Spojení Raiffeisenbank a Equa se ještě potáhne

Olga Skalková | rubrika: Co se děje | 29. 4. 2021 | 24 komentářů
Kdy skončí Equa bank a její klienti přejdou pod Raiffku? Přinejmenším do konce letošního roku se pro klienty nic nezmění a nemusí nic řešit.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

29. 4. 2021 9:52, KH

Citace / 29.04.2021 08:36

Domníváš se, že přes 30 bankovních licencí pro republiku velikosti naší (10 mio lidí) je to nedostatečná konkurence? Trochu více rozhledu by neškodilo. Ani končící banky nenabízely produkty kryjící výnosem inflaci, tak nerozumím tvému nesmyslnému výkřiku.


Třicet licencí je teorie. Bank, které skutečně nabízejí služby pro retail, je tu asi dvanáct.

Zobrazit celé vlákno

+11
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

29. 4. 2021 17:42, Petr

Banky jsou odporní parazité. Velké západní banky se vždy k českým klientům chovaly nejhůře, dovolovaly si k nim to, co by si k domácím klientům nikdy nedovolily. Jsme malý trh, ta si nemůžeme vyskakovat... nejhorší poplatky, nejhorší úroky z vkladů měly právě ony. ČS doslova mučila své klienty dlouho nefunkčním nedodělaným, krajně problematickým internetovým bankovnictví George. Zpustit a násilně VNUTIT klientům takto nedodělaný polotovar by si doma nikdy nedovolily. Protesty klientů si vytírali zadek. K tomu blokace převodů nad 200 tis. bez zvláštního zabezpečení.. pod vylhanou a falešnou záminkou bezpečnosti.... . Z dobré domácí banky, jakou ČS kdysi byla, se stali nejhorší aroganti a nejhorší banka vůbec. Malé původně domácí banky se ke svým klientům chovaly dobře, protože si jich vážily... bohužel ti nejodpornější vše požerou. Banky vůbec jsou nyní jedni z nejšpinavějších parazitů kapitalismu našeho vezdejšího, protože parazitují na svých klientech - vkladatelích. Disponují jejich penězi A NIC ZA TO NEPLATÍ a JEN ZNEHODNOCUJÍ jejich VKLADY, naopak ještě naúčtují všemožné zlodějské poplatky, které si doma účtovat nedovolí. Jsou naprosto impotentní. Dříve byla funkce bank jasná, disponovaly s penězi vkladatelů, PLATILY ZA TO ÚROK a za vyšší úrok půjčovaly. Dnes se snaží vnutit klientům jen fondy, za jejichž správu inkasují tučné peníze, které ale většinou klietům mnoho nepřinesou... . Banky jsou jedněmi z nejhorších parazitů dneška. Parazitují na tom, že platit hotově je čím dál méně možné. Je třeba obejít zlodějský bankovní systém, využít alternativních měn a pod... .

-6
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 24 komentářů)

25. 5. 2021 9:52 | Roman

Je velká škoda, že Equa končí, protože nabízela opravdu kvalitní služby - všechno zdarma, včetně investic a účtu v cizí měně, relativně slušně úročený spořicí účet a řadu dalších benefitů (přehledné internetové bankovnictví, bez nutnosti zakládání google účtu a stahování aplikace do mobilu). Předběžně jsem se díval na nabídku Raifky - jejich Chytrý účet sice vypadá, že je zdarma, ale není to úplně pravda - vedení účtu v cizí měně 29 Kč měsíčně, internetové bankovnictví 19 Kč měsíčně, nebo nutnost stažení aplikace do mobilu - RB klíč, který teda zdarma je. Každopádně těch 29 Kč měsíčně za vedení účtu v € je položka, kterou platit nehodlám... RB je bohužel typický příklad banky, která slibuje všechno zdarma, ale najednou v ceníku nacházím řadu dalších poplatků za vedlejší službičky, jako je třeba ten účet v cizí měně. Tedy za současných okolností bych k Raifce nešel :(
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 5. 2021 8:17 | Petr

(... že nemůžu mít peníze jen pod matrací a že jsem do bankovního systému nucen lze dokládat dalšími a dalšími věcmi - např. daně dnes nemůžete zaplatit v hotovosti :-). Bankovní systém, protože banky již neplní svoji základní funkci - do určité míry chránit vklady před znehodnocením a ukradením :-)- jak tomu kdysi bývalo- jsou dnes především základním prvkem KONTROLY OBČANA - o čemž nepochybně svědčí i další "služby" jako např bankovní identita. Toto vše není moje dobrovolná volba, toto je tlak okolností a organizovaného násilí státu... který by mi jinak fakticky znemožnil existovat ! Když říkám, že banky jsou společensky nebezpečná, mám na mysli skutečnou společnost svobodných občanů a nikoli státu, který si zprivatizovala hrstka lidí, jak jsme toho dnes zářným příkladem...
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 5. 2021 8:04 | Petr

Rozpor nevidím. Bezhotovostní platební styk, jistě má svoje výhody, ale jsem k němu nucen. To je nejpodstatnější fakt, není dobrovolný, využívání banky dnes není dobrovolné! Je vynuceno dokonce zákonem. Platby, převody peněz nad.. se MUSÍ provádět bezhotovostně ze zákona, kvůli kontrole :-) :-), je tendence na snižování tohoto limitu a naprostou marginalizaci hotovosti (což už se teď stalo fakticky), další tlak vytváří požadavky okolí... Neříkám, že bezhotovostní platby nejsou někdy i určitou výhodou, ale vysokou daní, kterou platíme je ABSOLUTNÍ KONTROLA STÁTU a nejen státu nad vaším majetkem, peněžními toky, vaší identitou! Souvisí to také s tím, že peníze už nemají žádnou faktickou hodnotu. Nejsou kryty ničím, je to abstraktum jedniček a nul... což souvisí s tím, že kdo si peníze generuje má nad vámi a vašimi penězi obrovskou moc, určuje jejich hodnotu ad hoc. Pamatuji dobu, kdy měny byly kryty zlatem :-). Dnes máte jedničky a nuly, zítra se probudíte a nebudete mít nic... (výrok obchodníka s abstraktnem z Wall street). A v tomto systému NEJSEM DOBROVOLNĚ, byl mi vnucen. Dobrovolně jsem v systému alternativních měn, tam ano... ale to je jiný systém :-). Dnes, mohlo by se zdát, na mnohém z toho nezáleží, ale až tu budete mít během měsíce novou totalitu, a pravděpodobně taková doba zase přijde, pak teprve pochopíte v jaké hrůze jste se vlastně ocitli! Nemluvě o tom, že už i dnes vás některé zločinné banky nutí vyplňovat komu peníze posíláte u každé platby (!)/je jedno, že můžete napsat cokoli, systém s tímto označením dále pracuje a nelze ho vymazat.../ a blokují vaše převody peněz nad 200 tis a žádají biometrické údaje (to je krajní útok na soukromí a identitu) pod falešnou záminkou bezpečnosti - to jasně ukazuje kam systém směřuje... . Do Číny se podívejte, jaké zrůdnosti může dosáhnout technologická kontrola státu nad občanem! Takže poopravuji svůj výrok: Banky jsou společensky nebezpeční parazité, protože MNOHEM VÍCE BEROU NEŽ DÁVAJÍ... spokojen?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 5. 2021 13:04 | Zuza

Nikdo Vás nenutí mít účet. Já mám účet bez nucení, protože mi to ulehčuje život, chodí mi tam mateřská a odchází povinné platby. Nemusím na nic myslet, ani nikam se dvěma dětma běhat. Jsem u RB a neplatím nic. Nechápu, proč si neulehčit život a nemít peníze v bance, bezpečnější než je mít pod matrací.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 5. 2021 19:14 | Michal Kubeček

Citace - Petr / 01.05.2021 22:13

Na primitivní otázku jednoduchá odpověď. protože musím, protože jsem k tomu systémem DONUCEN. Máte snad nějakou jinou odpověď. proč je používáte vy?
Opravdu nevidíte ten rozpor mezi původním kategorickým tvrzením, že vám banky "neposkytují NIC", a realitou, kde jste následně byl nucen přiznat, že vám ve skutečnosti poskytují službu, bez které se nejste schopen obejít?
Na rozdíl od vás nemám potřebu vykřikovat, že mi banka "neposkytuje NIC", takže nemám problém přiznat, že její služby využívám proto, že je potřebuji (na druhou stranu ale řadu služeb, které nabízí, nevyužívám). To, jestli bych si dokázal představit, že by konkrétní detaily mohly fungovat lépe, na tom nic nemění.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 5. 2021 10:40 | Miloš

Prodávají to i lidem starším 65 let, klidně 2-3 měsíčně, i více samozřejmě. Ředitelé dokonce poradce k tomu nabádají a Uniqa to neřeší. Dokonce se tam vytváří interní kalkulačky a oblbují tím lidi.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 5. 2021 22:13 | Petr

Na primitivní otázku jednoduchá odpověď. protože musím, protože jsem k tomu systémem DONUCEN. Máte snad nějakou jinou odpověď. proč je používáte vy?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 5. 2021 22:06 | Petr

Tzv investiční pojistky jsou neskutečnou středověkou zlodějinou. Nachytat se na to může jen slaboduch.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2021 12:30 | Nikdo

Reálně jde v retailu/platebním styku o 14 bank: Air Bank, Creditas, ČS, ČSOB, Equa, Expobank, Fio, KB, mBank, Moneta, Raiffeisen, Sberbank, Trinity, Unicredit.
Místo Trinity, která není schopná zavést k běžným účtům ani platební karty, bych uvedl ještě Hello bank!
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2021 10:58 | Hana

Velké ryby požírají ty menší až zbyde jen jedna velká korporace.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 4. 2021 10:19 | Michal Kubeček

Všetečná otázka: pokud na vás banky opravdu "jen parazitují" a neposkytují vám "NIC", jak tvrdíte, tak proč vlastně jejich služby využíváte?
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2021 10:03 | Petr

Jen malý dodatek: investuji do nemovitostí, ale vše má svoje meze. Když máte nemovitosti, potřebujete také krátké! peníze na jejich údržbu, rekonstrukce.. není kde je mít, ztácejí na hodnotě nyní 3% ročně a bude hůř. A potřetí: banky na mne jen parazitují a neposkytují mi NIC. Někteří argumentují tím, že banky se jen řídí trhem, "objektivními zákonitostmi", znehodnocování úspor vyplývá "objektivně" z trhu peněz... atd., atd. Ale to je samozřejmě blábol. Banky a celý finační sektor jsou aktivním tvůrcem toho všeho. Ony spoloruzhodují a spoluvytváří krize, hodnotu peněz... pamatujeme poslední krizi a KDO JI ZAVINIL. A banky se ještě napakovaly na tom, že státy ze strachu sanovaly špinavý a degenerovaný bankovní systém z peněz sedřených z daňových poplatníků a rozdělovaly z toho svým manažerům, kteří měli sedět v chládku, tučné odměny.Někteří dřou a padají do krize, kterou nezavinili a která je zcela ožebračí, ti co to sami zavinili se jim smějí. Bankovní nenažranci se vymkli kontrole. Finační trhy je třeba vzít pod krkem! Systém, který nás klienty ožebračuje, jim prostě vyhovuje, není divu. Také bych chtěl dostávat cizí peníze a ještě za to zaplaceno... . Banky svoji roli na celé čáře nezvládají a to ani v detailu viz níže, jejich zisky však stále rostou. Proč? Takže naopak jednoduchým bych spíše nazval já vás. Pro stromy nevidíte les... . Plujete na vrchních proudech a citíte se méně jednoduchý, než jiní :-). Kvůli výše uvedenému podporuji sektorové daně pro banky. Jenže by to muselo být dotaženo do důsledku, pokud by náklad daně přenesly na klienty, klienti by je za to měli konečně tvrdě potrestat a ve velkém převést svoje prostředky jinam.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 4. 2021 9:29 | Petr

Proč myslíte, že jednodušší lidé a "po bolševicku"? Přispějte nějakým šiřitelným argumentem... . Jsem milionář (právě proto mne neuvěřitelně štve, jak na mne banky parazitují, a že není mnoho možností, téměř žádné, jak peníze ochránit před inflací... . Mám jiné životní hodnoty a zájmy než trávit celé dny úvahami jak nejlépe investovat a paníze zhodnotit... . Přitom rozhodně nejsem bolševik, volím pravici a komunisty upřímně nenávidím. Přesto tvrdím - banky jsou odporní parizité, pro nás klienty nedělají nic užitečného, jen si na nás neskutečně mastí kapsu a nenabízí nám žádnou protihodnotu, znehodnocují naše peníze. Mám s tím mnohaletou zkušenost. Situace kolem Equa mne štve, protože tam mám jeden z účtů, ten běžný a od parazitů z Raiffky, kteří vkladatelům nenabízeli nic... nečekám nic dobrého, tedy půjdu pryč. Ale zabývat se tím, mne neskutečně otravuje... .
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2021 7:06 | Ivo

Asi jste nikdy neměl účet v zahraničí Tam jsou poplatky za všechno
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2021 21:45

Jakej je rozdíl mezi fondy v ING a RB?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2021 21:40 | Miloš

V RB se radují, jak klienti ING vesele přechází a budou jim moc nacpat svoje fondy, místo těch převedených z ING a potom investiční pojistky, jako pravidelnou investici v rámci Uniqy. Návrat o10-15 let zpět, alá styl OVB. To stejný bude čekat i chudáky z Equa. Bacha na to, co Vám nabízejí, poradci řeší jenom svoje plnění a ne dobro klienta
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 4. 2021 18:27

A proto je potřeba s nimi zatočit. Po bolševicku! Bože, tihle zapšklí jedodušší lidé mají také volební právo. Co se dá dělat...
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2021 17:42 | Petr

Banky jsou odporní parazité. Velké západní banky se vždy k českým klientům chovaly nejhůře, dovolovaly si k nim to, co by si k domácím klientům nikdy nedovolily. Jsme malý trh, ta si nemůžeme vyskakovat... nejhorší poplatky, nejhorší úroky z vkladů měly právě ony. ČS doslova mučila své klienty dlouho nefunkčním nedodělaným, krajně problematickým internetovým bankovnictví George. Zpustit a násilně VNUTIT klientům takto nedodělaný polotovar by si doma nikdy nedovolily. Protesty klientů si vytírali zadek. K tomu blokace převodů nad 200 tis. bez zvláštního zabezpečení.. pod vylhanou a falešnou záminkou bezpečnosti.... . Z dobré domácí banky, jakou ČS kdysi byla, se stali nejhorší aroganti a nejhorší banka vůbec. Malé původně domácí banky se ke svým klientům chovaly dobře, protože si jich vážily... bohužel ti nejodpornější vše požerou. Banky vůbec jsou nyní jedni z nejšpinavějších parazitů kapitalismu našeho vezdejšího, protože parazitují na svých klientech - vkladatelích. Disponují jejich penězi A NIC ZA TO NEPLATÍ a JEN ZNEHODNOCUJÍ jejich VKLADY, naopak ještě naúčtují všemožné zlodějské poplatky, které si doma účtovat nedovolí. Jsou naprosto impotentní. Dříve byla funkce bank jasná, disponovaly s penězi vkladatelů, PLATILY ZA TO ÚROK a za vyšší úrok půjčovaly. Dnes se snaží vnutit klientům jen fondy, za jejichž správu inkasují tučné peníze, které ale většinou klietům mnoho nepřinesou... . Banky jsou jedněmi z nejhorších parazitů dneška. Parazitují na tom, že platit hotově je čím dál méně možné. Je třeba obejít zlodějský bankovní systém, využít alternativních měn a pod... .
-6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 4. 2021 11:19 | Matěj

Citace / 29.04.2021 11:00

Pro retail na platební styk jsem napočítal aktuálně 19 ze 47. Nesmíme však zapomínat i na další služby, takže to číslo 47 je relevantní. A pravdou také je, že konsolidace bude probíhat i dál. Je jich tu moc. https://apl.cnb.cz/apljerrsdad/JERRS.WEB24.SUBJECTS_COUNTS_2

Reálně jde v retailu/platebním styku o 14 bank: Air Bank, Creditas, ČS, ČSOB, Equa, Expobank, Fio, KB, mBank, Moneta, Raiffeisen, Sberbank, Trinity, Unicredit.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2021 11:00

Pro retail na platební styk jsem napočítal aktuálně 19 ze 47. Nesmíme však zapomínat i na další služby, takže to číslo 47 je relevantní. A pravdou také je, že konsolidace bude probíhat i dál. Je jich tu moc. https://apl.cnb.cz/apljerrsdad/JERRS.WEB24.SUBJECTS_COUNTS_2
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/2

Předchozí

1

Spočítejte si

Výpočet RPSN

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Dana Bérová

exministryně a podnikatelka

Milan Richter

politik a podnikatel

Dana Bérová
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Milan Richter
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services