pani Dankova, ja o oddluzeni nastesti nevim temer nic (zivot me nedonutil a umoznil mi naucit se misto toho neco o investicich). Vase nabidka mi v zasade prijde seriozni. Ale zaroven mi prijde zvlastni, ze ve vasem prvnim prispevku neni ani jedna zminka o chranenem obydli. Pritom to je zjevne ta naprosto nejdulezitejsi vec,m podle ktere by se mel clovek s nemovitosti a dluhy nizsimi, nez je hodnota nemovitosti rozhodovat.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 6. 2021 20:48 | Dana Daňková

Naprostý souhlas s paní Lucií. Toto říkáme klientům stále, ale bohužel někteří klienti jsou až nešťastně důvěřiví. Při této příležitosti tedy i zde připojujeme s paní Lucií radu pro všechny:
Ať vám bude kdokoli slibovat cokoli a za příslibem úvěru po vás bude požadováno zaplacení poplatku předem, pak i kdyby byl onen poplatek sebelépe zdůvodněn, neplaťte jej, a to v žádném případě! Mějte vždy na paměti, že seriózní subjekt, který úvěry pouze neslibuje, nemá zapotřebí inkasovat jakékoli poplatky předem.
Jak zmiňuje paní Lucie – vždy máte možnost jít jinam.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 6. 2021 17:06 | Lucie Benešová

Článek pana Hovorky je bohužel pravda a i k nám (nezisková organizace) se často dostávají klienti, kteří nejen uhradili "nesmyslné"poplatky zprostředkovatelům, ale, a to je možná horší, čekali i relativně mnoho měsíců a nakonec k podání návrhu ani nedošlo. Ztratili tím spoustu času, peněz a dluhy narůstaly dále. Pokud po vás chce někdo poplatky předem za cokoli, máte vždy možnost jít jinam. Hodně štěstí!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 6. 2021 0:07 | Dana Daňková

Hodně dobrý příspěvek pana Josefa! Krásný a ukázkový příklad, kdy se insolvence opravdu vyplatí! Klient nemá nemovitost (alespoň se o ní nezmínil), má nízký příjem – to je důležité, protože v takovém případě je nesmysl nabízet jakékoli úvěrování (nehledě na to, že pokud je dlužník zaměstnanec, bylo by to v rozporu se zákonem). A zmíněný dopis za 61 tisíc, to je teda pěkný svinstvo, a to doslova. Nechápu, jak tento právník může v noci v klidu spát.
V tomto případě jste pane Josefe udělal HODNĚ dobře, že jste šel do insolvence. Hodně dobře!
Někdy je to pro zastavení všech exekucí, nesmyslných poplatků a pokut jediné a nejlepší řešení.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 6. 2021 19:07 | Josef

Dobrý den. Z vlastní zkušenosti vím, že do insolvence je dobré jít, když hodně dlužíte a máte malý příjem. To zaplatíte 30 procent dluhu / neberu v potaz, že dluh je 100 tisíc a díky právníkům naskočí na 320 /Jakmile máte příjem, oberou Vás a zaplatíte i více než 100 procent. Kdo se v tom vyzná, tak dluží třeba 5 mega / viz. nedávný případ od p. Klímy / a zaplatí 70 tisíc a je vystaráno, neboť má příjem 15 tisíc.Sledujte rúzná oddlužení a zjistíte, že je to stejné jako s exekucemi. Asi to vlastní někdo ze zhora a ví, jak vydělat peníze. Člověk, který jenom ulítl a z blbosti si udělal dluh, ten se z toho těžko dostane. Mě přišel výstražný dopis od právníka z Pelhřimova a cena dopisu byla 61 324 Kč. To si naúčtoval za napsání dopisu. Takhle se z dluhů málokdo dostane. Dneska jsem již nad ksindlama zvítězil, ale kdybych mohl, vydal bych knihu o tom, co se na poli oddlužení děje a jak probíhá likvidace lidí, co mají dluhy. A takové řeči, že dluhy se mají platit, to já nikomu neberu, ale dlužit 26 a najednou je z toho 180 - to je dobrý byznys. Hlavně si dlužníci shánějte informace a zase informace. Tohle je národ grázlů.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 6. 2021 20:20 | Dana Daňková

Vážený pane Červinko, v něčem Vám musím dát za pravdu a v něčem si dovolím nesouhlasit. Je evidentní, že každý z nás vidí problematiku jinde, dle oboru, kterému se věnujeme. Ano, oddlužení je vhodné pro klienta, který nemá na své nemovitosti zástavu a lze na něj „napasovat“ chráněné obydlí. My, však takových klientů máme opravdu jen hrstku. Na nás se často obrací klienti, kteří mají nejen na svém domě již nějakou zástavu, ale krom této i spoustu vedlejších úvěrů a často již i exekucí.
Pravdou je, že vstupem do insolvence se zastaví veškeré rostoucí úroky a náklady, ale jak jsem uvedla v předešlém příspěvku, může být rozhodnuto o prodeji nemovitosti, aby se uspokojily pohledávky přihlášených věřitelů. Naše činnost spočívá v tom, že zjistíme veškeré závazky klienta a věřte, že mnohdy jsou jeho současné splátky ve výši několika desítek tisíc a pokud má dostatečný příjem, nabídneme mu refinancování, kde např. u půjčené částky 1 mio, klesne klient na měsíční splátku 8.600 Kč.
Nicméně, domnívám se, že tato naše debata je o ničem, neb ani Vy, ani já, neznáme přesné požadavky klienta. Mou snahou bylo upozornit pana XY na případnou možnost řešení jeho problému, avšak bez přesných dat, jde stejně pouze o teoretickou možnost.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 6. 2021 4:23 | Martin Červinka

Jako insolvenční správce a zároveň advokát asi o problematice insolvence něco vím, stejně tak jako vím, co znamená úvěrový podvod. Vaše tzv. pomoc de facto znamená, že z dlužníka, který by bez problémů mohl o oddlužení požádat, vytvoříte dlužníka, který podmínky a oddlužení splňovat nebude, protože nejzákladnější z nich je poctivý záměr. Jeho nedostatek se však projevuje, mimo jiné, i tím, že dlužníci v zájmu zachránit si svůj majetek, využívají takových služeb, jako nabízíte Vy. Ostatně ani není vždy jednoznačné, že se obydlí dlužníka musí zpeněžit, pokud není na nemovitosti zástava, tak se může zdát (s vysokou pravděpodobností) jednat o tzv. chráněné obydlí. Pokud si však vlastník takového chráněného obydlí vezme od Vás Americkou hypotéku, o chráněné obydlí již nepůjde.
A to, že dříve či později se bude situace opakovat, ale za podstatně horších podmínek, je vysoce pravděpodobné, neboť pokud dlužník není schopen splácet své závazky nyní, lze předpokládat, že je nebude schopen splácet ani jako konsolidované.
-7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 6. 2021 0:46 | Dana Daňková

Vážený pane Červinko, pokud máte špatné zkušenosti s nějakou konkurenční firmou, pak Vámi uvedené je sice možná pochopitelné, ovšem není fér, jak se říká, házet všechny firmy do jednoho pytle.
Vámi uvedené se u nás totiž opravdu stát nemůže. Na fin. trhu působíme již téměř 30 let a nemáme klienty, kteří by u nás přicházeli o své nemovitosti. Tyto praktiky jsou v zájmu jiných konkurenčních firem (víme i jakých), nikoli však u nás. Spolupracujeme výhradně pouze se seriózními, a samozřejmě léty prověřenými investory. NIKDY jsme nespolupracovali (a ani nikdy nebudeme) s jakoukoli firmou, o které je známé, že jsou tzv. sběratelé nemovitostí.
Naším zájmem je vždy, a to bez výjimky, spokojenost klienta, a to od prvního telefonátu, přes vyplacený úvěr, až po např. možnost předčasného splacení, je-li toto přáním klienta. Proto také máme takřka denně klienty, kteří nás kontaktují pouze na doporučení jiných našich spokojených klientů, nikoli na základě nějaké inzerce. Myslíte, že by nás v takové míře sami klienti doporučovali svým přátelům a obchodním partnerům dále, pokud by sami nebyli spokojeni? Logicky asi těžko. :)
Myslím, že dle dotazu uživatele Whyki, je a mělo by zde být zájmem klientovi pomoci, nebo mu alespoň poradit. A o to tu jde, a ne zde psát nějaké své domněnky. Navíc jistě pro gramotného uživatele internetu není jistě žádný problém si zjistit, zda jsme či nejsme seriózní.
A hlavně není vůbec důležité, jakou firmu si pro realizaci (jakéhokoli typu pomoci) tento klient vybere. Jak jsem uvedla, jde o pomoc, a od toho tu jsme. Byť jen pomoc touto (písemnou) formou. Navíc na uvedeném z praxe trvám. V případě insolvence klient riskuje, že o nemovitost přijde. Insolvence je vhodná (a výhodná) pro klienty nemajetné, kterým nemá exekutor či následně insolvenční správce co vzít. Natož to nejcennější - střechu nad hlavou!
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 6. 2021 21:11 | Martin Červinka

Hned první reakce naprosto sedí, pokud dlužník využije služby nabízené paní Daňkovou, nejenom že dříve či později stejně o nemovitost přijde, ale ještě si vykoleduje trestní stíhání. Fakt super rada.
-11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 6. 2021 15:24 | Dana Daňková

To bych nedoporučovala. Navíc termín „osobní bankrot“ se vztahuje na podnikatele. Nejste-li podnikatel a Vaše dluhy nepochází z podnikatelské činnosti, pak můžete požádat o tzv. insolvenci. Nicméně ani jedno, ani druhé NEDOPORUČUJI, pokud, jak uvádíte, vlastníte nemovitost!
Uvedené píši z praxe 29 let. Záleží, jaký Vám bude přidělen insolvenční správce. Pokud máte dluhy, v zájmu insolvenčního správce je samozřejmě vymoci co největší částku. Záleží i na doloženém příjmu atd. Chci tím říci, že nemusíte v rámci insolvence zaplatit pouze Vámi uvedených 30 %, ale klidně i 100 %. Je mnoho klientů, kteří zaplatili dluhy v plné výši a jedinou výhodou insolvence pro ně bylo zastavení exekucí, a tedy i navyšování dluhů o různé poplatky (náklady exekutorů apod.)
To hlavní, proč Vám uvedené píši, je to, že může insolvenční správce trvat na prodeji Vaší nemovitosti, kdy se vytěžené peníze z dražby poté použijí na zaplacení části dluhu.
Vzhledem k tomu, že vlastníte nemovitost, doporučovala bych spíše úvěr – tzv. americkou hypotéku, kdy z poskytnutého úvěru všechny dluhy doplatíte a nehrozí, že byste o nemovitost přišel. Není problém zajistit tento typ úvěru bez náhledu do bankovního registru atd.
Pokud byste se rozhodl řešit tímto způsobem, můžeme Vám nabídnout úvěr od velmi seriózního investora. Jen je nutné mít na paměti, že ve většině případů lze u americké hypotéky čerpat max. 60 % hodnoty nemovitosti. Záleží na lokalitě, stavu nemovitosti atd.
V případě zájmu najdete více informací na stránkách https://www.nebankovnikonsolidace.cz/, popř. můžete kdykoli volat na tel. č. 777774200.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 6. 2021 20:05 | Whyki

Jsem laik a nerozumím tomu: mám dluhy které nedokážu zaplatit ale vlastním nemovitost... Takže nemám prodávat nemovitost a splácet dluhy, ale zadat o oddlužení? Tedy zaplatíte věřitelům 30%?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Fejk

manažer

Jiřina Nepalová

podnikatelka, Renomia

Petr Fejk
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jiřina Nepalová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services