Výpočet čisté mzdy 2025
Interaktivní grafiky
Jakou kartu dostanete? Podívejte se na přehled podle bank
Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více
Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny
Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více
Takhle vám vysajou účet. Podívejte se na triky podvodníků
Přijde e-mail, SMS, zpráva na Facebooku. Píše banka, doručovací služba nebo i finanční...více
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Které řetězce vás dál matou? Prozkoumali jsme slevy
Po roce jsme znovu prošli největší obchodní řetězce. Zajímalo nás, jak vypadají jejich...více
Doporučujeme
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
Eduard Kučera
podnikatel, Avast
Martin Kasa
podnikatel a investor, Ticketon.cz

50,00 %
z 28 duelů

50,00 %
z 26 duelů
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Diskuze: Očima expertů: Rok s EET. Co dál?
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
8. 12. 2017 8:12, Ramesse II.
Celou tu diskuzi vůbec nechápu. Náklady jsou samozřejmě evidované dobře, protože díky nim se nemusejí odvádět daně. Ale tržby nebyly evidovány nijak, protože z nich se pak mají odvádět daně a samozřejmě, že podnikatel nemá zájem je evidovat. Něco jako EET mělo vzniknout hned v roce 1990 ja jaře, aby byly evidovány tržby i náklady a mohly se daně odvádět z reálných čísel.
Já mám samozřejmě pohled ovlivněný tím, že fakturuji a platby přijímám výhradně na účet, nikdy jsem tedy podvádět nemohl a EET pro mě nepředstavuje žádnou změnu. A chápu, že kdo dosud kradl, ten je z EET znechucen, protože tím pro něj končí éra nulového zdanění.
Zajímavé ze sociologického pohledu je, že společnostu a priori nezavrhuje každého, kdo je proti evidenci tržeb - proti ní z logiky věci vystupuje pouze ten, kdo chce nerušeně a nekontrolovatelně krást. A to je snad vždy a všude odsouzeníhodné.
Další příspěvky v diskuzi (celkem 15 komentářů)
18. 12. 2017 22:04 | Muezzin
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
18. 12. 2017 21:35 | Muezzin
15. 12. 2017 9:10 | Ramesse II.
15. 12. 2017 9:08 | Ramesse II.
15. 12. 2017 9:07 | Ramesse II.
8. 12. 2017 17:28 | Veterán
8. 12. 2017 17:06 | Jezevec
8. 12. 2017 11:12 | Ramesse II.
8. 12. 2017 10:15 | deprese
8. 12. 2017 10:14 | deprese
8. 12. 2017 8:58 | Veterán
8. 12. 2017 8:13 | Ramesse II.
8. 12. 2017 8:12 | Ramesse II.
Já mám samozřejmě pohled ovlivněný tím, že fakturuji a platby přijímám výhradně na účet, nikdy jsem tedy podvádět nemohl a EET pro mě nepředstavuje žádnou změnu. A chápu, že kdo dosud kradl, ten je z EET znechucen, protože tím pro něj končí éra nulového zdanění.
Zajímavé ze sociologického pohledu je, že společnostu a priori nezavrhuje každého, kdo je proti evidenci tržeb - proti ní z logiky věci vystupuje pouze ten, kdo chce nerušeně a nekontrolovatelně krást. A to je snad vždy a všude odsouzeníhodné.
8. 12. 2017 8:11 | Kerner
8. 12. 2017 7:26 | Vladimir