Interaktivní grafiky
Jakou kartu dostanete? Podívejte se na přehled podle bank
Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více
Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny
Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více
Lidl spustí obří výprodej, nabídne zboží ze skladů. Má ale podmínku
Obchodní řetězec Lidl uvolňuje místo ve svých skladech, od 12. do 21. prosince nabídne...více
Takhle vám vysajou účet. Podívejte se na triky podvodníků
Přijde e-mail, SMS, zpráva na Facebooku. Píše banka, doručovací služba nebo i finanční...více
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Doporučujeme
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
David Ondráčka
ředitel Transparency International
Petr Kováčik
podnikatel, Skrz.cz
51,16 %
z 43 duelů
48,65 %
z 37 duelů
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Diskuze: Vyšší pokuty, jednodušší body. Novela silničního zákona očima expertů
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
28. 9. 2019 5:21, Karel 2
Zvyšovat pokuty nepomůže, mnohem efektivnější by bylo, kdyby ti, co mají pomáhat a chránit vylezli z kanceláří a někdo to dodržování pravidel konečně začal vyžadovat v terénu. Jezdím dost často z Plzně do Brna a protože po té komunikaci, co se jí zde říká dálnice to dost často bývá doslova děs a hrůza, tak často po okreskách. Za poslední dvě takové jízdy jsem na těch cca 300 km neviděl policistu (nepochybně byli maskovaní) a při té třetí jeden stál u přechodu, přes který se vydal cyklista na kole zřejmě v domnění, že se stal chodcem a má přednost. Řidič přede mnou jej málem srazil, ale dobrzdil a já, který jsem jel za ním jsem měl také co dělat. Ale pan policista nic. Kvílení pneumatik jej prostě nerozhodilo. Co předvádí řidiči kamionů na dálnici není myslím potřeba komentovat, na okreskách Vám třeba brání v předjetí a nebo dokonce vytlačují ze silnice atd... A nejsou to vůbec ojedinělé případy. Dalo by se pokračovat do nekonečna. Mně prostě vadí, že se zde stále budou sankcionovat řidiči, ale neřeší se to, co by se řešit mělo a mohlo. Například když jedete po komunikaci zvané dálnice, jinak také rychlostní komunikace, konečně se Vám to podaří rozjet na tu rychlost, za kterou si ovšem musíte připlatit a těsně před nosem Vám to tam pošle pán v kamionu tak, že brzdíte i očima. Zákaz předjíždění kamionů - vesele se předjíždí dál, tři jízdní pruhy v jednom směru - tři předjíždějící se kamiony vedle sebe. A to předjíždění kolikrát trvá i několik minut. Potom někde dál zastavíte a ty kamiony, které se i několik minut předjíděly stejně jedou za sebou. Ale pozor. V opačném pořadí. Oni se ti pánové, kteří ty kamiony řídí musejí nějak bavit, že ano. To co popisuji je bohužel zcela běžné. Jsem nucen cestovat v osobáku dost často, bohužel. Třeba při cestě z Plzně do Brna po dálnici se kamiony předjíděly v 36 případech. Tehdy jsem to počítal. To je zdržení, jako hrom. Začnete pospíchat - zvýšíte rychlost, někoho to třeba tzv. vytočí apod. Údajně se letos řešil zákaz předjíždění kamionů v poslanecké sněmovně. Výsledek? Nula. Tedy mne to nepřekvapilo. Oni tam mají důležitější věci na řešení. Třeba žalobu na prezidenta Zemana atd. Ale pokuty řidičům, to určitě zvýší. Je třeba naplnit obecní kasy....
Další příspěvky v diskuzi (celkem 13 komentářů)
14. 1. 2020 21:28 | Agatha Christie
14. 1. 2020 21:05 | Agatha Christie
14. 1. 2020 20:42 | Agatha Christie
14. 1. 2020 20:30 | Agatha Christie
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
14. 1. 2020 20:15 | Agatha Christie
14. 1. 2020 19:53 | Agatha Christie
14. 1. 2020 19:29 | Agatha Christie
Další paradox, nevím jestli ještě je uplatňován, pokud dostanete pokutu od policistu na místě a nezaplatíte ji ihned, bude v přestupkovém řízení navýšená_? Pokud tohleto platí je to opět výpalné státu ! Měla by být doba splatnosti, jinak je to špatně a je to výpalné...
STK stanovit fin. výši ceny stk za rok pro státní zkušebny, zdá se mi to opět je výpalné státu, když porovnáme, že v německu zaplatíte za STK 25 euro i emisemi, pro soukromý sektor bych nechal at si stanovují cenu jakou chtejí, pokud někdo nechce stát frontu, tak at si připlatí...
Celý tento stát působí dojmem státní Mafie. Někdy na mě působí ministři dojmem, že s praxí nemají nic společného. Argumenty typu zdražíme to či ono, nevede ke zvyšování výběrů daní, ale k vymýšlení státle lepších metod, jak tyto daně neplatit nebo je přesunout do zemí, kde jsou normální.. Uvedu nahodilý příklad, chleba stojí 30 korun, stát se domnívá, že na chlebu muže vydělat více a chleba se zdraží na 60 kc, a tady se stát domnívá, že vybere o 100% více. Realita, lidé začnou kupovat veku za 25 Kč. Takže gratuluji všem finančním poradcům v této země, vůbec nemáte nic společného s mafií.... ano skusím si to dělat sám, někdy mě to napadá, pokud si poslechnu nové změny a navrhy zákonů...
14. 1. 2020 18:15 | Agatha Christie
29. 9. 2019 0:48 | Radim Koutňák
Možná to v návrhu někde je, nečetl jsem ho, ale přál bych si, aby cyklisté měli povinnost používat cyklotrasy. Může mě nadzvednout, kdy mi před koly kličkuje cyklista, který má tři metry vedle cyklostezku.
28. 9. 2019 19:57 | pavel
28. 9. 2019 13:24
28. 9. 2019 5:21 | Karel 2
27. 9. 2019 13:39 | Karel