Exekutora nelze žalovat, jen si na něj stěžovat

Věra Tůmová | rubrika: Co se děje | 29. 4. 2008 | 42 komentářů
Počet exekucí v Česku roste. Zvyšuje se ale i počet stížností na postup exekutorů. Jak v zahraničí, tak i v Česku, je přitom možné podat na exekutora stížnost za hmotné i nehmotné škody, tedy třeba za citovou újmu.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

16. 1. 2014 19:57, Karel

Plně s tebou souhlasím -místo,aby byl dlužník informován tak jak říkáš zablokují vše . Ale tohle měl vyřešit zákon pro exekutory ,ale jak je vidět tak exekutor je stát ve státě . Dostávají lidi do větších problémů a samozřejmě je to nezajímá . Je potřeba , aby tahle odpadní lidská stoka byla pod dohledem pod ztrátou majetku .
Ale i tím chci říci ,že je potřeba platit. Karel.

Zobrazit celé vlákno

+129
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

6. 1. 2016 0:20, franta

Vroce 2008 mi zemřel syn po synkovi se prodal domek který jsem mu předtím kopil tak se prodal za 460 tis KČ manželce jsem mel z rozhodnutí soudu dát 175 tisíc peníze nechtěla poslal jsem je druhému synovi 2011jsem se rozvedl v roce 2014 mi přišel exekuční příkaz zaplatit 175tis kč podal jsem proti exekuci odpor zkurvené synek ztratil pamět a přesto že jsem u soudu doložil čestné prohlášení od synka a výpis z jeho ůčtu kdy mu těch 470 tis přišlo přesto jsem prohrál kontaktoval jsem exekutora telefonicky meilem osobně vše marné bylo semnou na exekutorském ůřadě u vrány jednáno jak z odpadem 41 let pladím poctivě daně a takhle se mě za to stát odmění a to nemluvím o těch lidských hyenách v přerově přesto že splácím 12tis už 15 měsíců tak to těm hyenám nestačí a zabavili mně důchodové spoření kde mi ale přispívá 1300kč podnik co dodat nemám slov

-4
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 42 komentářů)

10. 5. 2011 0:23 | Tomáš Zeman

Bruntálský exekutr Bělasta mi zablokoval účet u banky kam mi chodí můj invalidní důchod,poprvé sem dostal dvojnásobek životního minima a dnrs tj.9.5 2011 jsem už v bance nedostal vůbec ani korunu.Po telefonickém rozhovu z exekutorem Bělastou mi zdělil,že nic nedostanu dokud nesplatím 13 let starý dluh cirka 169 000 kč z toho 100 000 úroky !!! takže do té doby nedostanu nic! Ještě na mě v telefonu začal řvát a pak mi s ním praštil. Ani troch ho nezajímalo,že jsem po transplantaci jater,že potřebuji stálou zdravotní péči,doživotní užívání imunosupresivních léku,a už vůbec,že nemám co jíst!!! Když jsem mu sdělil,že na mě vykonává sociální poravu,odvětil,že ho to nezajímá a praštil mi telefonem! Je to vůbec možné v demokratickém právním státě,aby jeden člověk rozhodoval o životě druhého,kde jsou nějaká lidská práva,Exekutor má přeci vymoct pohledávku,ale ne vás zničit,či zabít!a nikoho to vubec nezajímá,jestli umřete nebo ne,což v mém případě je dost reálné,jelikož bez stravy a potřebných léku jsem vystaven vážným zdravotním problémům.Takhle může jeden arogantní sobecký až psychopatický exekutor člověka dosova absolutně zničit,ublížit mu na zdraví,či ho i zabít a nic se mu nestane.Nechat člověka ůplně bez jakých koliv prostředků,to není exekuce,TO JE EXEKUČNÍ POPRAVA. Fuj,hanba!!!!
+25
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 3. 2011 13:18 | camrak

Také zvažuji podání stížnosti na toho Vránu, měl jsem úplně to samé 6500,- poplatky jemu 18000,- exekuci na dům a po zaplacení ještě obstavil stavebko.Je to arogantní pa...., který se před ničím nezastaví a nikdo s ním nic neudělá je to prostě PÁN. Ani bych se nedivil kdyby si nechal říkat Vaše veličenstvo, protože jeho praktiky se podobají praktikám králů. Ještě že nemůže natahovat na pranýř nebo provádět popravy, to už by byl opravdu ve svém živlu. Je třeba jim denně volat, jako já, je jim to nepříjemné denně psát Emaily, ale zaškrtnout potvrzení příjmu aby byl nějaký doklad,on stejně neodpoví ale potvrzení, že si to přečetl jsem si tisknul abych měl alespoň něco v ruce a aby nemohl říci,že jsem s nimi nekomunikoval. Samozřejmě výpis všech hovorů minutu po minutě a to nemá rád.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 3. 2011 10:15 | Majka

Naprosto s Vámi souhlasím. Kdyby šlo udělat alespoň něco s tím, aby exekutor nemohl vstoupit do bytu bez přítomnosti majitele. Může vůbec obyčejný člověk bez právníka soupeřit s exekutorem? Najde se už konečně možnost bránit se účinně?
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 2. 2011 23:43 | Dáša

A jak dopadla ta stížnost? Byla jste úspěšná? Nebo zvítězila zase arogance moci jak bývá v těchto případech obvyklé? Dáša
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 2. 2011 23:38 | Dáša

Doufám, že už jste své peníze dostal:-D. Manžel měl před rokem a půl s tím přerovským exekutorem velký problém a další mu z toho vznikly. Zatím se ničeho nedomohl. Dosud má tzv. zajištěný účet s tříměsíčním důchodem a dokonce, když se to snažil vyřešit na úřadech, tak ho stejný exekutor ze své pozice obvinil, že je lhář! Dáša
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 2. 2011 23:06 | Dáša

Prosím Dádo, zdravím a ptám se - jaké bylo znění toho dokumentu? Nemáte kopii? Bývalé stránky s radami postupů pana Motejla jsou nyní nedostupné. Jsou tam pouze statistiky, takže obyčejný člověk se nedoví nic, asi aby nebyl moc ,,chytrej,, ... A když manžel učinil u nového ochránce dotaz a upozornil na to, že se mu stalo bezpráví, dostal jen několik zelených cyklostylovaných papírů s informacemi, které jsou všude běžně dostupné a které se nyní patrně dávají k určitým tématům všem lidem ať je jejich dotaz (v té určité škatulce) jakýkoliv. Alespoň to tak na nás působilo. Děkuji za odpověď, jestli sem ještě někdy zabrousíte. Dáša
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 1. 2011 17:59 | antiexe

Exekuce tak, jak se praktikují v České (exekutorské) republice, jsou navíc protiústavní. Podle FAQ Exekutorské komory a názorů právníků má exekutor právo v nepřítomnosti majitele bytu vylomit či vyvrtat zámek, do bytu vstoupit a zabavit (já bych spíše řekl ukrást) majetek, který se v něm nachází. A tak se to též v této zemi často praktikuje. Česká republika ale přijala jako součást své ústavy (což bylo podmínkou pro vstup země do EU) Listinu základních lidských práv. V ní je, mimo jiné, uvedeno (článek 12 (3)): „Obydlí je nedotknutelné. Není dovoleno do něj vstoupit bez souhlasu toho, kdo v něm bydlí.“ Jak je toto možné - může mi to nějaký "JUDr" vysvětlit? Neuvědomují si naši zákonodárci, Ministerstvo (ne)spravedlnosti a Exekutorská komora, že se chovají protiústavně a vystavují ČR mezinárodní žalobě za porušování lidských práv? Nehledě na to, že finančně ruinují desítky tisíc lidí, často kvůli směšné částce, kvůli které by, snad kromě v ČR, nikde nikdo nikoho nemohl žalovat a která pak přeroste do částky mnohonásobně vyšší, která je pro dlužníka (často spíše "dlužníka") likvidační. Jak je možné, že to zatím ještě nikdo neudělal? Nebo udělal? Už je u nás registrováno 1,5 milionů exekucí (asi více než ve zbytku světa dohromady - a to je nás jen 10 milionů) - věří snad někdo, že toto je normální stav? Že se skutečně jedná o "vymahatelnost práva" jak se tomu u nás eufimisticky říká? Nemyslíte si páni a dámy zákonodárci a soudci, že je něco prohnilého v naší praxi, kde občansko-právní soudci fungují spíše jako nadhaněči exekutorů, než jako ochránci spravedlnosti? Je nějaká naděje, že se této nechutné praxi udělá konec? Že naši "muži a ženy zákona" přijdou konečně na to, že půjčovači peněz jsou rovněž odpovědni za to, komu ty peníze půjčují a riskují, že o ně příjdou? A že často různí půjčovači peněz, zejména prostým lidem, se chovají bez jakýchkoliv skrupulí? Že by bylo záhodno si konečně posvítit taky na ně, místo slepě posílat všechny dlužníky (a "dlužníky") soudy k exekuci?
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 6. 2010 23:32 | Luboš Maršík

No některé zde uvedené názory jsou trochu k pousmání, třeba exekutor dobrý přítel a pod. Hlavně si pamatujte, pokud víte o tom, že ten kdo bydlel ve společné domácnosti s Vámi a má dluhy můžete mu zrušit trvalé bydliště a " ubytovat" jej na obecní úřad. Pokud již víte o konkrétním exekutorovi, dejte mu písemně, že dotyčný v bytě nebydlí a nemá v něm žádný svůj majetek, kopii si nechte podepsat. Pokud i přesto exekutor byt vybere, je potřeba podat ihned trestní oznámení pro zneužití pravomoci veřejného činitele, porušování domovní svobody a další. To již policisté znají. V podstatě postupujete stejně jako při vloupání do bytu. Nenechte se ukolébat tím, že máte podat vylučovací žalobu. Tu musíte podat jen v případě, že exekutor nevěděl, že povinný v bytě již nebydlí. Pamatujte si co je psáno, to je dáno. Pokud exekutor ví a listina to dokáže, že jste jej informovali, tak je pouhý zloděj a né exekutor a zákon stojí na Vaší straně. Nezapomínejte, že exekutoři jsou právníci i když většinou zkrachovalí a nebo jen ti co si prostě normálně v advokacii ani neškrtli. Jak tuhle jeden advokát uvedl na jiném fóru je to jen odpad. Luboš
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 9. 2009 22:11 | Dáda

Prostudujte si stránku http://www.ochrance.cz/dokumenty/dokument.php?doc=1518
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 2. 2009 15:23 | Renda

Hele já dlužil kde komu , postupně jsem se z těch dluhů vyplatil celé to trvalo několik let +/- 10let . Měl jsem velké problémy ale exekuce mi přišla maximálně na můj účet a to mi i odstavili majetek ( 3+1mimochodem pro 40,000) . Exekutor mě nikdy nenavštívil ale OSSZ mi formou exekuce vybrakovala dvě stavební spoření . Něco vám povím jednejte se svými věřiteli a když uvidí že máte snahu situaci řešit , může být nakonec exekutor váš dobrý přítel .
Renda
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 12. 2008 3:56 | Karel

Nezastávám se exekutorů, ale tento pan asi nějak opoměl, že je to on kdo někomu dluží. Kdyby nenechal své dluhy dojít až k exekuci nemusel si nyní stěžovat. Mohl se dohodnout s věřiteli a postupně jim to splácet a nenarostly by mu náklady na exekuci a další právní služby a soudní poplatky. Vím , že je to již rada , která jde pozdě, ale je to rada pro ty ,kteří ještě exekuci nemají a přesto dluží. Dají se upravit výše splátek ,doba splácení apod. Nenechte to dojít až k exekuci.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 10. 2008 14:25 | Věra Tůmová

Dobrý den Lucie, a zkoušela jste se už obrátit na finanční poradny? Třeba by Vám tam s Vaší složitou situací mohli efektivně pomoci... Podívejte se kdyžtak na články kolegyně Evy Sovové, kde jsou odkazy nejen potřebné informace, ale i odkazy na finanční poradny. Najdete je například zde: http://www.penize.cz/41036-zoufali-dluznici-se-mohou-obratit-na-novou-poradnu http://www.penize.cz/42794-osobni-bankrot-jak-se-vyvarovat-nejcastejsich-chyb Zdraví VT
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 10. 2008 8:24 | Lucie

jo tak o Vranovi mi nemluv, presne o tom jsem psala ve clanku pod timhle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !vetsiho zm..a jsem nezazila a jeho drzost nezna fakt hranic, jak jsem jiz zminila podavam stiznost na nej u exekutorske komory.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 10. 2008 8:21 | Lucie

Ahojky,informovat vas vubec nemusi,me to totiz udelali taky, manzel si nadelal kupu dluhu a pak se obesil a vse zustalo na me, ani nechtejte vedet jake to je zustat s dvema detmi bez strechy nad hlavou pomalu a hromadou dluhu!!!!Zrovna vcera jsem mela navstevu panu exekutoru,a jejich chovani me privedlo do stavu,ze jsem myslela ze kazdou chvilku omdlim,reci tipu "proc bydlim v byte za 6tis??? a nenajdu si byt za 2tis??? je snad pan tak hloupej?? asi kdybych mela moznost bydlet v byte za 2tis tak tam jdu hned, a nejvic me dostalo kdyz rekl,ze kdyz nebudu mit teplo a vodu,tak prijde socialka, pritom videl,ze tam topeni je a voda taky,zas neziju jak prase!!!!!!ziju podle financnich moznosti.Jiz mam rozepsanou stiznost na exekutorskou komoru,ale jasne ze mi to bude houby platne!!!! Bylo toho vic vcera,bych se upsala,ale takovehle jednani to uz je opravdu vrchol drzosti!!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 8. 2008 20:55 | Gabriel

I já mám něco podobného. Rozvedl jsem se v době, kdy jsme měli půjčku, ve které byl jeden druhému věřitelem. Já svůj díl splatil, exmanželka ne ( splácela 100 Kč měsíčně). Po X letech, bez jakéhokoliv varování ( ani jeden dopis, telefon,nic)-zablokovaný účet-zrovna v momentě, kdy na něj přišla výplata. Situace-bez peněz, následné nervové zhroucení, ztráta zaměstnání i bytu, neplnění(nemožnost z mé strany) svých osobních závazků...pokuty,penále,atd. Prostě lavina. Nebýt nejbližších, jsem dnes mrtvý. Tohle je právo? To je zákon? To je jak přivázat někoho ke sloupu, postavit před něj pár hodně hladových lvů a říct mu braň se. A nějaké životní minimum, jak poukázal Žiri ? HA HA HA. Vůbec nic. Ani korunu. V této zemi nechci žít a pokud je to jinde stejné, nechci žít nikde.
+25
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 7. 2008 23:17 | žiri

potřebuju poradit zda může exekutor blokovat účet aniž by dal jakoukoli zprávu o tom,že by se toto mohlo stát.byli jsme jako ručitelé.a máme zablokovaný účet a nemáme ani korunu.může toto nebo přece ze zákona musí nechat životní minimum ne?napište mi díky.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 4. 2008 16:46 | ssekvard

A když exekutor,po zaplaceni malého dluhu a velkých poplatků,přeplatek ne ne vrátit,tak si mám objednat na jednoho druhého exekutora?tento stav je u soudního exekutora JUDr.Tomáše Vrány v Přerově!!!!Za 6.tisíc dluhu a dalších 14.tisíc za poplatky jsem mel zajištěnu nemovitost za dva miliony,běžný účet ( tak že člověk nemohl platit běžné výdaje,jako je elektřina a tak )a to bylo ještě málo,tak byl zablokován účet u stavební spořitelny,kde jsem žádal o půjčku na opravu části domu (proto byla zamítnuta).A přitom stačilo tak málo,jeden telefonát a říct:zaplat,nebo ti zablokujem,na co přijdem.Když jsem se zbavil problému,který zapříčinil i tenhle dluh,tak samotného dluhu bych se zbavil během 24hodin,jen o něm vědět!Ted už dva měsíce čekán na vrácení přeplatku 2.tisíc kč.Byl jsem za tu dobu dvakrát ujištěn,že peníze vrátí na účet,z kterého byly poslány a nakonec mi bylo řečeno,že si musím o ně písemně požádat.Mám chuť si tam dojet a ručně vysvětlit moje rozpoložení.Větší bandu arogantních hajzlů jsem nepotkal,a to dělám v kriminále.
+60
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 4. 2008 12:55 | jara

To máte hodně peněz na placení dluhu nezdárného syna při dluhu 2,500 Kč si naučtuje exekutor 10,900 Kč
+32
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 4. 2008 12:09 | Soudci a exekutori = mafie

dluh se zaplati spolecnosti A a za rok prijde exekutor s papirem, ze dluzite spolecnosti A+, ktera je nastupce spolecnosti A a plat 5x tolik, ptz jste jeste nezaplatila! To je pak teprve zabava s exekutorem. Podotykam, ze dluh byl normalne v terminu uhrazen spolecnosti A podle platneho soudniho rozhodnuti. A jaka je obrana? ZADNA! Zaplatit znovu a modlit se :-/
+42
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2008 11:36 | saletka

Okamžitě zrušit synovi na magistrátě trvalé bydliště, a donutit ho ať Vám podepíše, že ve Vašem bytě nic nevlastní. Zaplatit za syna samozřejmě můžete, ale kolikrát to chcete udělat ???Abyste se do dluhů nakonec nedostala sama! Dopisy od exekutorů se k Vám ale vůbec nemusí dostat, jsou do vlastních rukou.a když vám to syn neřekne, tak se Vám taky může stát, že Vám exekutor sebere majetek ve Vaší nepřítomnosti. I na tento postup má právo !
+40
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Vladimír Železný

podnikatel a politik

Meda Mládková

sběratelka umění a podnikatelka

Vladimír Železný
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 2 duelů
×
Meda Mládková
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 3 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services