Není důchod jako důchod

Vážná choroba, úraz či zdravotní postižení může člověka vyřadit dlouhodobě z pracovního procesu. Pokles práceschopnosti pak rozhoduje o tom, zda bude žadateli přiznán částečný nebo plný invalidní důchod.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

31. 1. 2010 10:38, rouzmana

Vážení je vidět že nevíte o čem píšete ,řešíte něco o čem nemáte šajn. jsem po dvou operací páteře a opravdu mám dny ,jak já říkám že bych mohla skáy lámat ,bohužel většinu času jsem ráda že chodím. Plně chápu že kdyš nás někdo vidí že pracujem tak jsme jen vyžírkové, nikomu nepřeju aby si musel projít tím co mi !

+29
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

27. 1. 2010 23:27, Ela

Simulantů v tomto státě je až příliš. Taky znám takových hodně, kteří pobírají invaliditu a shání přáce na černo, a to dělají jakoukoliv praci . Odhazují sníh ze střech, staví nové střechy atd. Dělají ze sebe strašně nemocné, a ve skutečnosti jsou simulanti, kteří hrabou peníze a okrádají druhé, na daních , na sociál. zabezpečení atd.

-21
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 28 komentářů)

27. 1. 2010 23:27 | Ela

Simulantů v tomto státě je až příliš. Taky znám takových hodně, kteří pobírají invaliditu a shání přáce na černo, a to dělají jakoukoliv praci . Odhazují sníh ze střech, staví nové střechy atd. Dělají ze sebe strašně nemocné, a ve skutečnosti jsou simulanti, kteří hrabou peníze a okrádají druhé, na daních , na sociál. zabezpečení atd.
-21
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 1. 2010 7:39 | Iva

Plně souhlasím.Když častečně invalidní s pateři začne pracovat v kotelně,a vidím jak vozí plný kolečka uhlí,tak si řikam,kolik let už toho simulanta živíme.A to že povolí lekař ,jen žasnu.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 6. 2009 18:17 | kraken43

jedna pani ma duchod,je sice hluchonema zato nemuze ale hraje si na slepou ale na chlast vydy dobre kdyz si jde koupit prsten do bazaru ze zlata tak to vydy dobre,ale kdyz nekam jede a ma sebou slepeckou hul tak si kraci tak dobre ze tu hul ma slozenou. a kdyz plati si clast obchode tak slepecky bryle nepotrebuje,dostava vse kdyz potrebuje novej telefon tak si dojde na urad televizi,pracku a jine veci a pokud ji to nedaji bude zle to si pak reze zili.jinej duchodce nato nema narok ta zena je znala zakonu naco mam narok .bomba co.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 12. 2008 20:16 | Karel

Vážení vůbec nerozumím pojmu invalidní důchodce - v mém okolí je asi pět lidí v rozmezí 37-55 let z toho polovina má částečný a ostatní pln.inval.důchod.Všichni s námi jezdí každý rok dvakrát za zimu na lyže do Alp a každý víkend do českých hor,v létě pořádají tenisové a golfové turnaje a sami se těchto aktivit zůčastňují.Nechápu nechápu -může mi to někdo objasnit.Dík Karel -zaměstnanec adrenalin.cest.kanceláře.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 7. 2008 18:03 | Olga

Nejvice deprimujici pro mne bylo nedavne zjisteni, ze alkoholici celkem snadno ziskaji plny invalidni duchod. Vim o cem mluvim, bratr ho dostal. To je takova nehoraznost, ze ji neni rovno. Misto, aby tito lide byli motivovani, ze si na chlast musi vydelat, tak jim stat zaplati plny invalidni duchod. A jeste si mohou privydelat! Donedavna sice nemohli, ale stejne delali nacerno. Zato ted jsou uz vysmati. Zamyslel se nad tim vubec nekdo zodpovedny za tyto zakony?
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 6. 2008 21:13 | Opalka O tunelování důchodů

Poslanec Miroslav Opálka: Vážená vládo, vážené kolegyně, vážení kolegové, projednáváme dnes ve třetím čtení takzvanou prvou etapu důchodové reformy podle scénáře koaliční vlády ODS, KDU-ČSL a Strany zelených, kterou k moci vynesla podpora tehdy dvou poslanců zvolených za ČSSD.
Jako základní problém vládní důchodové reformy vnímám skutečnost, že občanům je zamlčován cíl navrhované důchodové reformy v jejím celku, jsou zlehčovány restriktivní dopady a utajen požadovaný konečný stav důchodového systému. Přece není jedno, zda bude náhradový poměr průměrného důchodu k průměrné mzdě v budoucnu ze státního pilíře činit 40, či 25 %. Přece není jedno, zda bude váha státního solidárního pilíře k ostatním pilířům ekvivalentního kapitálového spoření necitlivě snížena. Vždyť vždy budou ti nejchudší závislí jen na onom státním pilíři, neboť na úspory jim mzdy nestačí.
Přece není jedno, když do státního pilíře takzvaně poteče méně peněz ze snížených odvodů na důchodové pojištění a nebude proto na dostatečné valorizace důchodových dávek a bude se prohlubovat rozdíl mezi mzdami a důchody. Celý ekonomicky vyspělý svět již řadu let probírá ze všech možných i nemožných pohledů způsob, jak prosadit zásadní systémové změny k zajištění důchodů a penzí, jak vše unifikovat a podřídit hlavně zájmům vyvolených.
O co tedy vlastně jde? Jaký je konečný cíl důchodových reforem? Musím konstatovat, že jak ve světě, tak u nás v České republice, jde každému uskupení o něco jiného. Finanční kapitál je nedočkavý. Chce získat co největší podíl na správě dnes státních či veřejných financí a pohodlně žít z těchto zisků. K tomu potřebuje změnu zákonů. Není totiž pro byznys lepší finanční produkt než kapitálové penzijní připojištění se státní podporou, neboť nejprve máte jako klienti 40 let pravidelně měsíčně spořit, a pak snad 20 let postupně prostředky vybírat, a to bez záruky zhodnocení úspor alespoň ve výši inflace.
Například v minulém roce, v roce 2007, činí vážený průměr zhodnocený v penzijních fondech na území České republiky pouhých 2, 54 %
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 6. 2008 11:33 | Petr

bohužel Aloisi nemáš vůbec pravdu , pracovat dnes může i ten který nemuže do zaměstnání docházet a to díky "práci z domova" typu infolinka či vyřizování firemní korespondence přes elektronickou poštu atd. a je to pro lidi s handicapem motivující "být k něčemu " a nesedět jen do konce života na zadku a čekat kdy to skončí . a rozhodně si nemyslim že by se lidem kteří se i v těžkých životních situacích dokáží uplatnit měl jejich důchodový příjem odebrat . žijeme snad v demokracii a je to přeci jejich svobodná vůle zda chtějí a dokážou se na trhu práce pohybovat a nakonec i uplatnit . od toho máme zdravotní komise na ČSSZ aby posoudily kdo na tom jak je fyzicky a zda si zaslouží pobírat dávky invalidního důchodu bez ohledu na jeho snahu uplatnit se na trhu práce
+21
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 5. 2008 10:39 | alois

Tento článek je tak všeobecně odporný, jako celý důchodový systém. Jsem plně invalidní od 1991 a do dnes nepochopím , jak může ivalidní důchodce pracovat. Potom se ztrácí finance v černé díře podvodů. Pokud je někdo trvale práce neschopný pro špatný zdravotní stav , jak může chodit do práce a vydělávat peníze. Je něco shnilého ve státě českém. Aby sociální a zdravotní pojištovny ušetřily, tak povolili pracovat i těm co vlastně nemohou, a tak ti co skutečně nemohou pracovat a jsou odkázáni jen na důchod jsou vlastně úmyslně kráceni ministerstvem na výši důchodu. Tak v takovém případě , jestli plně invalidní člověk chodí do práce , potom není invalidní ale je to simulant a bylo by dobře mu invalidní důchod sebrat a zvednout důchod těm co skutečně pracovat nemohou. Je to lumpárna , takový český alibismus a vyčuránkování. Pozůstatky socialistického rovnostářství. Je mi líto že nemohu dělat a taky bych si rád přividělal nějakou korunu, ale bohužel můj zdravotní stav mi nedovolí ani chodit na delší procházky ne tak ještě pracovat. Jak k tomu přijdou ti , co skutečně si nemohou přividělat. Není to trochu divné ??? Pošlete ty co mohou dělat do práce a zbyde dostatek peněz pro ty co pracovat nemohou , vsadím se že by při zvýšení invalidních důchodů o 100% těm co nemohou dělat, ještě státní pokladně učetřilo 30% výdajů na tyto důchody.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Michal Horáček

hudebník a podnikatel

Vlasta Parkanová

politička

Michal Horáček
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 4 duelů
×
Vlasta Parkanová
ÚSPĚŠNOST
40,00 %

z 5 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services