Má mít řidič porušující předpisy dražší povinné ručení?

Jezdíte dobře, dodržujete předpisy, ale rozčiluje vás bezohlednost mnoha řidičů na českých silnicích? Ministerstvo vnitra vymyslelo nový recept, jak nebezpečným řidičům „zatnout tipec“. Zdraží jim povinné ručení. Je to dobře nebo špatně? Podělte se o názor a přečtěte si mínění ostatních.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

20. 3. 2008 15:36, Fix

Povinné ručení se vztahuje na auto ne na řidiče.

+73
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 8 komentářů)

22. 3. 2008 15:32 | Karel

je to všechno blbost, protože lidé na toto najdou kličku a bude z toho jenom bublina. Mám pocit, že jsem slyšel o tom, že úředník nemá nárok na svoje místo dokud nevymyslí nějaký formulář. Naši ministři se předhánějí, kdo vymyslí větší hloupost a já si počkám na další zvonky, protože to začíná být zajímavé. Já bych se zamyslel jenom nad tím, jestli na nehodovosti se podílejí více řidiči nebo technický stav silnic..
+28
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 3. 2008 18:48 | GLUM-II

Nějak nerozumím tomu, proč státním orgánům záleží na tom, aby soukromé subjekty (pojišťovny) měly vyšší zisky a jak obhájí zpřístupnění osobních údajů občanů shromažďovaných státní správou třetí straně a jak zajistí aby nedošlo touto cestou k úniku soukromých dat občanů. Je to jen o tom, že stát opět ukrojí kousek ze svobod občanů.Pokud chce řidiče trestat za porušování předpisů, má na to již dnes dostatek pravomocí a hlavně je to v kompetenci policií a ne soukromých subjektů. Ovšem zřejmě jde zase o peníze jako ve všem v tomto státě.Občany je třeba ještě více škubat, aby bylo třeba na financování teroristů vládnoucích v Palestině. Ostatně ve výcviku a financování teroristů všeho druhu byl náš stát vždycky machr a v tom se nic nezměnilo.
+39
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 3. 2008 15:36 | Fix

Povinné ručení se vztahuje na auto ne na řidiče.
+73
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 3. 2008 13:19 | Nesmyslnost předpisů

Dopravní předpisy se mění, asi proto, že byly dříve špatné. A vystihují dopravní předpisy situaci nejvýhodnějším způsobem ? Každý musí uznat, že nikoliv. Ve 3 ráno jsem sledoval jak projel křižovatku v Letňanech kamion na červenou. Od škarpy se odlepil policejní vůz a s majákem se vydal za hříšníkem.
Situace na mistě byla taková. Byla mrazivá noc, nikde široko daleko ani živáčka, ani jiné auto. Kamionista se spolehl na to , že široko daleko je sám, křižovatka byla přehledná a nikoho evidentně neohrožoval. Zvítězila u řidiče logika nad nesmyslností uplatnění direktivy ze zákona. Pilný policista vyrazil bránit zákon.
A tohle je modelová situace pro mnoho dalších nesmyslných čar na vozovce a dalších nařízení, které v dané situaci brzdí život a odporují logice a ze zákona je je třeba dodržet.
Bude li plnění vymáháno , pak jistě bude vymoženo, ale také to prodraží celý život společnosti, zpomali to dopravu a zvýší to náklady na život i těch , kteří to ani netuší. Zvýši se náklady i neřidičů jímž se zvedne cena zboží vlivem zdražení dopravy. Nařízení mi připadá spíše jako výtězství byrokracie nad ekonomikou.
Kamion ušetřil životní prostřetí, tím že nebrzdil a využil bezpečně setrvačnost vozidla, orgán trval na brždění a vyvalení mračna výfukových zplodin při rozjezdu, bezpečnost, vzhledem k přehlednosti křižovatky se při ani jednom ze způsobů projetí nebyla narušena.
Proč tam policie číhala ? A proč nevypnula semafor ? No to nevím ! Je fakt, že nějaké pokuty vybrat musí a nějaké body taky rozdat musí, ale jestli ten řidič byl poděs s dvaceti nehodami na kontě , nebo milionář bez nehod to se asi nedovíme.
+68
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 3. 2008 12:58 | Michal Kára

Prave to jsem psal - pokutuje se podle toho, co se pokutuje dobre, ne co je realne nebezpecne. K tomu nebezpecnemu predjizdeni muzu pripocist nedodrzovani bezpecne vzdalenosti - casto je to v jednom. Nejvic "miluju" kdyz minejaky myskar uhne pred protijedoucim autem 5 cm pred muj naraznik :-/
+30
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 3. 2008 12:20 | Petr Dvořák

Ono se nebezpečné předjiždění docela špatně pokutuje.
Policie by se nicméně měla spíš zaměřit na to, aby zavedené opatření jako jsou třeba úsekové kamery a z nich udílené body měly nějaký preventivní smysl. Znáte naopak někoho, kdo dostal z úsekové kamery pokutu? Resp. víte někdo, kolik máte bodů?
+57
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 3. 2008 8:35 | Michal Kára

Jelikoz je doprava kontrolovana tak, aby byl maximalizovan prijem z pokut a nikoli bezpecnost provozu, tak je navrh naprosto nesmyslny. Nebo snad nekdo vi o nekom, kdo by dostal pokutu za nebezpecne predjizdeni?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 3. 2008 7:39 | libor

Podle mého názoru to není dobré řešení. Podle mě by stačilo jim přehrát pár dopravních nehod s tragickými následky a možná by to pomohlo víc. A nebo rovnou ať se podílí na odstrňení následků takovéto nehody.
+40
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jan Sokol

filosof a exministr

Petr Brůna

podnikatel, Husky

Jan Sokol
ÚSPĚŠNOST
33,33 %

z 3 duelů
×
Petr Brůna
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services